Rahmetli Ünal amcanın kümes hayvanları vardı. Onun ifadesi ile her yıl önceki yıldan daha iyi olacak diye heyacanını, şevkini yüksek tutardı. Bu işin iyi tarafı her yıl insan kendini yeniler derdi. Biz de elimizde olmayan çeşitleri bulup, yetiştirmeyi ve başkalarının da bunları yetiştirmesini görmek bizleri mutlu ediyor. Sizden gelenlerden çok güzel oldu dediklerim zaman içinde ölenleri oldukları gibi bir kısmının da öldü dediğimin içinden dirildiklerini gördüm. Arkadaşım birkaç sikası yetiştirmeye çalışırken öldürdüğü için uzun süre yaprak vermeyince etrafına zerdeçal yumrularını dikmiştim. Bir süre sonra sikas da canlandı. Zerdeçallar şu ana kadar yetiştirebildiklerimin en büyükleri oldular. Sizden gelen karakafes otu ile Atılgan arkadaşımızdan gelen tohum veren karakafes otunu aralarında iki metre kadar mesafe bırakarak dikmiştim. Tohum verenin bir kısmı çiçek açtıktan sonra tohum verdi. Ancak ben o kadar bakmama rağmen tohumlar biraz olgunlaşır olgunlaşmaz siyahlaşıp hemen düşüyormuş. Bunu bir süre sonra farkedebildim. Olgunlaşan tohumların çanak kısımları irileşip tombullaşıyor. İlginç olan tohum vermeyen çeşitte de iki üç tüne aynı şekilde oluşum olmuş. Muhtemel tozlaşma ile tohum vermiş olabilir. Oradan karakafes çıkarsa melez karakafesimiz oluşacak sanırım. Biraz kırmızı örümceğe kurban vermiş olsak da bazı birkiler çok güzel oldular. Mavi yasemin o saksıda o kadar çiçek nasıl açıyor bilemiyorum. Jasminum Sambac Arap yasemini çiçeği bile iki çiçek açtı. Şu anda üçüncü çiçeğini açıyor. Yapraklar çok açık yeşil olmasına rağmen çiçek çok güzel kokuyor. Demir ihtiyacı mı var acaba.
Parfüm kutusu yakında çiçek açacak. Yandan çıkan dalı kesip köklendirsem mi diye düşünüyorum.
Canna saksıda oldukça güzel gelişti. Kırmızı olan çiçek verdikten sonra yeşil kırmızı yapraklar veren iki yavru yaptı. Diğeri de aynı şekilde saksı içinde yavru verdi. Çiçek açtı.
Sizden de aynı şekilde eskisi gibi devam etmenizi bekliyoruz.
|