İyi dileklerde bulunan, beğenen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bu sitede bilgilerini, tohumlarını, çeliklerini menfaatsiz paylaşarak forum ahalisine yardımcı olanlardan aldığımız cesaretle kendimizi geliştirerek birşeyler yapmaya çalışıyoruz.
Forumda 2 bahçe sayfasından çok şey öğrendim yeni fikirler edindim. Yeni bir şey paylaşmışlar mı diyerek ilk baktığım sayfalar. Bunlardan sn
telato'nun sayfayı
ilk beğenen, sn
dongyul'nda ilk yorum yapan olması çok anlamlı oldu ^^ .
----------------------------------------------------------------
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi megbilgi
İnsanoğlu böyle işte kendini duvarlar arkasına hapis etmeyi çok sever.
Neden beton duvarlar yaptığınızı anlayamadım. 4 tarafınıda çevirdiniz sanırım.
.
Tel çit ile doğa ile daha iç içe olsanız daha iyi değil mi ?
Fotoğraflardan etrafınızın açık olduğu görülüyor. Vahşi bir doğada değilsiniz anladığım kadarı ile.
Bu kadar masrafa açıkcası acıdım...
.
Yine de hayırlısı olsun diyeyim, güle güle kullanın
|
Sn megbilgi. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Aslında bir bağ evi ya da çiftlik düşünseydik sizin dediğiniz şekilde de olabilirdi fakat arsa 3 kata imarlı ve etrafı geçen sene boştu. Şuan yakın komşuluğumuzda 5 ayrı villa yapılıyor. (1 tanesi bizden önce beton duvarını yapmış olan bitişiğimizde ki arsada). Bu durumda biz tel örgüde koysak ilerde mecburen yıkıp beton duvar yapacağız yani boşuna masraf olacak.
Diğer bir konuda etraf da vahşi doğa yok ama daha tehlikeli olan insan var. İlk mesajda belirttiğim gibi buraya ilerde müstakil ev yapılacak ve ailemin güvenliği için sağlam bir duvar gerekiyor. Herşeyi baştan planlayıp daha sonra yıkıp yeniden yapmamaya çalışıyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------
Toprak konusuna gelirsek .Evet toprağım simsiyah ve nispeten taşsız sayılır Fakat ağır, killi, yapış yapış ve organik maddece çok fakir bir toprak. Buralarda tarımla uğraşanların ilk tavsiyesi - sakın organik yetiştirecem felan diye uğraşma - oldu. Toprak belki 50 yıldır kimyasal gübre ile besleniyormuş. Gübrelemeden hiç birşey yetiştiremezsin dediler. Mecburen 750 m2 ye 5 traktör inek gübresi atıldı ve sonuç heryer envai çeşit yabani ot

.
Yabani otların büyük kısmının adını forumdan buldum. Bir tanesinin ismini
Sn Mücevher Çalısı buldu. Diğeri ise hala beklemede