agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni6127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-07-2017, 10:37   #1
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,895
@ Resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.
Ömürler görün @Milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2017, 22:59   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hodan özütü çalışmanız güzel. Tarif ettiğiniz gibi yaptıysanız 2 hafta sonra elde ettiğiniz sıvıda hodan yapraklarındaki minerallerin sıvıya geçmiş olmasının yanısıra kötü kokulu olması ihtimali var. Bunun sebebi anaerob ortamda patojen bakterilerin üremesidir. Bunu önlemek ve bakterilerin de faydalı bakteri olmasını sağlamak için iki metod önerebilirim.

Biri, aynen yaptığınız gibi yapın ancak içine laktik asit bakterisi (lactobacillus), çok az da melas veya pekmez ilave edin. Bunu laktik asit bakteri serumu hazırlayarak veya EMA kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda 2 hafta boyunca hava almasını da engellemelisiniz.

Diğeri, kuvvetli bir akvaryum pompasıyla sürekli havalandırın. Çözünmüş oksijen sebebiyle anaerob patojenler üreyemezler, bunun yerine faydalı bakteriler ürerler. Ayrıca bu yöntemde 2 hafta beklemenizde gerek yok, 4-5 gün içinde hazırdır.
Sn. MeyveliTepe sayfama tekrar hoş geldiniz. Dediğiniz gibi elde ettiğimiz sıvıda kokuşma başlamıştı ama ısırgandaki gibi rahatsız edecek düzeyde değildi. Yapacağım 2. uygulamayı belirttiğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Hatırlatmanız çok yerinde ve zamanında oldu ilginize çok teşekkür ederim. Saygılar


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim sayın Resulgur,
Siz afiyetle yeyin, bizimle de resimleri ve tarifleri paylaşmaya devam edin. Bir gün yaptığınız turşulardan bir kap alacağım olsun Bu düşünce bile bana yeter.
Sn. Milla sizin bende yeriniz başka, sayenizde tesadüfen tanıştığım foruma beni kazandıran nadir kimselerdensiniz çok teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ Resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...

Ömürler görün @Milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor...
Sn. TCM çok teşekkürler. Sizler de güzel işler çıkarıyorsunuz takipdeyiz.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 09:42   #3
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Sn. Milla sizin bende yeriniz başka, sayenizde tesadüfen tanıştığım foruma beni kazandıran nadir kimselerdensiniz çok teşekkür ederim.

Sayın Resulgur o günlerden bu yana yaşadığınız gerlişmeleri hep keyifle takip ediyorum. İnanılmaz bir hızla yol aldınız. Asıl ben sizi başarılarınızdan ötürü kutluyorum.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2017, 09:38   #4
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tcm Mesajı Göster
@ resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...



ömürler görün @milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor... :d
...


:d

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025