Kelem azmanı (başka yörelerde başka isimleri olabilir) ilk defa bu sene tohumunu bulup yetiştirdim. Yemeği kış aylarında bol bol yapılır. Yemeği yapılırken hiç şeker kullanılmamasına rağmen özellikle sap kısımları damakta çok tatlı bir aroma bırakır.
Malzemeler -
1 adet kelem azması cinsi karalahana (1 kg)
2 Soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı iç yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz - Karabiber
Yapılışı -
Lahanalar bütün olarak büyükçe bir tencerede güzelce haşlanır. Süzülür.
Soğanlar yemeklik doğranıp geri kalan tüm malzemeler ile ayrı bir kapta karıştırılır.
Yayvan bir tencere dibine Lahananın 1/3 ü büyük parçalar halinde kesilerek serilir. Üzerine karışım 1/2 si konup tekrar lahana, onun üzerine kalan iç malzeme en üste de kalan lahanalar serilir. Tencerenin 1/3 ü kadar soğuk su konur. Ağzı kapatılıp pişirilir. İsteğe bağlı kırmızı pul biberle servis edilir.
Afiyet Olsun...