agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni6127Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-06-2017, 12:17   #1
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman Mesajı Göster
Sizin nasıl böyle erken oluyor herkes hasat ediyor biz daha çiçekiz
Sn. yelizkahraman sera sayesinde erkencilik sağlıyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünlerin bir çoğu seradan , benim de sera dışındakiler sizler gibi hep çiçekte idi bugünlerde artık dışarıdan da fotoğraf paylaşmaya başlayacağım çünkü dışarıda da 1 haftadır meyve dökümü başladı. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 12:24   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Reyhan Şerbeti

Sera içerisine 5 kök reyhan fidesi dikmiştim. Çok kısa sürede hasata gelen mor reyhanlardan ilk olarak salatalarda kullandık. Daha sonra Reyhan Şerbeti yapmaya karar verdik. Tarifi mutlaka deneyin.

Bir demet reyhan

Name:  20170618_192241.jpg
Views: 483
Size:  62.9 KB

tencerede yerini aldı - içerisine 1 adet çubuk tarçın , 2 3 adet karanfil ve bir kaç tane limon tuzunu ilave edip

Name:  20170621_163057.jpg
Views: 457
Size:  47.7 KB

içerisine 1 litre kaynar su döküp ağzı kapalı şekilde 1 gün dinlenmeye bıraktığımız şerbetimiz

Name:  20170621_163207.jpg
Views: 486
Size:  36.7 KB

servise hazır hale geldi

Name:  20170620_222531.jpg
Views: 497
Size:  36.3 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 12:32   #3
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Havuç Hasatı

21.06.2017 tarihinde yeşil aksamının yeterince geliştiğini gördüğümüz havuçlarımızı hasat ettik. İlk tecrübem
Sera da baya bir yer kaplayan havuçlar bir taraftan da geçiş yolumuzu kapatmaya yönelmişti ki hasat etmeye karar verdim.

Name:  20170621_142659.jpg
Views: 496
Size:  63.2 KB

dipten hafif açtığımızda siyah şekerler ortaya çıkmaya başladı

Name:  20170621_142652.jpg
Views: 476
Size:  65.4 KB

sökümü de çok hoşuma gitti çektikçe geliyor maşallah

Name:  20170621_144305.jpg
Views: 451
Size:  68.1 KB

bu şekerleri turşu yapımında kullandım.

Name:  20170621_162910.jpg
Views: 512
Size:  60.8 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 12:55   #4
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Hodan (Ispıt, Kaldirik, Zılbırık, Zembil çiçeği) Özütü

Yaprakları kalın, sert, tüylü ve çiçekleri mor açan mucize bitki bünyesinde potasyum barındıran lezzet deposu Hodan.

Daha önce hodan özütü yapmayı düşündüğümü söylemiştim. Karadeniz de bol miktarda bulunan kavrulup üzerine yumurta kırılıp yenebilen ve sarması yapılan bu lezzet deposu hodanı araştımaya başladım. Fide dikimi yaptığım bahçede bir kaç kök buldum, tohuma kalmasını beklerken malesef bahçe sakinleri otlarla birlikte hodanları da biçmişler. Burada yöresel adında kaldırık diyorlar.

Sonra bir yerde daha olduğunu öğrendim , geçen yıl pazarda da satışını yaparlarmış fakat bu yıl dokunmamışlar. Çok makbule geçti sağ olsunlar

Hodan tarlasını keşfettik

Name:  20170622_114627.jpg
Views: 458
Size:  63.0 KB

2 poşeti doldurduk

Name:  20170622_115037.jpg
Views: 460
Size:  57.2 KB

yaprak ve sapları bir güzel doğrayıp

Name:  20170622_115957.jpg
Views: 459
Size:  46.8 KB

25 lt lik bir fıçıya doldurduk yarıdan biraz az koyduğumuz hodanların üzerini suyla doldurup
1 hafta kadar demlenmeye bıraktık

Name:  20170622_120338.jpg
Views: 447
Size:  41.9 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-06-2017, 13:05   #5
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Bamyalar da dikildi

23.06.2017 tarihinde bahçemize toplamda 24 adet 2 çeşit bamya fidesi dikip 50 kök mısır ekimi yaptık.

Çeşitler ; Sultan bamya -cetincerezci den- köy bamyası ve közlemelik şeker mısır -ticari tohum-

Name:  20170619_145452.jpg
Views: 496
Size:  53.6 KB

Name:  20170623_105849.jpg
Views: 474
Size:  59.4 KB

Name:  20170623_105902.jpg
Views: 492
Size:  71.6 KB

Name:  20170623_105910.jpg
Views: 479
Size:  65.6 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 14:54   #6
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Biz bu tadı çok sevdik

Daha önce yaptığımız marmelatı çok sevdik ve tekrar yapalım dedik

http://www.agaclar.net/forum/1511131-post167.htm burada tarifini paylaşmıştık.

Name:  20170624_183049.jpg
Views: 779
Size:  62.8 KB

baya irileşen pancarlar toplandı.

Name:  20170624_185438.jpg
Views: 1019
Size:  43.1 KB

iki kavanoz bir kase marmelat elde ettik .. Kaynattığınız sütün kaymağını bir kaba alıp 1 gün dolapta bekletip bu ikiliyi mutlaka deneyin lezzet ötesi

Name:  20170625_072514.jpg
Views: 802
Size:  62.4 KB

çok fazla büyüyen kara lahanaları da hasat ettik

Name:  20170624_182107.jpg
Views: 773
Size:  41.8 KB

Latin çiçeği uçtu resmen her kolda onlarca çiçek var.

Name:  20170624_175523.jpg
Views: 829
Size:  53.2 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 15:05   #7
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Haşhaş Tarlası Gezmesi

Bayram gezmelerinden bir kaç paylaşım yapmak istiyorum.

Bayramın 3. günü Amasya Taşova ilçesine -çiftçi ailesi- tanıdıklara gezmeye gittik. Bağ bahçe bostanları gezdiğimiz sırada araçla giderken bu tarla gözüme çarptı sordum, haşhaş dediler araçtakilerden 1 dk izin istedim. Daha önce görmediğim haşhaş bitkisini , yerinde gözlemlemek kısmet oldu ve haşhaş nasıl kırılır onu öğrendim.

Name:  20170627_123020.jpg
Views: 800
Size:  73.5 KB

haşhaş taneleri ayrı kalan kabukları ayrı olarak satışı yapılmaktaymış

Name:  20170627_123035.jpg
Views: 817
Size:  72.5 KB

tepe kısmında zamanı geldiğinde kendiliğinden açılan odacıklardan dökülen taze haşhaş tanelerini atıştırarak gezmeye devam ettim

Name:  20170627_123046.jpg
Views: 831
Size:  48.5 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2017, 15:21   #8
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Karışık Turşu Tarifi

Hasat ettiğimiz 1 kg kadar kırmızı havucu ilk aşamada Adana şalgamı yapmayı düşünmüştüm. İçini gördüğümde kararım değişti , turşu oldular

Name:  20170621_203157.jpg
Views: 779
Size:  57.7 KB

ölçerek büyük bir kaba aldığımız sirke, su , tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 3 5 tane limon tuzunu eriyene kadar bir güzel karıştırdık

Name:  20170623_160410.jpg
Views: 779
Size:  37.7 KB

içerisinde neler yok ki hepsi taze hasat edilen sebzelerden yapıldı. 3 bidon 5 er litrelik turşumuz oldu.

Name:  20170623_155211.jpg
Views: 784
Size:  43.8 KB

taze fasulye , kornişon salatalık , üç burunlu köy biberi, siyah havuç , dereotu , nane , yeşil domates , nohut ve bol bol sarımsak kullandık

Name:  20170623_160420.jpg
Views: 754
Size:  41.0 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-06-2017, 08:55   #9
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Sayın Resulgur,
Eminim turşunuz da harika olacaktır ama havuçları şalgamda da kullanabilirdiniz. Ben de burada pazardan bir heves aldım ve eve gelince içinin sarı olduğunu gördüm. Yine de şalgam yapmaktan vazgeçmedim ve oldu. Tabi sonra Adana'dan asıl havuçlardan getirtip yaptım o çok daha güzel oldu ama özlem duyduğumuzda bu havuçtan da yapabiliriz

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 20:40   #10
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın Resulgur,
Eminim turşunuz da harika olacaktır ama havuçları şalgamda da kullanabilirdiniz. Ben de burada pazardan bir heves aldım ve eve gelince içinin sarı olduğunu gördüm. Yine de şalgam yapmaktan vazgeçmedim ve oldu. Tabi sonra Adana'dan asıl havuçlardan getirtip yaptım o çok daha güzel oldu ama özlem duyduğumuzda bu havuçtan da yapabiliriz
Sn. Milla ilginize çok teşekkür ederim. Dedğiniz gibi turşumuz çok güzel oldu, siyah havuç suyuna rengini vermiş çok ta lezzetli suyunu da içebiliyoruz. Eşkili hafif acılı tam istediğim gibi bir turşu olmuş yazarken bile canım çekti şimdi


Hatta bugün resim çekmiştim. Onu da atayım size, tabakta bulunan domates Blue Beuty

Name:  20170701_172143.jpg
Views: 766
Size:  32.0 KB

Seradan hasat ettiğimiz biber patlıcan ve kabaklardan türlü bir yemek yaptım yanında keçi yoğurdu ve tarifini yukarıda paylaştığım taze turşumuz çok ta nefis bir öğün oldu.

Name:  20170701_172407.jpg
Views: 739
Size:  38.2 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 10:22   #11
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. Milla ilginize çok teşekkür ederim. Dedğiniz gibi turşumuz çok güzel oldu, siyah havuç suyuna rengini vermiş çok ta lezzetli suyunu da içebiliyoruz. Eşkili hafif acılı tam istediğim gibi bir turşu olmuş yazarken bile canım çekti şimdi


Hatta bugün resim çekmiştim. Onu da atayım size, tabakta bulunan domates Blue Beuty

Eklenti 653059

Seradan hasat ettiğimiz biber patlıcan ve kabaklardan türlü bir yemek yaptım yanında keçi yoğurdu ve tarifini yukarıda paylaştığım taze turşumuz çok ta nefis bir öğün oldu.

Eklenti 653060
Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 20:29   #12
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.
Sn. Milla hakkınızı helal edin. 3 tane 5lt lik yapmıştım isterseniz 1 tanesini kargo ile yollarım

Çok teşekkür ederim. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-07-2017, 09:37   #13
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
@ Resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.
Ömürler görün @Milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor...

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 21:03   #14
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Misk Adaçayı - Salvia sclarea

Bulunduğumuz yerde doğal olarak yetişen bir çok şifalı otla tanışma şansımız oldu. Yeri geldikçe araştırıp merak ettiğim türler hakkında bilgi edinmekteyim.

ilk defa karşılaştığımız kokusu esans gibi çok güzel olan hoşuma giden bir bitkiyi sizinle de tanıştırmak istiyorum.

Yenilebilir Kullanım Alanları
Yenilebilir Parçalar: Çiçekler ; Yapraklar ; Yağ .
Yenilebilir Kullanılanlar: Baharat ; Yağ .

Yapraklar - çiğ veya pişirilmiş. Güçlü, sıcak, aromalı bir tat ve koku [244]. Çoğunlukla pişmiş gıdalarda aroma olarak kullanılır [2, 27, 37, 105], adaçayı (S. officinalis) [1] 'e benzemektedirler. Yapraklar, meyilli olarak batırılabilir ve lezzetli börekler yapmak için pişirilebilir [183, 244]. Çiçekler - çiğ Hoş bir tat, doğranmış salata [183, 238] üzerine serpilebilir ya da bir çay haline getirilebilir [238]. Bitki bazen biranın tadına bakmada önemli bir acı ve sarhoş edici özellik kazandıran [4] bir atlama yerine kullanılır [4] - ya insanlara ölü ya sarhoş ya da delicesine heyecanlı davranıyor [244].

Tıbbi Kullanımlar


Bir Gelecek İçin Bitkiler, bitki kullanımından kaynaklanacak olumsuz etkilerden dolayı hiçbir sorumluluk alamaz. Tıbbi bir bitki kullanmadan önce daima profesyonellerden tavsiyeler alın.

Antispazmodik ; Meze ; Aromaterapi ; Aromatik ; Sıkıştırıcı ; Balzamik ; Rüzgar enerjisi ; Oftalmik ;
Pektoral ; Tonik .

Clary hem bilgece (Salvia officinalis) zayıf bir biçimi olarak hem de önemli bir bitki olarak algılanmıştır [254]. Antispazmodik ve aromatik bir bitki, esasen rüzgar ve hazımsızlık gibi sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılır [254]. Aynı zamanda bir tonik olarak kabul edilir, Sakinleştirici ot, dönem ağrısı ve menstrüel öncesi sorunları hafifletmeye yardımcı olur. Östrojen uyarıcı etkisi nedeniyle, bu hormon seviyeleri düşük olduğunda en etkilidir [254]. Tüm bitki ve özellikle yapraklar, antispazmodik, iştah açıcı, aromatik, sıkıcı, balzamik, karminatif, pektoral ve toniktir [4]. Mide ve böbrek bozukluklarının tedavisinde yararlıdır ve menopozla ilişkili şikayetlerin, özellikle sıcak yıkamada, değerli bir çare olduğu için yararlıdır [4, 254]. Hamile kadınlar için reçete edilmemelidir [238]. Yapraklar taze veya kurutulur, kuruması için bitki çiçeklenmeden hasat edilir [238]. Tohum, suda birkaç dakika batırıldığında kalın bir esans oluşturur. Bu, gözlerden küçük toz parçacıklarının alınmasında etkilidir [4, 238]. Uçucu yağ, aromaterapide kullanılır.

Detaylı bilgileri bu kaynaktan alabilirsiniz.

Salvia sclarea Clary, Europe sage, Clary Sage PFAF Plant Database

Hazır bilgi edinmişken bir çay yapalım dedik topladığım çiçeklerin üzerine kaynar su döküp içerisine bir iki limon dilimi attım ve 3 5 saat demlenmeye bıraktım.

Name:  20170630_113553.jpg
Views: 793
Size:  71.9 KB

Name:  20170630_190842.jpg
Views: 719
Size:  36.3 KB

Çok yoğun kokulu hafif acımtrak esans gibi güçlü bir aromaya sahip , bitki üzerinde araştırmalarıma devam etmeyi düşümüyorum. Soğuk içiniz

Name:  20170701_102634.jpg
Views: 785
Size:  45.7 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 21:18   #15
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Yapraktan Gübreleme

Sera içindeki ve dışındaki sebzelerimize yapraktan gübreleme uygulaması yaptık .

Tarifini daha önce paylaştığım. Hodan özütü ile

Name:  20170629_185823.jpg
Views: 725
Size:  49.5 KB

hümik asit içerikli yaprak gübresini karıştırıp

Name:  20170629_190954.jpg
Views: 707
Size:  51.9 KB

uygulama yaptık. Bu ilaçlama pompasını ilk defa omuzladım.

Name:  20170629_191252.jpg
Views: 763
Size:  43.6 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-07-2017, 23:15   #16
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Tohumluklarımız

Yeşillik tohumlarımızı yavaştan depolamaktayız.

İlk olarak elde ettiğimiz tere tohumu olmuştu , şu anda dereotu tohumlarımızda hazır oldular.

marul , kalıcı ıspanak tohumlarının toplanması da yakındır.

Name:  20170630_174808.jpg
Views: 761
Size:  63.9 KB

Mizunalar tohum kapsüllerini oluşturdular.

Name:  20170630_174426.jpg
Views: 752
Size:  63.2 KB

Kuzukulağı tohumlarımız da kurumayı bekliyor.

Name:  20170630_174928.jpg
Views: 757
Size:  63.3 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-07-2017, 23:39   #17
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
Hodan özütü çalışmanız güzel. Tarif ettiğiniz gibi yaptıysanız 2 hafta sonra elde ettiğiniz sıvıda hodan yapraklarındaki minerallerin sıvıya geçmiş olmasının yanısıra kötü kokulu olması ihtimali var. Bunun sebebi anaerob ortamda patojen bakterilerin üremesidir. Bunu önlemek ve bakterilerin de faydalı bakteri olmasını sağlamak için iki metod önerebilirim.

Biri, aynen yaptığınız gibi yapın ancak içine laktik asit bakterisi (lactobacillus), çok az da melas veya pekmez ilave edin. Bunu laktik asit bakteri serumu hazırlayarak veya EMA kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda 2 hafta boyunca hava almasını da engellemelisiniz.

Diğeri, kuvvetli bir akvaryum pompasıyla sürekli havalandırın. Çözünmüş oksijen sebebiyle anaerob patojenler üreyemezler, bunun yerine faydalı bakteriler ürerler. Ayrıca bu yöntemde 2 hafta beklemenizde gerek yok, 4-5 gün içinde hazırdır.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2017, 23:35   #18
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Bahçede Son Durumlar

Koyu Yeşil Sakız Kabağı Sn. Zekoş tan gelmişti , kendisine çok teşekkür ederim.

3 kök kabak ekmiştim ortadaki kabak sarı renkte çıktı çapraz tozlaşma olduğunu düşünüyoruz.

Name:  IMG_20170704_212549.jpg
Views: 608
Size:  67.3 KB

Yine Sn. Zekoş tan gelen tohumlardan .. Uzun Barbunya

Name:  20170704_130411.jpg
Views: 649
Size:  35.9 KB

Lavatera Trimestris- Pamuk çiçeği Sn. Akçabardak buradan selamlar

Name:  20170705_171052.jpg
Views: 644
Size:  57.4 KB

Name:  20170705_171057.jpg
Views: 657
Size:  51.4 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2017, 23:58   #19
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Patateste Başak Toplama

Komşu tarlada 40 dönümlük bir alanda ilk parti patates yetiştirildi. Bugün toplanan patatesler çuvallandıktan sonra bizde başak olarak patates toplamaya koyulduk .

Tarla sahibi patatesleri çuvallayıp kamyona yükletmiş bile

Name:  20170705_150343.jpg
Views: 599
Size:  41.1 KB

dün tarla sahibi ile tanışma imkanımız oldu bugün gelip toplamamızı söyledi bizde bu cazip davete hayır diyemedik tabi , daldık tarlaya toprağın yüzünde patates dolu topla toplayabildiğin kadar

Name:  20170705_153228.jpg
Views: 632
Size:  53.0 KB

Name:  20170705_164008.jpg
Views: 643
Size:  69.5 KB

patates toplamaktan yorulsakta çok güzel bir gündü hava kapalı serin

Name:  20170705_160639.jpg
Views: 638
Size:  60.9 KB

biraz abartmışız 150 kg kadar olduğunu düşünüyoruz.

Name:  20170705_181442.jpg
Views: 614
Size:  49.3 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2017, 00:12   #20
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Büyük Serada Verim

Dursun abinin serasında işle tıkırında gidiyor. Günlük kasa kasa patlıcan hıyar domates biber toplanıyor. Dursun abi açık kasa transitiyle pazara çıkıyor ve köylere eşe dosta tanıdıklara manavlara satıyor.

Alsancak Rn Domates kalın kabuk yapısı uzun raf ömrü sağlıyor.

Name:  20170703_075124.jpg
Views: 613
Size:  69.4 KB

Name:  20170621_160330.jpg
Views: 598
Size:  32.9 KB

Hıyarlar

Name:  20170703_075216.jpg
Views: 615
Size:  55.5 KB

Aşılı Patlıcanlar

Name:  20170703_075229.jpg
Views: 629
Size:  44.7 KB

Bu kasa da bizim istihkakımız

Name:  20170705_182459.jpg
Views: 649
Size:  41.0 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2017, 00:57   #21
Ağaç Dostu
 
YeniGine's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-05-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 9,354
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun inşallah Sayın Resulgur... Ama o domateslerin hiç yaprağı yok...

Yani hani ben çok sık diktim ya domates fidelerini, şimdi çare arıyorum açıkçası...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2017, 08:58   #22
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun inşallah Sayın Resulgur... Ama o domateslerin hiç yaprağı yok...

Yani hani ben çok sık diktim ya domates fidelerini, şimdi çare arıyorum açıkçası...
Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Domates salkımlarında meyve tutumu olduktan bir müddet sonra yaprak budaması yapıyoruz. Sırık domates cinslerinde ayrıca ilk zamanlardan itibaren oluşan koltuklar ortalama 10 cm olduktan sonra da koltuk budamaları sürekli yapılıyor. Sera içerisinde daha az hastalık, nem , zarar , daha fazla havalandırma sağlanıyor.

Fideyi çok dikmek marifet değil aslında , mevcut alana yettiğince fide dikimi yapılıp bakımını güzel yaparak bol miktarda sebze hasat edebilirsiniz. Ben dahil bunu yapamıyoruz malesef

Siz de alt yapraklardan başlayarak yaprak ve koltukların durumuna göre değerlendirip budama yapabilirsiniz.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2017, 10:53   #23
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Oğul otu (Melisa Officinalis L.)

Doğal ortamında rastladığımız limon kokulu melisa otu öbeğini değerlendirmek istedik .. Halkımız arasında Kovan otu veya limon nanesi olarak da bilinir.

Birazını topladıktan sofra bezinde kurutup cam kavanoza doldurduk. Özellikle stres ve kaygıyı azaltmak, uyku düzenini sağlamak ve iştah açmak için kullanılan şifa çayını biz de deneyelim dedik

Name:  20170522_162011.jpg
Views: 549
Size:  67.6 KB

Name:  20170522_162020.jpg
Views: 566
Size:  53.0 KB

Name:  20170706_213806.jpg
Views: 545
Size:  44.9 KB

Rengi , kokusu ve içimi çok hoş bir bitki çayı oldu. Sabah zor uyandım herkese tavsiye ederim.

Name:  20170706_213858.jpg
Views: 549
Size:  52.5 KB

Oğul otu denmesinin sebebi ise ; arı çağırmada kullanılıyor.

Arılar, oğul otunun kokusundan çok hoşlandığından, koparılan bir kaç yaprağın parmaklarla ezilip kokusu oğul alınacak kovanın üzerine üflenip sürülüyormuş ve arılar bu sayede kovanda toplanıyormuş

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2017, 11:02   #24
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Hasata Devam

İlk patlıcan hasatım.

Name:  IMG_20170707_152301.jpg
Views: 632
Size:  56.0 KB

Bu kabak çeşidinden de ilk defa hasat ediyorum. ortalama 1 kg ağırlığında 2 adet hasat edildi.

Name:  20170707_073932.jpg
Views: 608
Size:  27.1 KB

Tek kökte bir porsiyon yer kirazı hasat ettik sıcak havalardan dış zarı çabucak kurumuş kimisi kendiliğinden yere dökülmüştü , tohum almayı düşünüyorum.

Name:  20170708_072833.jpg
Views: 648
Size:  51.4 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2018, 12:26   #25
Yeni Üye
 
Tanoglu42's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-08-2017
Şehir: konya
Mesajlar: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
İlk patlıcan hasatım.

Eklenti 653437

Bu kabak çeşidinden de ilk defa hasat ediyorum. ortalama 1 kg ağırlığında 2 adet hasat edildi.

Eklenti 653438

Tek kökte bir porsiyon yer kirazı hasat ettik sıcak havalardan dış zarı çabucak kurumuş kimisi kendiliğinden yere dökülmüştü , tohum almayı düşünüyorum.

Eklenti 653439
bu yer kirazı nedir ben ilk defa duyuyorum tohum paylaşmayı düşünürsniz denemek isterim.

Tanoglu42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2017, 11:33   #26
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Komşu Serada Çalışmak

Görüştüğümüz seracı dostlarımızla sürekli diyalog halindeyiz.

Geçtiğimiz günlerde gezmeye gittiğimde seranın bakımının aksadığını gördüm hava kapalı serin olunca biraz yardım etmek istedim. Durmuş abi severek kabul etti , işe koyulduk .

En acil olan iş sırasına göre yabancı ot temizliği yapılmayan ve yaprak koltuk budaması geciken seradan başladık . Üst kısımdan 1metre aşağısına kadar tabandan itibaren tüm koltuk ve yaprakları budadık. Açık tarlada fasulyelere damlamalarını çektik ..

Temiz bir nefes aldı sera ..

Name:  20170703_0751245.jpg
Views: 579
Size:  65.9 KB

F1 beef iri domatesler bir salkım ortalama 2 kg ağırlığında

Name:  20170706_144442.jpg
Views: 572
Size:  50.9 KB

Domates lekesi berbat bir şey evde elimi yüzümü yıkadığımda havlu sapsarı oluyor ve hanımdan 2 defadır fırça yiyorum

Name:  20170706_131459.jpg
Views: 563
Size:  42.7 KB

Ödülümüzü fazlasıyla aldık karadut cinsi çok güzel kan kırmızı rengi ve şifasıyla göz dolduruyor.

Name:  20170706_145644.jpg
Views: 530
Size:  47.6 KB

Kalan izler

Name:  20170706_145633.jpg
Views: 545
Size:  56.8 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2017, 21:13   #27
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
[QUOTE=Resulgur;1512714
En acil olan iş sırasına göre yabancı ot temizliği yapılmayan ve yaprak koltuk budaması geciken seradan başladık . Üst kısımdan 1metre aşağısına kadar tabandan itibaren tüm koltuk ve yaprakları budadık. Açık tarlada fasulyelere damlamalarını çektik ..

Temiz bir nefes aldı sera ..
[/QUOTE]

Budama işini el ile mi yoksa bir aletle mi yapıyorsunuz?

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 21:23   #28
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Budama işini el ile mi yoksa bir aletle mi yapıyorsunuz?
Sn. Dulubahçe Biz elle bıçakla budama yaptık, budama makası da kullanabilirsiniz.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 21:26   #29
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Verim

Yetiştirdiğimiz sebzelerde verim.

Name:  20170710_081337_HDR.jpg
Views: 529
Size:  55.9 KB

Arnavut biberi

Name:  20170710_063843_HDR.jpg
Views: 478
Size:  65.5 KB

Stocky Red Roaster

Name:  20170710_081131_HDR.jpg
Views: 505
Size:  55.9 KB

Deşti de sarımsak iriliğinde bol miktarda meyve tutumu var.

Name:  20170710_084424.jpg
Views: 534
Size:  67.1 KB

Name:  20170710_081350_HDR.jpg
Views: 493
Size:  61.2 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2017, 21:30   #30
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Verime Devam

Tatlı rengiyle göz dolduran pembe domates

Name:  IMG_20170710_093957.jpg
Views: 535
Size:  50.3 KB

Garnet Tinytim ve Alis Pembe Kiraz Domatesler.

Name:  20170710_091749.jpg
Views: 493
Size:  54.4 KB

Yer salatalığı da verime geçti sonunda ..

Name:  20170710_063821.jpg
Views: 478
Size:  48.8 KB

Hasat ettiğimiz diğer bir tür fasulye ..

Name:  20170710_130055.jpg
Views: 533
Size:  56.0 KB

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025