![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Ve bir clematis daha: ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2015
|
Sımsıkı sarılmış bide çok güzel çok güldürdü beni.Maşallah. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2016
|
Cicegin ismi nedir |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Campanula, sarkıcı. Yeni çiçeklenmeye başlamış. İkinci fotoğrafta, yanındaki diğer campanula görülüyor. Aynı bitki, aynı kökten. Tek saksıda, çok köklü olarak gelince bir çok minik saksıya bölmüş ve ne olur ne olmaz diyerek sadece bir tanesini geçen sonbahar bahçeye dikmiştim. Bahçedekinin yaprak gelişimi süper oldu, çiçeğe durdu. Yanındaki ise bu bahar bahçeye alındı, o da yavaş yavaş yapraklarını büyütüyor. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
|
Çiçeğin ismini bilmiyorum soğandan ektim bilen varmı acaba adını |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sayfada sorarsanız pek gören olmaz sanırım. 'Bu çiçeğin, bitkinin adı nedir' kısmında sormalısınız, bendeniz acemi tayfasındanım zaten. Ana forum sayfalarından bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
|
Bende yeniyim teşekkürler |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçelerden anlayan bir tanıdığım, "İnsan, çevresindeki, hemen oracıktaki bitkileri değerlendirerek, doğru bakım ve doğru yerleştirmeyle muhteşem bir bahçe oluşturabilir." demişti. Denemek istedim. Geçen yıl yaprak yapısını beğendiğim minicik bir bitkiyi, ki bahçenin ormana bakan tarafında tellerin hemen dışındaydı, çevresindeki toprak ve kökleriyle beraber taşıyıp seki üstüne, lavantanın yanına yerleştirmiştim. Kuraklığa dayanıklı gibi görünüyordu, lavantayla istekleri benzer olabilir diye düşünmüştüm, yaprak rengi de lavantanın yaprak rengi gibiydi. Ben sadece yaprak güzelliği sebebiyle aldıysam da, bu yıl bir de böyle çiçek açtı. Belki bilinen bir bitkinin yabani versiyonudur, bilemiyorum. Baktım, sevdim ve huyunu öğrenmeye çalıştım. O da kök saldı, büyüdü, lavantayı geçti![]() Önde coreopsis, arkada bozkır bitkisi, çoğaltıp birkaç kombinasyon yapmayı düşünüyorum şimdi. (Tabii durum böyle olunca, çevreden birkaç bitki daha aldım bahçeye. Bekleyip göreceğiz bakalım, onlar nasıl bir gelişme gösterecekler.) ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
İnşallah yanılmıyorumdur zira öldü sanıyordum, Clematis 'Multiblue' ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Hatırları kalmasın ![]() Clematis 'Gizela' ve Clematis 'Niobe', bebeklik halleri. Fırının sağ tarafına, sarkan campanula'nın ve onun ardındaki piramit campanula'nın arkasına birlikte dikildiler. (Piramit campanula da henüz bebek.) Bu iki clematisin fırın yapısını sarmasını umuyorum. Şimdilik netleşmedi ama fırın çatısının dört ayağına çıtalarla kafes yapılsa iyi olacak gibi, bayramdan sonraki işlerden. ![]() Sarkan campanula'nın son hali. Henüz ismi sarkıyor, biraz daha büyüyünce tam sarkacak ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematis 'The President', yine ![]() Açmaya başladığından beri hiç çiçeksiz kalmadı. ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili nuaymu maşallah örnek saksının aynısını yapmışsınız, çok da güzel olmuş. Emeklerinize sağlık. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Daha sağlam olsun diye ortaya bir çıta daha ekledim. Maksadım bu hafta köşenin diğer tarafındaki saksı+çiçek merdivenini yapabilmekti ama araya soğanlar girdi. Eşimin soğan takıntısı diye latife ederken, o soğanlar büyüyüp baş verip dünyanın soğanı oldu. Nerede nasıl kurutacağız derdine düştük, en sonunda saplarıyla örüp asmaya karar verdik. Böyle kurusunlar bakalım. Bir yandan da ilk yapılan 'saksı+çiçek merdiveni'nin içine koyacağımız bahçe toprağının sterilizasyonu ile uğraştık. İki günde ancak yarısını doldurabildim Kalan yarısı fırında bekliyor, gidebilirsem bu akşam gideceğim![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Zinnia'lar feci büyüyormuş ![]() ![]() Seneye verandanın karşısına gelen duvarın sol yanına bolca dikmeye karar verdim. Alıp başını gidiyor, arkasını görmek mümkün olmuyor, süper, duvarın kötü betonu da kapanır böylece, o beton görüntüsüne gıcık olup taşlarla desen yapmak gibi çılgınca fikirler geçiyordu aklımdan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ve mine çiçekleri... Çok memnunum onlardan da. Zinnia'lar büyüyünce ezildiler, gölgede kaldılar, hatta neredeyse görünmez oldular ama gizliden gizliye oralarda yayıldıklarını biliyorum. Kocaman yer bulacağım onlara ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte bu, ha-ha! Clematis 'Armandii' dikmiştim bu baharda. Clematis 'Halina Noll' ile aynı anda, aynı yere. Başlangıçta gelişme göstermişler, sonra ikisi de durmuşlardı. Bakıyorum bakıyorum tık yok. Derken.... C.'Armandii'nin tazecik sürgünlerine hele... ![]() ![]() C.'Halina Noll' da sürgün patlatmış Fotoğrafta net çıkmayan açık yeşiller ))![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İçine pembe çiçekli yasemin, sarkan campanula ve mavi lithodora diktim. Yetmedi, geçen perşembe de marul karışımı tohumları serptim. Ne de olsa şimdilik kocaman yer var. Tohumlar çimlenmiş. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mavi ve tonlarını çok seviyorum, dünya kadar renk kombinasyonu yapılabiliyor, her yere yakışıyor, yeşille uyumu ayrı bir güzellik. Şimdilik kalıcı bitkilere odaklanmaya çalışıyorum, sizin tohum çimlendirme konusundaki becerinize hayranım. Bahçe biraz daha düzene girerse tek yıllık bitkilerden coşkulu bir bahçe ne kadar yapılabilir, o konuyla ilgilenmeye niyetliyim. Biri geçerken diğeri büyüyen cıvıl cıvıl bir bahçe. Zor ama... ne güzel oluyor bahçeye dalınca ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şansınıza artık çeşit çeşit clematis bulabilmek mümkün. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sambucus nigra 'Black Beauty'
Bir sorunum var, tatlı bir sorun ![]() Aşağıda fotoğrafı görülen 'Siyah Güzellik'i (Sambucus nigra, siyah yapraklı kara mürver) geçen sonbaharda dikmiştim. Bir karışçık boyu vardı. Bir müddet olduğu gibi kaldı ve birden dallarını uzattı, kalınlaştı, büyümeye başladı. 'Uyanmış da geriniyor' demiştim başta ![]() Ama... sanırım kafadan çatlak bu mürver. Kendini sürünücü bitkilerden mi sanıyor nedir, anlamadım gitti. Uyandın tamam, gerindin tamam, dallarını yukarı doğru uzatsana. Yok. Boy aynı, aldığımda neyse o. Türü itibariyle dallarını yukarı doğru uzatması gerekmez mi? Büyük bir çalı yahut ağaççık olması lazım. Sanki üstüne biri oturmuş, kaldırmıyor o dalları. Ne yapabilirim? Dalları birbirine bağlayıp yukarı mı yönlendirmeli, yoksa budamayla şekil verip kendisinin yönlenmesini mi beklemeli? Yumuşacık bağlasam olur mu? ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Mevsimlik bitkiler insanı çok yoruyor nuaymu, petunya haricinde mevsimlikten vazgeçmiştim ben. Bodur Dahlia düşünmez misiniz, bir defa yumruları gömün her yıl zamanı gelince kendisi uyansın, çok da göz doldurucu, renk skalası da müthiş. Kara mürveri budarsanız daha fazla dallanıp budaklanacaktır, toparlamanız zor ola bilir. Gerçi bana yabancı bir bitki ama, ben olsam yanındaki dayanağa incitmeden bağlardım. Bağ olarak eski çarşaf ya da penyelerinizden ince şeritler keserek kullanırsanız bitki rahatsız olmaz. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dahlia tohumları almıştım, tohumların yumru kök yaptığı yazıyor; aldığım yerdeki fotoğrafın aynısından yetişirse çok memnun olurum doğrusu, yaprakları kopkoyu yeşil ve güzeldi, çiçek renkleri de öyle. Mürveri de dediğiniz gibi bağlayayım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bitkileriniz ve peyzaj çalışmalarınız konusundaki paylaşımlarınız çok bilgilendirici. El işi-emeği ürünler her zaman ilgimi çekmiştir, sayfanızı ilgiyle takip edenlerdenim. Kolay gelsin. Sevgi ve saygılarımla... |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok haklısınız sevgili Mücevher Çalısı, Eskişehir iklimini düşünmeden yazdım önerimi. Yine de kışın üzeri bolca çiftlik gübresi ile örtülerek korunabilir belki. Şöyle bir uygulama da olabilir; Yumruları rahat gelişebilecekleri büyüklükte saksılara dikip saksıyı da toprağa gömmek, donlar başlamadan saksıları topraktan çıkarıp korumaya almak. Ben Begonvillede denemiştim ama yine de yaşatamadım, Begonville iklim konusunda en hassas bitkilerden. |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Begonviller yumrulu değil ve soğuk mevsimi köklerine çekilerek geçirmiyor. Bu sebeple korunması yumrululardakine pek benzemiyor ve daha zor. Ama zoru başaranlar da yok değil. Yetiştirmeyi çok istemek gerekiyor belki bilemiyorum... En iyisi her iklimin bitkisini yerinde yetiştirmek de kim anlatacak bunu bize ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|