11-07-2017, 08:50 | #211 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pembe domates değil de Blue Beauty Domates olabilir mi? |
|
11-07-2017, 21:43 | #212 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Sn. YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Alıntı:
Sizin de geleceğiniz parlak benim ilk zamanlardaki durumumu gözlemliyorum sizde de, inşallah bizden daha iyi olacaksınız buna eminim. Verdiğiniz bilgiler ışığında bu fasulye çeşidini turşu olarak ta değerlendirmek istiyorum . Başarılar Alıntı:
Dediğiniz gibi domates çeşidimiz Blue Beauty'dir. Ben rengine istinaden öyle yazdım. Sıkı bir takipçisiniz maşallah gözünüzden kaçmamış |
||
12-07-2017, 20:52 | #213 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Fasulye Hasatına Devam
Fasulyelerimiz de 3. Çeşit hasatımızı da yaptık , elimizde bulunan 2 çeşit Lolaz ve Karagöbekli börülceler de meyve tutumuna geçtiler. Çok küçük oldukları için ileriki zamanlarda resim paylaşmayı düşünüyorum. Çiğ olarak tadına baktık ve çok beğendik kadifemsi yüzeyi ve kılçıksız bir yapısı var. |
16-07-2017, 13:20 | #214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yer Kirazı Tohum Alma İşlemi
Bu yıl ilk defa tohumdan yetiştirdiğimiz ürünlerden eczane deposu olarak bilinen Yer Kirazı (Physalis Peruviana) meyvelerinden sararmış ve olgunlaşmış olanlarını seçip hasat ettikten 3 5 gün sonra tohum alma işlemini gerçekleştirdik. Biraz zahmetli bir iş , o minicik tohumları bir araya toplamak kolay değil Seçilen olgunlaşmış meyveleri dış kabuklarından ayırıp ince gözlü tel süzgeç üzerine iki parmak arasında ezilerek akan su altında durulanarak tortusundan ayrıldılar. Kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakılan tohumlar daha sonra kilitli poşetlere alındılar. |
16-07-2017, 13:29 | #215 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Domateste Tohum Alma İşlemi
Domateslerimizden tohum alma işlemlerine başlamış bulunmaktayız. Olgunlaşmış meyvelerden seçilen tohumluklar enlemesine ortadan kesilip çay kaşığı yardımıyla çay tabağında biriken tohumlar daha sonra çay bardağına alınarak bir mikrar su eklenip üzeri beyazlayana ve tohumlar dibe çökene kadar bekletilip süzgeçte temizlenerek kağıt havlu üzerinde kurutuluyor. |
16-07-2017, 13:37 | #216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Yeni Ürünler
Yetiştirip resimlerini ilk defa paylaştıklarım. Kavun Karpuz Kabak Malabar otlar |
16-07-2017, 13:43 | #217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
Bizimkiler bu otu pazı sanıp sarma yapmışlar yeni çeşit dolmalık kabağımız , bir kaç tane tohumluk bıraktık fasulyeler toplandıkça kış için kurutuluyor. yeni hazinemiz. gölgede olduğundan eşkimsi bir tadı vardı. Çelikleme ile çoğaltmayı düşünüyorum. Tabaktakiler ; isot biber, yer salatalığı(şeker gibi mis kokulu), arnavut biber blu bety domates |
17-07-2017, 10:19 | #218 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Domateslerde Verim
Loxton Lass Rio Grande Heybetli Alis |
17-07-2017, 10:21 | #219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Biberlerde Verim
İsot Demre .. Urfa Kirazı |
17-07-2017, 10:26 | #220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Turuncu Melemen
Fazlasıyla olgunlaşan loxton lass domatesleri hasat ettikten sonra çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla aldıktan sonra melemen yapalım dedik İçerisine lezzet katalım dedik - Fermente edilmiş sucuk parçacıkları - dahil edildi. |
17-07-2017, 14:05 | #221 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
|
Sizin paylaşımlarınızı gördükçe, benim bahçe işlerinin ne kadar gecikmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. Siz domateslerden tohum alıyorsunuz, bizimkiler daha yemyeşil. Ne yapalım elimizden gelen bu kadar. |
18-07-2017, 14:02 | #222 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Bazı üyeler hastalıklarla boğuşurken verimsiz bir yıl geçirmekteler. |
|
18-07-2017, 22:10 | #223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
Şehir: İstanbul-Beykoz
Mesajlar: 1,670
|
Kulağım çınladı sanki |
19-07-2017, 23:25 | #224 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Domateslerde Verim Devam
Domates fidelerini diktiğimiz bu alanda , bir çok çeşit mevcut Bahçe sahibi düzensiz bir şekilde domateslerin etrafında ay çiçeği ve mısır ekmişti , bu yüzden havalanma olasılığı kısıtlanan fidelerimiz mantar hastalığına yakalanmaktalar. Buna rağmen gelişim gösteren fidelerden bir kaç poz çekim yaptım. Bursa Dağlı Kırmızı yetiştirdiğim 21 çeşit domateste en favori domatesimdi, beklentilerimi karşıladı çok şükür. Verimi Güzel iri çeri - verimi güzel fakat lezzet derecesinde geride Kara Domat Heybetli verim az ama lezzetli bir domates |
19-07-2017, 23:39 | #225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Tohumluklar
Yeşillik grubunda olan tohumluklardan bol miktarda tohum almaya gayret gösteriyoruz. Daha önce almış olduğum roket roka tohumlarımı 3 yıl boyunca isteyen herekese dağıtmıştım Cenova Fesleğeni Kıvırcık Marul - bahcedenn den Mizuna Kuzukulağı Latin çiçeği de tohumlarını dibine sermiş serpiştirmiş |
19-07-2017, 23:53 | #226 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
Bahçemizde ve serada ne varsa topladık fazla resim çekemedim. Fasulye patlıcan kabak turşuluk biber domates .. Bu karede , isot biber, emcelli, stocky read roaster, pablano ancho, demre, alsancak f1 domates , alis pembe kiraz domates , arcadia f1 hıyar mevcut. minik pembe atıştırmalık şekerler. Güzeller güzeli Principe Borghese |
22-07-2017, 22:45 | #227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kış İçin Hazırlıklar
Daha önce kış için fasulye kurutma ve turşu kurma işlemleriyle kış hazırlıklarına başlamıştık . Hasat ettiğimiz domateslerden elimize ne geçtiyse konserve yapalım dedik . Sn. SDurul un daha önce gazoz kapağı aleti kullanarak yaptığı işlemi bizde gerçekleştirdik. Kabukları soyulan domatesler blender den geçirildikten sonra bir şişeye bir çay kaşığı tuz ilave edilerek şişelere doldurup kapak kapatılıyor. Şişeler, tencere içerisinde suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor. Şişe dibinde su birikip tortusu yukarıda kaldı , normal midir ? Bilmiyorum ilk denememiz daha inşallah yanlış bir şey yapmamışızdır. Not : Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. Tariflerimizi tabi ki sizler le de paylaşıcaz |
24-07-2017, 08:01 | #228 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2016
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 27
|
Konserve yapımına çok hakim değilim ama kaynatma işleminin bir kaç saat yapıldığını biliyorum. 15 dak. yeterli gelir mi acaba? |
24-07-2017, 08:20 | #229 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 791
|
REsulgur bende geçen sene yaptım ancak sizin yaptığınız gibi değilde biz önce domatesleri pişirdik ki; bu şekilde sonradan kaynatmaya lüzum olmuyor hemde çökelme olmadan şişeler tam doluyor. aynı zamanda bir miktar yağ ile pişirildiğinden dolayı sonrasında hangi yemek ya da sos için geekli olursa hiç pişirmeden doğrudan ekliyoruz. pişen domatesleri şişelere bi huni yardımıyla koyup ağzına kapağı kapatıyoruz. ve bu şekilde neredeyse 1 sene durdular hiç bir şey olmadı. gaz bile yapmadılar.sizin usulü hiç denemedim. |
24-07-2017, 10:37 | #230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 791
|
bu arada sayın resulgur dediğim yöntemi diğer bir avantajı ise domatesleri blendırdan çekmediğiniz için normal melemenlik doğrar gibi doğruyorsunuz melemen gibi pişirdiğiniz içinde suyu domates pişerek doyuyor. tek dezavantajı şişelere koyarken biraz sıcak oluyor ileride sos olarak kullanacağınız zaman pişmiş domatesi blendırdan geçirmek lezzetinde bozukluk yapmayacaktır. |
24-07-2017, 15:10 | #231 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Şu an için ilk denemelerimiz biz de daha önce denemesini yapan kişilerden sorduk soruşturduk bunu zamanla göreceğiz , sizler için sonuçlarını sayfamda paylaşıyorum. Bakalım ne olacak Alıntı:
Sizin yaptığınız aslında daha mantıklı gibi dediğiniz gibi çökelme olmayacaktır. Farklı fikirlere her zaman açığız. Sayfamda farklı yörelerin uyguladıkları yöntemlerden kendime uygun olanları deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalışıyorum. Resimli detaylarla paylaşarak sayfadaki takipçilere de örnek olmasından paylaşım yapıyorum. Pişirme yöntemini erik, üzüm, şeftali şişeleme de kullanmayı düşünüyorum. İlginize teşekkür ederim. Saygılar |
||
24-07-2017, 15:20 | #232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Kış İçin Hazırlıklara Devam
Kurutulan Sebzeler Hasat edilen sebzelerden ilk olarak fasulye ve kabakla kurutma işlemlerine başlamıştık. Kabak yemekten bıktık artık , habire kurutuyoruz Şimdi de domates ve dolmalık biberler kurutuluyor. Kurutmada öncelikli olarak Temmuz ve Eylül ayları öneriliyor. Niksar hafif nemli olduğundan domates kuruması gecikiyor. Denemelerimiz devam edecek .. Domatesler hava bir kaç gündür kapalı olduğundan kuruma gecikti bozulan bir tepsiyi attık. Biberlerin keyfi yerinde .. isot - stocky read roaster - emcelli Fasulye için seneye sırf kurutmalık bir çeşit yetiştirmeyi düşünüyorum. Bunlar da fena değil işte Çeşit olarak ne öneriyorsunuz ??? |
25-07-2017, 08:05 | #233 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
Şehir: Ankara
Mesajlar: 791
|
sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır. fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir. fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor. |
25-07-2017, 14:41 | #234 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-02-2017
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 66
|
Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız |
26-07-2017, 18:54 | #235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2017
Şehir: Giresun
Mesajlar: 103
|
Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur |
26-07-2017, 19:50 | #236 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Alıntı:
Alıntı:
Ürünü ben gitti gidiyordan satın aldım. "Şişe Kapatma Makinesi Kola Gazoz Soda Kapağı" şeklinde google den aratırsanız görebilirsiniz. Tavsiye ediyorum, alın mutlaka Sn. Baharcı hoş geldiniz. Bu şifa kaynağı ot sinir otu bu yörelerde çıban otu da derler. enfeksiyonlu yaralara lapa halinde uygulandığında çok faydalı olduğu biliniyor ve daha bir çok faydaları var. Kolayca bulunabilen bir tür. ilginize teşekkür ederim. Saygılar |
||
26-07-2017, 19:58 | #237 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Bugün Günlerden Domates
Bu yıl ektiğim 21 çeşit domates tohumundan en gözdemiz ve merakla beklediğimiz domates çeşidini sonunda hasat ettik. Verimi ve büyüklüğü çok güzel , tadı orta derecede seneye ekilecek tohumlar arasında 2. sırada olacak 1. Sırada olan domates çeşidi daha sonra paylaşacağım. Merak edin biraz |
26-07-2017, 20:08 | #238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Heybetli
Bu yıl en fazla ektiğim domates türü heybetli oldu. Verim çok az olduğundan seneye ekmeyi düşünmüyorum. Yine de heybetiyle ben buradayım diyor. |
26-07-2017, 20:13 | #239 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Çanakkale Domatesi
Seneye ekeceğim domates çeşidinden biri de Çanakkale Domatesi olacak. Verimi gayet iyi, tadı orta derecede iyi Yumruk iriliğe sahip domatesler , salça ve soslarda kullanılabilir. |
26-07-2017, 20:23 | #240 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Hasata Devam
Daha önceden kurumaya bıraktığımız Mizuna , Tere , Dereotu , Kuzukulağı tohumlarının kabuklarını üfleyip poşetledik. Çocuk bezinde çimlendirdiğim emcelli biber tohumlarından bugünkü manzaralar. Yeşil torpidolar beklemede Böğürtlenlerin tadına bakmak ta nasip oldu çok şükür. Kendime bu çeşitten çoğaltmayı düşünüyorum Nazım abiye buradan selamlar. Kavun çeşidimiz. Hasat edilmeyi bekliyor. Az daha tatlansın dedik |
|
|