![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-05-2016
|
Korkum şudur ki, peçeteye yatırdığınız merhum dedemi bile canlandırabilecek gibisiniz. Kocaman bir maşallah. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2015
|
![]() Boğa kanı kırmızı pancar ve Kalıcı ıspanak. İkisinide geçen seneki etkinlikde edinmiştim. Acemilik den karman çorman ekmişim. Bütün sene boyunca uzayan yapraklarını toplayıp karışıtırıp yumurta ile kavurduk . Normalde ıspanak ya da pazı (pezik) kavurmasını sevmeyen ailemiz bu 2 linin karışımını sevdi. Aynı zamanda 2 sininde sağlığa faydası çok. Sürekli yapraklarını kopardığımızdan acaba tohum vermeyecek mi diye endişelenmeye başlamıştık ama sonunda tohum kapsülleri görünmeye başladı. Geçen seneden kalan tohumların kalan kısmınıda bu sene çimlendirdim. Kavurmasız kalmayacağız ![]() -------------------- ![]() Geçen sonbahar Giresundan getirdiğim Hodan ve ya Kaldırık. Bununda kavurmasını denedik ama bize göre değil ![]() ---------------------- ![]() Sn Dongyul un paylaştığı Kırmızı Amaranth. Çimlenme oranı muazzam. Resimdeki saksı yarı yarıya seyreltilmiş hali. Bu bitkiyide çok merak ediyorum. Sağlık sitelerinde faydaları anlata anlata bitirilememiş. ------------------------ ![]() Komşu bahçe çimlerini biçti. Artıklar çöp kamyonu ile gidecek ken kapıda yakaladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn g.c. Arkadaşlar la beraber foruma bakıyorduk. Yazdığınızı okuyunca ortalık bir anda koptu. ![]() ![]() ![]() İyi dilekleriniz için teşekürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Ağaç Dostu
|
Beklediğim pakete sonunda bende kavuştum. Aklımdan bile geçmediği bir anda mesajını gördüğümde şaşırmıştım. Geçen senelerde edinmek için çok uğraştığım Comfrey Russian 14 köklerine sonunda kavuşacaktım. Kargo bugün geldi. Her bitki sever gibi bende merakla kargomu açtığımda ilk söylediğim söz Yok artık , Off buda mı gelmiş oldu. Siyah murt Dikensiz kuşburnu Karakablack böğürtlen Heritage ahududu Loganberry Boysenberry Pepino Chester böğürlen Comfrey russian 14 Amelankhier : Amelanchier - Taş armudu Parfüm kutusu : Sarcococca sanırım. Sycas Kalikantus : Kadeh çiçeği. Melek borazanı Kütahya vişne Murraya Defne Bazılarının isimlerini ilk defa duyuyorum. Google a sora sora öğrendim. Son zamanlarda aldığım en güzel hediye için Sn Lonicera ![]() size defalarca teşekkür ederim. İyiki bu site kurulmuş, iyiki sizler bu siteye üye olmuşsunuz. Düzenleyen saleri : 11-01-2018 saat 08:34 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Rica ederim, sevdiklerinizle beraber iyi günlerde yetiştirin. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler, ''şikayetlerinizi bize memnuniyetlerinizi eşinize,dostunuza iletmenizi'' temenni ederim ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Lonicera : 11-01-2018 saat 07:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Bu arada murraya çıkmadı mı paketten? Koyduğumu hatırlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Paketi sabırsızlıkla işyerinde açtım. ![]() ![]() Akşam evde detaylı kontrol ederim. ----- Sn Lonicera . Murraya ve Defne de çıktı. ![]() Düzenleyen saleri : 10-01-2018 saat 19:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Hodan ve Karakafes (Rus olmayan) çiçeklenmeye başladılar. Karakafes tohumu ticari tohumdan gecen sene çimlendiğim tohum. Link 2 kök dikmiştim. Yazın kuraktan tamamen kayboldular. Hatta toprağı biraz eşelemiş ve köklerinide bulamamıştım ama bu ilk baharda filizlendiğini görünce hemen saksıya almıştım. Yeni yerini beğenmiş. Umarım tohumlarını alırım. ![]() Hodanıda geçen sene şans eseri Ağustos ayında fındık bahçesinde bulmuştum. Karadenizde asıl yemeği yapılan tür çok yaygın (Borage orientalis ) . Bu tür (Borago officinalis) nadir bulunuyor. Onuda hemen peçetede çimlendirip şubat ayında bahçeye aktarmıştım. Oda güzel çiçeklerini açtı. ![]() ![]() Hodanın pek çok faydasıdan birisi tozlaştırıcı böceklerin çekmesi. Anlamadığım bu ayda çiçek açınca sebzelere nasıl faydası olacak çözemedim ![]() Sn Lonicera dın gönderdiği Karakafeslerin ( Bocking-14) 2 küçük saksısını gözümün önünde olsun ne olur ne olmaz diye balkonda bıraktım geri kalan yaklaşık 10 kökü bahçede saksılara aktardım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|