![]() |
|
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
İyi dileklerde bulunan, beğenen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. ![]() Bu sitede bilgilerini, tohumlarını, çeliklerini menfaatsiz paylaşarak forum ahalisine yardımcı olanlardan aldığımız cesaretle kendimizi geliştirerek birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Forumda 2 bahçe sayfasından çok şey öğrendim yeni fikirler edindim. Yeni bir şey paylaşmışlar mı diyerek ilk baktığım sayfalar. Bunlardan sn telato'nun sayfayı ilk beğenen, sn dongyul'nda ilk yorum yapan olması çok anlamlı oldu ^^ . ---------------------------------------------------------------- Alıntı:
Diğer bir konuda etraf da vahşi doğa yok ama daha tehlikeli olan insan var. İlk mesajda belirttiğim gibi buraya ilerde müstakil ev yapılacak ve ailemin güvenliği için sağlam bir duvar gerekiyor. Herşeyi baştan planlayıp daha sonra yıkıp yeniden yapmamaya çalışıyorum. ---------------------------------------------------------------------------------------- Toprak konusuna gelirsek .Evet toprağım simsiyah ve nispeten taşsız sayılır Fakat ağır, killi, yapış yapış ve organik maddece çok fakir bir toprak. Buralarda tarımla uğraşanların ilk tavsiyesi - sakın organik yetiştirecem felan diye uğraşma - oldu. Toprak belki 50 yıldır kimyasal gübre ile besleniyormuş. Gübrelemeden hiç birşey yetiştiremezsin dediler. Mecburen 750 m2 ye 5 traktör inek gübresi atıldı ve sonuç heryer envai çeşit yabani ot ![]() ![]() Yabani otların büyük kısmının adını forumdan buldum. Bir tanesinin ismini Sn Mücevher Çalısı buldu. Diğeri ise hala beklemede ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|