Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Sabahtan böyle güzel resim ve haberle güne başlamak ayrı bir zevk veriyor insana. Çok iştahlılar maaşallah.
Parfüm kutusu bendekiler de aynı şekilde, üzeri tomurcuk dolu. Belirttiğiniz gibi ocak ayı sonu veya şubat gibi açacaklardır. Cannalardan kırmızı olanı yarı sarı da olması lazımdı. Belki soğuk hava nedeniyle böyle olmuştur. Yaza iki renkli çıkar büyük ihtimalle. Teşekkürler, selamlar...
|
Sizin söylediğiniz gibi muhtemel yaza ölmez ise sarı kırmızı açacak. Bende bu cannanın bir hatırası da var. Aynı canna bende yıllar önce apartmanımızın önü bahçe iken vardı. Şimdi tarihine baktım. Galatasaray'ın Neuchâtel Xamax ile yaptığı ve 5-0 yendiği maçtan sonra bahçede çiçekleri suluyordum. Üç tane genç de evin önünden geçiyorlardı. Gençler benim cannayı birbirlerine göstererek " Çiçekler bile sarı kırmızılı açıyor " demişlerdi. Aradan çok yıl geçmiş. Bizim buradaki soğuklar yüzünden çoğu bitkim dondu. Aynı çiçeği ben buradaki bir çiçekçiden sonbahar zamanı böldürerek almıştım. Kırmızı renkli olan ve sarı renkli olandan birer rizom alarak saksıya dikmiştim. Ancak onlar çiçek açmadı. Kırmızı örümcek zararlısı yüzünden balkonlardaki çiçeklerimi bahçeye götüremedim. Toprakta kalsalardı muhtemel daha iyi olacaklardı. Benim aldıklarım açmadı. Ancak ayrı ayrı sizden gelenleri diktiklerim çok güzel çiçek açtılar. Kışı geçirirlerse bahara bahçeye dikmeye çalışacağım. Daha önce aldığım cannalardan filizlenenleri saksılarını çıkararak bahçeye dikmiştim. Ancak onlar 20 nisandan sonra olan soğuklarda filizleri dondu. Yeniden çıksalar da çiçek bile açamadan sezonu kapadılar. Onları da donmamaları için sökmem gerekecek.
Parfüm kutusunun birkaç dalını budayıp köklendirmeye alsam, diğerini bahçeye diksem acaba soğuklara dayanabilir mi?