agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni6127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-07-2017, 09:50   #1
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Tatlı rengiyle göz dolduran pembe domates

Eklenti 653566
https://www.agaclar.net/forum/1415607-post6.htm

Pembe domates değil de Blue Beauty Domates olabilir mi?

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 22:43   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Sn. YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi computerboy Mesajı Göster
Sayın resulgur sayfanızı epeydir yakından takip ediyorum çok başarılı işler yaptınız. özellikle deneme yanılma yoluyla yaptığınız şeyler gerçekten çok güzel oluyor. sizi ve dongyul u gördükçe gelecek seneye daha düzenli ve prensipli çalışmalar yapmayı istiyorum. çok başarılı bahçeleriniz var.

son fasulyeler bizim köyde kışlık olarak dikilir. yemeğinden ziyade turşusu dayanıklı ve mükemmel olur. köydekiler bu fasulyeyi özellikle temmuz da dikerler kışa hazır olsun diye
Sn. computerboy ilginize çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ilk deneyimlerimi yaptığım gözlemlerimi sizlere faydalı olması açısından detaylı paylaşımlar yapıyorum. Üstad dongyulun benden daha çok bilgisi var bende ondan bir çok şey öğrendim , kendisine ayrıca teşekkür ediyorum buradan

Sizin de geleceğiniz parlak benim ilk zamanlardaki durumumu gözlemliyorum sizde de, inşallah bizden daha iyi olacaksınız buna eminim. Verdiğiniz bilgiler ışığında bu fasulye çeşidini turşu olarak ta değerlendirmek istiyorum . Başarılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
https://www.agaclar.net/forum/1415607-post6.htm

Pembe domates değil de Blue Beauty Domates olabilir mi?
Sn. Muda sayfama hoş geldiniz siz değerli üyelerini sayfamda görmekten mutluluk duyuyorum.

Dediğiniz gibi domates çeşidimiz Blue Beauty'dir. Ben rengine istinaden öyle yazdım. Sıkı bir takipçisiniz maşallah gözünüzden kaçmamış

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 00:17   #3
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Çok güzeller çok... Maşallah maşallah!.. Daim olsun inşallah Sayın Resulgur.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-07-2017, 08:47   #4
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
Sayın resulgur sayfanızı epeydir yakından takip ediyorum çok başarılı işler yaptınız. özellikle deneme yanılma yoluyla yaptığınız şeyler gerçekten çok güzel oluyor. sizi ve dongyul u gördükçe gelecek seneye daha düzenli ve prensipli çalışmalar yapmayı istiyorum. çok başarılı bahçeleriniz var.

son fasulyeler bizim köyde kışlık olarak dikilir. yemeğinden ziyade turşusu dayanıklı ve mükemmel olur. köydekiler bu fasulyeyi özellikle temmuz da dikerler kışa hazır olsun diye

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2017, 21:52   #5
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Fasulye Hasatına Devam

Fasulyelerimiz de 3. Çeşit hasatımızı da yaptık , elimizde bulunan 2 çeşit Lolaz ve Karagöbekli börülceler de meyve tutumuna geçtiler. Çok küçük oldukları için ileriki zamanlarda resim paylaşmayı düşünüyorum.

Çiğ olarak tadına baktık ve çok beğendik kadifemsi yüzeyi ve kılçıksız bir yapısı var.

Name:  IMG_20170712_212200.jpg
Views: 707
Size:  29.4 KB

Name:  IMG_20170712_212413.jpg
Views: 699
Size:  30.3 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 14:20   #6
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Yer Kirazı Tohum Alma İşlemi

Bu yıl ilk defa tohumdan yetiştirdiğimiz ürünlerden eczane deposu olarak bilinen Yer Kirazı (Physalis Peruviana) meyvelerinden sararmış ve olgunlaşmış olanlarını seçip hasat ettikten 3 5 gün sonra tohum alma işlemini gerçekleştirdik.

Biraz zahmetli bir iş , o minicik tohumları bir araya toplamak kolay değil

Seçilen olgunlaşmış meyveleri

Name:  20170710_111140.jpg
Views: 687
Size:  40.8 KB

dış kabuklarından ayırıp

Name:  20170710_111946.jpg
Views: 675
Size:  54.7 KB

ince gözlü tel süzgeç üzerine iki parmak arasında ezilerek

Name:  20170710_111958.jpg
Views: 689
Size:  54.6 KB

akan su altında durulanarak tortusundan ayrıldılar.

Name:  20170710_112001.jpg
Views: 688
Size:  69.6 KB

Kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakılan tohumlar daha sonra kilitli poşetlere alındılar.

Name:  20170710_113500.jpg
Views: 701
Size:  39.6 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 14:29   #7
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Domateste Tohum Alma İşlemi

Domateslerimizden tohum alma işlemlerine başlamış bulunmaktayız.

Olgunlaşmış meyvelerden seçilen tohumluklar

Name:  IMG_20170713_090608.jpg
Views: 676
Size:  56.9 KB

enlemesine ortadan kesilip çay kaşığı yardımıyla çay tabağında biriken tohumlar

Name:  20170713_082022.jpg
Views: 666
Size:  37.9 KB

daha sonra çay bardağına alınarak bir mikrar su eklenip üzeri beyazlayana ve tohumlar dibe çökene kadar bekletilip

Name:  20170713_083017.jpg
Views: 656
Size:  51.7 KB

süzgeçte temizlenerek kağıt havlu üzerinde kurutuluyor.

Name:  20170713_083452.jpg
Views: 660
Size:  39.6 KB

Name:  20170713_083457.jpg
Views: 658
Size:  30.4 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 14:37   #8
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Yeni Ürünler

Yetiştirip resimlerini ilk defa paylaştıklarım.

Kavun

Name:  20170713_123438.jpg
Views: 649
Size:  59.5 KB

Karpuz

Name:  20170713_122754.jpg
Views: 682
Size:  57.7 KB

Kabak

Name:  20170706_112207.jpg
Views: 685
Size:  56.9 KB

Malabar

Name:  20170713_120430.jpg
Views: 672
Size:  64.1 KB

otlar

Name:  20170706_112956.jpg
Views: 672
Size:  65.2 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2017, 14:43   #9
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Hasata Devam

Bizimkiler bu otu pazı sanıp sarma yapmışlar

Name:  20170713_125344.jpg
Views: 686
Size:  50.0 KB

yeni çeşit dolmalık kabağımız , bir kaç tane tohumluk bıraktık

Name:  IMG_20170713_170129.jpg
Views: 678
Size:  26.9 KB

fasulyeler toplandıkça kış için kurutuluyor.

Name:  20170713_100327.jpg
Views: 702
Size:  43.7 KB

yeni hazinemiz. gölgede olduğundan eşkimsi bir tadı vardı. Çelikleme ile çoğaltmayı düşünüyorum.

Name:  IMG_20170713_133901.jpg
Views: 656
Size:  32.1 KB

Tabaktakiler ; isot biber, yer salatalığı(şeker gibi mis kokulu), arnavut biber blu bety domates

Name:  IMG_20170713_091349.jpg
Views: 669
Size:  26.8 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 11:19   #10
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Domateslerde Verim

Loxton Lass

Name:  20170716_172355.jpg
Views: 636
Size:  36.8 KB

Rio Grande

Name:  20170716_180748.jpg
Views: 637
Size:  48.0 KB

Heybetli

Name:  20170716_172955.jpg
Views: 665
Size:  52.7 KB

Alis

Name:  20170714_104755.jpg
Views: 640
Size:  53.8 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 11:21   #11
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Biberlerde Verim

İsot

Name:  20170710_081322_HDR.jpg
Views: 649
Size:  57.2 KB

Demre

Name:  20170716_180240.jpg
Views: 628
Size:  47.8 KB

..

Name:  20170716_180348.jpg
Views: 639
Size:  52.7 KB

Urfa Kirazı

Name:  20170716_180533.jpg
Views: 645
Size:  53.2 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 11:26   #12
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Turuncu Melemen

Fazlasıyla olgunlaşan loxton lass domatesleri hasat ettikten sonra

Name:  IMG_20170715_114048.jpg
Views: 639
Size:  53.5 KB

çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla aldıktan sonra melemen yapalım dedik

Name:  IMG_20170716_230832.jpg
Views: 643
Size:  34.2 KB

Name:  20170717_081944.jpg
Views: 630
Size:  32.3 KB

İçerisine lezzet katalım dedik - Fermente edilmiş sucuk parçacıkları - dahil edildi.

Name:  20170717_083309.jpg
Views: 647
Size:  49.1 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2017, 15:05   #13
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
Sizin paylaşımlarınızı gördükçe, benim bahçe işlerinin ne kadar gecikmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. Siz domateslerden tohum alıyorsunuz, bizimkiler daha yemyeşil. Ne yapalım elimizden gelen bu kadar.

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2017, 15:02   #14
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Sizin paylaşımlarınızı gördükçe, benim bahçe işlerinin ne kadar gecikmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. Siz domateslerden tohum alıyorsunuz, bizimkiler daha yemyeşil. Ne yapalım elimizden gelen bu kadar.
Sn. Dutlubahçe aslında gecikmiş sayılmazsınız. Bu yıl mevsimler dengesiz bir hal aldı farklı bölgeler ve mevsimsel değişiklikler sebebiyle böyle farklılıklar yaşanması normaldir. Elinize sağlık sizin işler de yolunda gidiyor

Bazı üyeler hastalıklarla boğuşurken verimsiz bir yıl geçirmekteler.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2017, 23:10   #15
Ağaç Dostu
 
telato's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,670
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Bazı üyeler hastalıklarla boğuşurken verimsiz bir yıl geçirmekteler.
Kulağım çınladı sanki

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2017, 00:25   #16
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Domateslerde Verim Devam

Domates fidelerini diktiğimiz bu alanda , bir çok çeşit mevcut

Bahçe sahibi düzensiz bir şekilde domateslerin etrafında ay çiçeği ve mısır ekmişti , bu yüzden havalanma olasılığı kısıtlanan fidelerimiz mantar hastalığına yakalanmaktalar. Buna rağmen gelişim gösteren fidelerden bir kaç poz çekim yaptım.

Bursa Dağlı Kırmızı yetiştirdiğim 21 çeşit domateste en favori domatesimdi, beklentilerimi karşıladı çok şükür.

Name:  IMG_20170718_221339.jpg
Views: 569
Size:  53.7 KB

Verimi Güzel

Name:  IMG_20170718_220734.jpg
Views: 575
Size:  50.6 KB

iri çeri - verimi güzel fakat lezzet derecesinde geride

Name:  20170718_193013.jpg
Views: 562
Size:  61.4 KB

Kara Domat

Name:  IMG_20170718_220847.jpg
Views: 584
Size:  55.5 KB

Heybetli verim az ama lezzetli bir domates

Name:  IMG_20170718_223355.jpg
Views: 597
Size:  59.6 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2017, 00:39   #17
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Tohumluklar

Yeşillik grubunda olan tohumluklardan bol miktarda tohum almaya gayret gösteriyoruz. Daha önce almış olduğum roket roka tohumlarımı 3 yıl boyunca isteyen herekese dağıtmıştım

Cenova Fesleğeni

Name:  IMG_20170718_221027.jpg
Views: 567
Size:  70.7 KB

Kıvırcık Marul - bahcedenn den

Name:  20170718_191556.jpg
Views: 565
Size:  59.2 KB

Mizuna

Name:  20170718_192458.jpg
Views: 597
Size:  62.9 KB

Kuzukulağı

Name:  20170718_194817.jpg
Views: 571
Size:  62.2 KB

Latin çiçeği de tohumlarını dibine sermiş serpiştirmiş

Name:  20170718_191414.jpg
Views: 571
Size:  59.7 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2017, 00:53   #18
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Hasata Devam

Bahçemizde ve serada ne varsa topladık fazla resim çekemedim. Fasulye patlıcan kabak turşuluk biber domates ..

Bu karede , isot biber, emcelli, stocky read roaster, pablano ancho, demre, alsancak f1 domates , alis pembe kiraz domates , arcadia f1 hıyar mevcut.

Name:  20170719_153421.jpg
Views: 683
Size:  69.3 KB

minik pembe atıştırmalık şekerler.

Name:  20170719_154244.jpg
Views: 643
Size:  53.1 KB

Güzeller güzeli Principe Borghese

Name:  20170719_154455.jpg
Views: 664
Size:  31.8 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2017, 10:36   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 23-08-2013
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 114
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Bahçemizde ve serada ne varsa topladık fazla resim çekemedim. Fasulye patlıcan kabak turşuluk biber domates ..

Bu karede , isot biber, emcelli, stocky read roaster, pablano ancho, demre, alsancak f1 domates , alis pembe kiraz domates , arcadia f1 hıyar mevcut.

Eklenti 654131

minik pembe atıştırmalık şekerler.

Eklenti 654132

Güzeller güzeli Principe Borghese

Eklenti 654133
Principe'leri biraz anlatabilir misiniz?
Tadı, sululuğu, çatlama, verimi, memnuniyetinizi, tohimların kaynağını vb. Çok soru sordum, kusura bakmayın sayın Resulgur.

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-08-2017, 01:22   #20
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 Mesajı Göster
Merhaba Resul , maşallah işi büyüttün.Daha güzel ,bol ürünler dilerim. Ben maalesef bu sene pek bir şey yapamadım. Sıkıntılar vardı. Şuan Annemi ve yeğenimi yanıma aldım. 5 kişilik bir aile oldum. Sorumluluklarım daha da arttı.Şu günlerde biraz bahçede düzenleme yapmaya başladım. Halk eğitimde tiyatro kursu vermekteyim. Bugün bitiyor kurs, bahçeye zaman daha çok ayırmaya başlayacağız. Aylarca hastamla ilgilenmek durumundaydım. Kendime çok zaman ayıramadım.Hayat şartlarımız normale dönmeye başladı. Bizde tekrar bir şeyler yapmaya başlayacağız artık. Şuan çiçeklikleri düzenlemeye başladım. Üzerlerine çatı ve örtü çalışması yapıyorum. Uygun zamanda paylaşımları yapmaya başlayacağım kendi sayfamda.
Sn. Hocam başınızdan geçenleri az çok biliyoruz zor bir süreçten geçtiniz. Hayatta zor günler geçiriyoruz bizlerde buna rağmen yılmadan önümüze bakmak zorundayız. Yoğun iş ve yaşam koşulları arasında mutlu olmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda sizi de aramızda görmeyi umut ediyorum. Paylaşımlarınızı merakla bekliyoruz. Kolaylıklar dilerim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
Maşallahı var hepsinin, afiyet olsun.
Tohum etkinliğinde bekleriz ama.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
Principe'leri biraz anlatabilir misiniz?
Tadı, sululuğu, çatlama, verimi, memnuniyetinizi, tohimların kaynağını vb. Çok soru sordum, kusura bakmayın sayın Resulgur.

Sn. anarius hoş geldiniz. Tohum etkinliğinde domates tohumu paylaşmayı düşünmüyorum. Bu yıl karışık ekim yaptım ve izalasyon a dikkat etmedim.

Principeler saksılarda 1 metre uzadılar meyveleri küçük oldu. Sera içerisindekiler çok güzel geliştiler boyu 2 metreyi geçti verimi dışarıya göre daha iyi, sıcaklığa teloranslı kalın kabuklu iç yapısı polerizeli kurutmalık bir domates verim açısından orta derecede tadı çokta iyi değil. Tohumlar sn. birnefestoprak tan

Bu arada soru sormaktan çekinmeyin. Bende sora sora öğreniyorum bildiklerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2017, 23:45   #21
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Kış İçin Hazırlıklar

Daha önce kış için fasulye kurutma ve turşu kurma işlemleriyle kış hazırlıklarına başlamıştık . Hasat ettiğimiz domateslerden elimize ne geçtiyse konserve yapalım dedik . Sn. SDurul un daha önce gazoz kapağı aleti kullanarak yaptığı işlemi bizde gerçekleştirdik.

Name:  IMG_20170722_204514.jpg
Views: 595
Size:  36.0 KB

Kabukları soyulan domatesler blender den geçirildikten sonra bir şişeye bir çay kaşığı tuz ilave edilerek şişelere doldurup kapak kapatılıyor.

Name:  20170722_120047.jpg
Views: 612
Size:  53.9 KB

Şişeler, tencere içerisinde suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor.

Name:  20170722_140406.jpg
Views: 603
Size:  33.9 KB

Şişe dibinde su birikip tortusu yukarıda kaldı , normal midir ? Bilmiyorum ilk denememiz daha inşallah yanlış bir şey yapmamışızdır.

Name:  20170722_171923.jpg
Views: 611
Size:  47.8 KB

Not : Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. Tariflerimizi tabi ki sizler le de paylaşıcaz

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2017, 09:01   #22
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 27
Konserve yapımına çok hakim değilim ama kaynatma işleminin bir kaç saat yapıldığını biliyorum. 15 dak. yeterli gelir mi acaba?

mimarCI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2017, 09:20   #23
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
REsulgur bende geçen sene yaptım ancak sizin yaptığınız gibi değilde biz önce domatesleri pişirdik ki; bu şekilde sonradan kaynatmaya lüzum olmuyor hemde çökelme olmadan şişeler tam doluyor. aynı zamanda bir miktar yağ ile pişirildiğinden dolayı sonrasında hangi yemek ya da sos için geekli olursa hiç pişirmeden doğrudan ekliyoruz. pişen domatesleri şişelere bi huni yardımıyla koyup ağzına kapağı kapatıyoruz.

ve bu şekilde neredeyse 1 sene durdular hiç bir şey olmadı. gaz bile yapmadılar.sizin usulü hiç denemedim.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2017, 11:37   #24
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
bu arada sayın resulgur dediğim yöntemi diğer bir avantajı ise domatesleri blendırdan çekmediğiniz için normal melemenlik doğrar gibi doğruyorsunuz melemen gibi pişirdiğiniz içinde suyu domates pişerek doyuyor. tek dezavantajı şişelere koyarken biraz sıcak oluyor

ileride sos olarak kullanacağınız zaman pişmiş domatesi blendırdan geçirmek lezzetinde bozukluk yapmayacaktır.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2017, 16:10   #25
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mimarCI Mesajı Göster
Konserve yapımına çok hakim değilim ama kaynatma işleminin bir kaç saat yapıldığını biliyorum. 15 dak. yeterli gelir mi acaba?
Sn. mimarCI sayfama hoş geldiniz.

Şu an için ilk denemelerimiz biz de daha önce denemesini yapan kişilerden sorduk soruşturduk bunu zamanla göreceğiz , sizler için sonuçlarını sayfamda paylaşıyorum. Bakalım ne olacak

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
REsulgur bende geçen sene yaptım ancak sizin yaptığınız gibi değilde biz önce domatesleri pişirdik ki; bu şekilde sonradan kaynatmaya lüzum olmuyor hemde çökelme olmadan şişeler tam doluyor. aynı zamanda bir miktar yağ ile pişirildiğinden dolayı sonrasında hangi yemek ya da sos için geekli olursa hiç pişirmeden doğrudan ekliyoruz. pişen domatesleri şişelere bi huni yardımıyla koyup ağzına kapağı kapatıyoruz.

ve bu şekilde neredeyse 1 sene durdular hiç bir şey olmadı. gaz bile yapmadılar.sizin usulü hiç denemedim.
Sn. Musa Gündoğan sizde hoş geldiniz.

Sizin yaptığınız aslında daha mantıklı gibi dediğiniz gibi çökelme olmayacaktır. Farklı fikirlere her zaman açığız. Sayfamda farklı yörelerin uyguladıkları yöntemlerden kendime uygun olanları deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalışıyorum. Resimli detaylarla paylaşarak sayfadaki takipçilere de örnek olmasından paylaşım yapıyorum. Pişirme yöntemini erik, üzüm, şeftali şişeleme de kullanmayı düşünüyorum.

İlginize teşekkür ederim. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2017, 16:20   #26
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Kış İçin Hazırlıklara Devam

Kurutulan Sebzeler

Hasat edilen sebzelerden ilk olarak fasulye ve kabakla kurutma işlemlerine başlamıştık. Kabak yemekten bıktık artık , habire kurutuyoruz Şimdi de domates ve dolmalık biberler kurutuluyor. Kurutmada öncelikli olarak Temmuz ve Eylül ayları öneriliyor. Niksar hafif nemli olduğundan domates kuruması gecikiyor. Denemelerimiz devam edecek ..

Name:  IMG_4710.jpg
Views: 485
Size:  39.7 KB

Domatesler hava bir kaç gündür kapalı olduğundan kuruma gecikti bozulan bir tepsiyi attık.

Name:  IMG_4711.jpg
Views: 501
Size:  34.2 KB

Biberlerin keyfi yerinde .. isot - stocky read roaster - emcelli

Name:  IMG_4713.jpg
Views: 483
Size:  32.1 KB

Name:  IMG_4712.jpg
Views: 492
Size:  35.8 KB

Fasulye için seneye sırf kurutmalık bir çeşit yetiştirmeyi düşünüyorum. Bunlar da fena değil işte Çeşit olarak ne öneriyorsunuz ???

Name:  IMG_4720.jpg
Views: 522
Size:  47.8 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 09:05   #27
Ağaç Dostu
 
Musa Gündoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 812
sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır.

fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir.

fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor.

Musa Gündoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2017, 15:41   #28
Ağaçsever
 
yelizkahraman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2017
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 66
Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız

yelizkahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2017, 19:54   #29
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-03-2017
Şehir: Giresun
Mesajlar: 103
Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur

Baharcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2017, 20:50   #30
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır.

fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir.

fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor.
Sn. Musa Gündoğan kurutulmuş taze fasulyenin tadına baktım şu an bir problem yok gibi , oda içerisinde sofra bezi üzerindeler, resim sizi yanıltmış olabilir. Kurutmalık olarak ve yöntem olarak sizin yaptığınız gibi yapmayı düşünüyorum bende , çok teşekkür ederim. Selamlar


Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman Mesajı Göster
Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız
Sn. yelizkahraman aramıza tekrar hoş geldiniz. Bu aralar bizde tatile çıkmayı düşünüyoruz bahçeyi bırakıp gideceğiz aklımız buralarda kalacak bakalım, nasip

Ürünü ben gitti gidiyordan satın aldım. "Şişe Kapatma Makinesi Kola Gazoz Soda Kapağı" şeklinde google den aratırsanız görebilirsiniz. Tavsiye ediyorum, alın mutlaka

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Baharcı Mesajı Göster
Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur
Sn. Baharcı hoş geldiniz. Bu şifa kaynağı ot sinir otu bu yörelerde çıban otu da derler. enfeksiyonlu yaralara lapa halinde uygulandığında çok faydalı olduğu biliniyor ve daha bir çok faydaları var. Kolayca bulunabilen bir tür. ilginize teşekkür ederim. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025