agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni536Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2017, 18:19   #1
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 303
Kelem Azmanı Yemeği

Name:  20170115_162523.jpg
Views: 1173
Size:  68.3 KB

Kelem azmanı (başka yörelerde başka isimleri olabilir) ilk defa bu sene tohumunu bulup yetiştirdim. Yemeği kış aylarında bol bol yapılır. Yemeği yapılırken hiç şeker kullanılmamasına rağmen özellikle sap kısımları damakta çok tatlı bir aroma bırakır.


Malzemeler -
1 adet kelem azması cinsi karalahana (1 kg)
2 Soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı iç yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz - Karabiber

Yapılışı -
Lahanalar bütün olarak büyükçe bir tencerede güzelce haşlanır. Süzülür.
Soğanlar yemeklik doğranıp geri kalan tüm malzemeler ile ayrı bir kapta karıştırılır.
Yayvan bir tencere dibine Lahananın 1/3 ü büyük parçalar halinde kesilerek serilir. Üzerine karışım 1/2 si konup tekrar lahana, onun üzerine kalan iç malzeme en üste de kalan lahanalar serilir. Tencerenin 1/3 ü kadar soğuk su konur. Ağzı kapatılıp pişirilir. İsteğe bağlı kırmızı pul biberle servis edilir.


Name:  20170125_174938.jpg
Views: 1159
Size:  35.6 KB

Afiyet Olsun...

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025