Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Hodan özütü çalışmanız güzel. Tarif ettiğiniz gibi yaptıysanız 2 hafta sonra elde ettiğiniz sıvıda hodan yapraklarındaki minerallerin sıvıya geçmiş olmasının yanısıra kötü kokulu olması ihtimali var. Bunun sebebi anaerob ortamda patojen bakterilerin üremesidir. Bunu önlemek ve bakterilerin de faydalı bakteri olmasını sağlamak için iki metod önerebilirim.
Biri, aynen yaptığınız gibi yapın ancak içine laktik asit bakterisi (lactobacillus), çok az da melas veya pekmez ilave edin. Bunu laktik asit bakteri serumu hazırlayarak veya EMA kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda 2 hafta boyunca hava almasını da engellemelisiniz.
Diğeri, kuvvetli bir akvaryum pompasıyla sürekli havalandırın. Çözünmüş oksijen sebebiyle anaerob patojenler üreyemezler, bunun yerine faydalı bakteriler ürerler. Ayrıca bu yöntemde 2 hafta beklemenizde gerek yok, 4-5 gün içinde hazırdır.
|
Sn.
MeyveliTepe sayfama tekrar hoş geldiniz. Dediğiniz gibi elde ettiğimiz sıvıda kokuşma başlamıştı ama ısırgandaki gibi rahatsız edecek düzeyde değildi. Yapacağım 2. uygulamayı belirttiğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Hatırlatmanız çok yerinde ve zamanında oldu ilginize çok teşekkür ederim. Saygılar
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla
Çok teşekkür ederim sayın Resulgur,
Siz afiyetle yeyin, bizimle de resimleri ve tarifleri paylaşmaya devam edin. Bir gün yaptığınız turşulardan bir kap alacağım olsun  Bu düşünce bile bana yeter.
|
Sn.
Milla sizin bende yeriniz başka, sayenizde tesadüfen tanıştığım foruma beni kazandıran nadir kimselerdensiniz çok teşekkür ederim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
@ Resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...
Ömürler görün @Milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor... 
|
Sn.
TCM çok teşekkürler. Sizler de güzel işler çıkarıyorsunuz takipdeyiz.
