agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2479Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-05-2016, 22:35   #31
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Beyaz alyssum'ları küçük çardağa diktim. Başta buradaki toprak kısmı ağaç kabuklarıyla kapatmayı düşünmüştüm, sonra gözüme çok koyu kaçacak gibi geldi, buradaki küçük tarhı oluştururken kullandığımız büyük kalası elimizdeki koyu meşeyle boyamıştık, taşların çoğu da bu renge yakın denk geldi, bir de ağaç kabuğu konsaydı... koyu-koyu-koyu. E beyaz lazım

Henüz minicik buradaki her şey:
Alyssum'lar mini fide.
Hydrangea paniculata Wims Red, bu baharda dikip geçen hafta dikildiği ilk yerden toprağıyla birlikte taşındı, üstünde minicik tomurcuk var.
Clematis 'Blue Angel' ve Clematis montana rubens'i aynı yere diktim, onların çiçeksiz kaldığı dönemde açması için de Clematis 'Red Star'ı ekledim. Bakalım nasıl bir görüntüsü olacak, tabii büyüyünce
Fuchsia magellanica Riccartonii sağda, dona dayanıklı imiş, yine de kışa girerken korumaya alacağım.
Orada minicik bir filiz halinde bir de müge çiçeği var
Calibrachoa calita hibrit'i de bugün ekledim.

İçimden hiç boşluk kalmamacasına burayı doldurmak geçmedi değil

Name:  26042016per.jpg
Views: 771
Size:  38.8 KB

Name:  26042016per.jpg2.jpg
Views: 758
Size:  33.7 KB

Name:  26042016per.jpg3.jpg
Views: 785
Size:  37.7 KB

(Fotoğraflar biraz bulanık çıkmış, acemilik)

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2016, 06:22   #32
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Sevgili nuaymu, bahçeniz çok çok güzel olacak.
Anlatımlarınızdan da büyük keyif aldım. Bir sürü şirin mini hikaye...
İyi ki dediğiniz gibi başlığı şimdiden açtınız da bütün bu yolculuğa şahit olacağız. Sizdeki bu araştırmacı ruh sayesinde kim bilir neler neler öğreneceğiz.

İlk mesaja planı eklediğiniz için de teşekkür etmek istedim. Benim bahçe başlıklarında ilk olarak gözüm hep ya bir plan ya da geniş açılı bir fotoğraf arıyor. Ancak o sayede her şeyi aklımda konumlandırabiliyorum. Diğer türlü gözümde canlanmıyor. Fırsat bulduğunuzda plandaki harflerle gösterdiğiniz bölümlerin geniş açılı fotoğraflarını da ekleseniz ne güzel olur.

Sprekelia ne ilginç bir çiçekmiş. Rengi harika! İlk defa görüyorum...

Fuchsia magellanica Riccartonii burada görünce baktım. Davesgarden -12'ye kadar dayanır demiş. Bu haliyle Eskişehir'i kurtarmaz. O nedenle çok sağlam korumaya almanızı tavsiye ederim.

Takipteyim.

Sevgi Durul ve nuaymu beğendi.
gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2016, 09:45   #33
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster

Fuchsia magellanica Riccartonii burada görünce baktım. Davesgarden -12'ye kadar dayanır demiş. Bu haliyle Eskişehir'i kurtarmaz. O nedenle çok sağlam korumaya almanızı tavsiye ederim.

Takipteyim.
Sevgili gilan,

Uyarınız için teşekkürler, kaybetmek istemediğim bir güzellik o.

Fuchsia magellanica Riccartonii için, onu aldığım internet sitesinde 'bahar başında sıkı budanırsa çok kuvvetli ve güzel sürgünlerle gelecektir' cümlesini eklemişlerdi, bu da beni çok umutlandırdı Kökleri donmazsa hızlıca sürer, bir sezonda kocaman olur diye düşündüm.

Kışa girerken sımsıkı sarıp deneyeceğim, her ihtimale karşı da bir kısmını bölüp kışın kapalı balkona alayım en iyisi Küçük çardaktaki donsa da balkondakini çıkartıp yine ayrı yere dikerim

Ve düşündüm de, küçük çardak, o kısımdaki clematisleri aşırı rüzgardan koruyayım derken yavaş yavaş oluşmuştu; tümüyle sera naylonu kaplanıp mini seraya bile dönüştürülebilir. Yazdım bunu bir kenara

gilan, abk ve Vegy beğendi.
Eski 30-05-2016, 20:05   #34
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

küçük çardak

Name:  22 mayıs 2016, pazar.jpg2.jpg
Views: 713
Size:  70.5 KB

B2 kısmı, çardak yapılacak kısım. Verandadan ziyade yazın sıcak günlerinde sarmaşık gölgeleri altında ve çimenlere basarak oturmayı düşündüğüm kısım. Tam oturmak denemez aslında, zira sallanmayı da düşünüyorum B2'nin sağına, bitişe doğru, ardiye ile seki arasına bir salıncak eklenecek. Yaklaşık olarak, şu anda kiremitlerin olduğu yere...

Name:  22 mayıs 2016, pazar.jpg22.jpg
Views: 706
Size:  72.8 KB

Görüldüğü gibi çoook iş var. Ne zaman bu kısım istediğim kıvama gelir de çardak yapımı biter, kesin belli olamadığı için, buna ilaveten rüzgar da bahçede epeyce bir sorun teşkil ettiği için kendi çapımda geçici çözümler bulmaya yöneliyorum. Fotoğrafta görülen yeşil sera örtüsü gibi (Leylandii ve ligustrum ikilisi büyüdüğünde tüm bahçe rüzgar kesici ve hoş bir yeşil duvarla çevrelenmiş olacak).

Yeşil sera örtüsünü ilk olarak bir kıyıya diktiğim bazı çiçeklere gölge oluşturması amacıyla kullanmıştım. Örtüyü bahçe tellerine galvanizle diktim Rüzgarı da yavaşlattığını fark ettiğimde, tüm bahçe çevresini çevirmeye başladım.

B2'yi çardakla kapatmayı planladığım için, çardağı saracak sarmaşıkları bir an önce yerlerine dikmek gerekiyordu. Morsalkımı daha önceden dikmiştim, ardiyenin(henüz yapılmadı ama ikinci çizimde yeri var) solunda kalan veranda-ardiye arasındaki bölüme de iki clematis dikince... yine rüzgar meselesi çıktı tabii.

Ve geçici çözümler Clematisler kuzeybatıya bakan cephede kalmış oluyordu ve henüz tüm bahçenin tellerine yeşil sera örtüsünü geçirmek işi bitmemişti. Hoş bitse de rüzgarı biraz daha kesmek nasıl olurdu? Güzel olurdu. Ben de bu clematisleri yine o örtüyle korumaya karar verdim.

Ustaların inşaat esnasında kullanmak için yaptıkları bir merdiveni yanlamasına koyup buraya örtü gerebilirdim. İlk hali de böyle oldu zaten (o halinin fotoğrafı yok maalesef). Sonra tam örtüyü gereceğim sırada, aynı ölçülerdeki diğer merdiven aklıma geldi O iki merdiveni birleştirip buraya minicik bir çardak yapabilir miydik? Hem denemiş olurduk, hem büyük çardağı bu yıl yaptıramasak bile, clematislerin tutunup uzayabileceği korunaklı bir kısım olurdu. Böylece... denedik

İki merdiven birleştirilip, yerine yerleşti.

Name:  6 mayıs 2016, cuma.jpg
Views: 684
Size:  64.4 KB

Eski 30-05-2016, 20:18   #35
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Buraya küçük bir not eklemek istiyorum

Bahçe henüz yapım-dikim aşamasında, dolayısıyla geniş açılı fotoğrafları yeri geldiğince ekleyeceğim. Bu biraz da, çekilen fotoğraflarda komşuların ev ve bahçelerinin görünmemesi gerektiğini düşünmemden kaynaklanıyor. Bir şekilde onların mahremiyetlerini ihlal etmiş olmak istemem.

Diğer sebep de... en azından takıl-tukul tabir ettiğim inşaat yığınlarını az da olsa kaldırdıkça eklemek isteyişimden

Doğrusu bu yıldan önceki gidişlerimizde, her seferinde hüsrana uğrayarak dönüyordum. Zira her gidişimde bahçenin her yerinde koşturuyordum, hiçbir iş bitmiyordu. Dolayısıyla bahçenin hiçbir yerinde bir güzellik, bakılacak, nefes alınacak bir köşe ortaya çıkmıyordu.

Bu yıl taktik değiştirdim. Gitmeden önce 'bahçede bugün şuraya başlayacağım' diyorum, sadece o kısımla ilgileniyorum ve bahçenin diğer kısımlarının üstünden atlayıp geçiyorum. O iş o gün bitmezse, haftaya yine aynı yerden devam ediyorum. Yöntem işe yaradı, minik minik nefes köşeleri oluşmaya başladı. Küçük çardak da bunlardan biri

gilan, abk, OSMAN45 ve 2 kişi beğendi.
Eski 30-05-2016, 20:37   #36
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

küçük çardak-2

Merdivenleri birleştirip yerleştirince, sonradan kaldırmak yerine, burayı mini tarh şeklinde devam ettirmek aklıma geldi. Eski bir kalasla merdiven ayaklarını çevirdik ve şöyle bir baktık: Eh, fena görünmüyordu.

Çardak taslağımızı ve tarh yükseltisini oluşturacak kalası zımparaladık, boyadık. Boyama esnasında, güneş enerjisi sistemine bağlanacak olan boruları uygun şekilde aşağıya, toprağın içine aldırıp yan tarafa uzattık. Bitkiler büyüdüğünde yapılacak herhangi bir su tesisatı işlemi, ne kadar dikkatli yapılırsa yapılsın, oraya diktiğim sarmaşıklara ve diğerlerine zarar verebilirdi. Zaten bu konuda ağzım bir kere yanmıştı, tekrar riske girmek istemedim.

Su boruları meselesi halledildikten sonra, tarhı toprak karışımıyla doldurdum. Bu esnada ilk dikilen clematisleri ya söküp yükseltecektim, yahut başka bir çare düşünecektim. Sökme riskine girmedim ve çevrelerine taş döşeye döşeye toprağı yükselttim. Zaten köklerinin güneşten korunması gerekiyordu.

Çardağı yaparken kullandığımız keresteler clematislerin sarılması için elbette uygun değildi. Su kenarından kestiğim sazlardan yelpaze biçiminde bir sarmaşık merdiveni yaptım:

Name:  13177626_1696520480617934_6206778673187561843_n.jpg
Views: 691
Size:  32.9 KB

Onu da küçük çardağa galvaniz telle bağlayıp clematisler tutunsun diye yardım ettim.

Name:  13178533_1696520460617936_7009476015850760023_n.jpg
Views: 683
Size:  31.3 KB

Son hali değilse de... başlangıç hali diyebiliriz artık Bitkiler büyüdükçe halden hale girecek, hayalimde seyrediyorum.

Name:  29052016paz.jpg
Views: 708
Size:  57.6 KB

Eski 30-05-2016, 21:44   #37
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

B2, büyük çardak alanı, zıt cephelerden...

Name:  bc,22 mayıs 2016, pazar.jpg
Views: 712
Size:  73.1 KB

Name:  b.22 mayıs 2016, pazar.jpg3.jpg
Views: 705
Size:  73.2 KB

Zemin çimi sonbaharda. Önce fırın köşesini tamamlamak gerekiyor. Fırının önündeki alana beton döktürdük, yağmurlu havalarda çamur olmadan da fırını kullanabilmeyi istiyoruz.

Buradaki çeşme kısmına bir tezgah ve evye eklenecek. Yağmur-kar-don olayları sebebiyle tezgah ve evyeyi beyaz betondan yaptırıp bazı taşlarla dekore etmeyi düşünüyorum. Önerilere açığız tabii.

Name:  f22 mayıs 2016, pazar.jpg
Views: 717
Size:  43.9 KB

Eski 30-05-2016, 22:11   #38
Ağaç Dostu

zehra evin's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2014
Herşey gayet profesyonelce gidiyor sayın nuaymu.kolay gelsin en kısa zamanda istediklerinizi yaparsınız da keyfini sürersiniz inşallah.Benimde en büyük hayalim böyle bir bahçeye sahip olup herşeyi kendim yapabilmek.

gilan, YeniGine ve nuaymu beğendi.
zehra evin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2016, 22:55   #39
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zehra evin Mesajı Göster
Herşey gayet profesyonelce gidiyor sayın nuaymu.kolay gelsin en kısa zamanda istediklerinizi yaparsınız da keyfini sürersiniz inşallah.Benimde en büyük hayalim böyle bir bahçeye sahip olup herşeyi kendim yapabilmek.
Teşekkür ederim Zehra Hanım, inşallah koskocaman, güpgüzel bir bahçeniz olur, amin

Eski 31-05-2016, 10:51   #40
Ağaçsever

firdevs-i's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2015
Sevgili nuaymu; ben de yapım aşamasında olan bahçemi daha bir şeye benzemiyor diye sayfa açmayı geciktirenlerdenim. Bana cesaret verdiniz. En kısa zamanda sayfamı açıyorum)

gilan, emir2604 ve nuaymu beğendi.
firdevs-i Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2016, 11:18   #41
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firdevs-i Mesajı Göster
Sevgili nuaymu; ben de yapım aşamasında olan bahçemi daha bir şeye benzemiyor diye sayfa açmayı geciktirenlerdenim. Bana cesaret verdiniz. En kısa zamanda sayfamı açıyorum)
firdevs-i, merhaba efendim,

Sayfayı açmakta başta tereddüt etmiştim ama sonra ilk aşamaların da önemli olduğunu düşündüm. Benim bahçem oldukça yavaş ilerleyecek gibi, yapısal bakımdan, zira haftada bir tam gün gidebiliyoruz. Bu yıl dayanamayıp, işi asıp akşama doğru kaçmadan duramadım, o ayrı.

Yapısal işler devam ederken bir yandan da kalıcı bitkileri belirleyip bir an önce yerleştirmek gerekiyormuş, bu yıl onu öğrendim. Sayfa bir nevi bahçe günlüğü oluyor. Yaparken de yeni fikirler ediniyorsunuz, ağaçlar.net üyeleri sağ olsun, insanı hem teşvik ediyor hem de "aaaa, buldum! burayı şöyle çözebilirim" dedirtecek sözler yazıyorlar. Farkında olsunlar olmasınlar, yeni çözümlere-fikirlere sebep oluyorlar

Bir an önce sayfanızı açın derim, şimdiden hayırlı olsun, kolay gelsin

gilan, firdevs-i ve Vegy beğendi.
Eski 31-05-2016, 21:04   #42
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Bugünkü bahçe kaçamağından

Name:  13315775_1703561839913798_6744930802443959972_n.jpg
Views: 642
Size:  48.8 KB

Name:  13322038_1703561939913788_6966533692472996669_n.jpg
Views: 647
Size:  40.5 KB

Name:  13335863_1703561866580462_4071970589723326956_n.jpg
Views: 688
Size:  72.3 KB

Name:  13346822_1703561893247126_3727480790736292201_n.jpg
Views: 676
Size:  73.0 KB

Name:  13346905_1703561823247133_7702811231154302627_n.jpg
Views: 643
Size:  70.9 KB

Eski 01-06-2016, 02:25   #43
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Kucuk çardak harika olmus. Gecici falan diye başlayıp kalici ve cok guzel bir cozum bulmussunuz. Sarmaşıklar büyüyünce orasi cok guzel olacaktır. Clematisler de cok guzel. Sakayik ise harika. Ben bu yılda umudu kestim sakayiktan belki seneye acar.

gilan ve nuaymu beğendi.
abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2016, 11:21   #44
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Kucuk çardak harika olmus. Gecici falan diye başlayıp kalici ve cok guzel bir cozum bulmussunuz. Sarmaşıklar büyüyünce orasi cok guzel olacaktır. Clematisler de cok guzel. Sakayik ise harika. Ben bu yılda umudu kestim sakayiktan belki seneye acar.
Sayın abk,

Şakayık geçen yıldan daha fazla gelişmiş olarak çıktı ise yerini sevmiş ve yavaş yavaş koltuğa kurulur gibi oraya kuruluyor demektir, çiçeklerini de mutlaka görürsünüz

Bizim şakayık önce tek kök çıkarttı, sadece yapraklar; sonra iki kökten çıkarttı, yine sadece yapraklar vardı; sonra yine iki kökten ama bu kez tek bir çiçek açmıştı; bu yıl ise üç kökten verdi ve 5-6 tomurcuğu var.

gilan, abk, YeniGine ve 1 kişi beğendi.
Eski 01-06-2016, 16:43   #45
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Sayın abk,

Şakayık geçen yıldan daha fazla gelişmiş olarak çıktı ise yerini sevmiş ve yavaş yavaş koltuğa kurulur gibi oraya kuruluyor demektir, çiçeklerini de mutlaka görürsünüz

Bizim şakayık önce tek kök çıkarttı, sadece yapraklar; sonra iki kökten çıkarttı, yine sadece yapraklar vardı; sonra yine iki kökten ama bu kez tek bir çiçek açmıştı; bu yıl ise üç kökten verdi ve 5-6 tomurcuğu var.
Bu durumda benim bir ya da iki sezon daha sabretmem gerek.

gilan, YeniGine ve nuaymu beğendi.
Eski 02-06-2016, 17:26   #46
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

İlk açtığında Clematis 'Margaret Hunt' olduğunu düşünmüştüm ama şimdi 'Piilu' olmasından şüpheleniyorum. Olsun, güzel işte

Name:  02062016per1.jpg
Views: 891
Size:  47.1 KB

Eski 02-06-2016, 17:40   #47
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Alıntı:
İlk açtığında Clematis 'Margaret Hunt' olduğunu düşünmüştüm ama şimdi 'Piilu' olmasından şüpheleniyorum. Olsun, güzel işte

Eklenti 615798
Bana ikisi de değilmiş gibi geldi. Gerçi pek anlamam clematis türlerinden. Dediğiniz gibi, ne farkeder ki, güzel işte.

gilan, Sevgi Durul ve nuaymu beğendi.
Eski 02-06-2016, 18:41   #48
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Bahçe peyzajında hem çevreden topladığım hem de hafriyat esnasında çıkan taşları kullanmayı planlıyordum. Gerçi 'taşlarım' şimdiye dek hayli mesele olmuştu. Hangi köşeye taşısam fazlalık muamelesi görüyordu. Birkaç kez 'ne iyi olmuş' da dendi, bazı yerlerin beton dökümü sırasında gizlice dolgu malzemesi yapılarak Sanki anlamayacak mıydım? Taşlarım eksilmişti, göz göre göre.

Elektrik direğini dikmeye gelen elektrikçiler bile direği sabitlemek için açtıkları çukurun içine hazır toplanmış taşlarımdan atmasınlar mı? Gel de anlat, bir kere o taşlar kolay toplanmıyor. Taş dediğin ağırdır bir kere, hele bir hanım için. Bir taş yığınını oluşturmak için git-gel-git-gel kaç kilometre yol yürünüyor?

Neyse. Baktım anlatmakla olmuyor, ben de internetten, bahçe peyzajında taşlarla yapılmış düzenlemelerin fotoğraflarını topladım ve eşime gösterdim. Sonuç? Bahçeye giderken yolda görüp beğendiğim taş yığını toplandı ve getirildi. 5 ton

Name:  13327654_1704206089849373_7498652243919262645_n.jpg
Views: 668
Size:  72.0 KB

Hiç biri kaldırabileceğim büyüklükte değil, heba edilen taşlarıma karşılık yenileri, üstelik de sadece 'bu şuraya, şu da şuraya' diyeceğim, eşim taşıyacak

Eski 02-06-2016, 18:59   #49
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sayın nuaymu, emin adımlarla ilerliyorsunuz, gelişmeleri gördükçe bazen siz bile inanamayacaksınız. Bitkiler kendilerine verilen ilgiyi kat be kat değerlendiriyorlar.

Clematisiniz bana da piilu gibi gelmedi. Sizinkinin taç yaprakları biraz daha ince, piilunun daha tombul oluyor. Yine de yanıldıysam bu konuda uzman arkadaşlar düzeltebilir. Bendeki, bu mesajın dördüncü fotoğrafı ve bu da galeriden. Bir de yakın çekim.

gilan ve nuaymu beğendi.

Düzenleyen Sevgi Durul : 02-06-2016 saat 22:00 Neden: Yazım hatası
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2016, 19:21   #50
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili nuaymu, emin adımlarla ilerliyorsunuz, gelişmeleri gördükçe bazen siz bile inanamayacaksınız. Bitkiler kendilerine verilen ilgiyi kat be kat değerlendiriyorlar.

Taşlarla çok güzel şeyler meydana getirebilirsiniz. İnanın benim bile gözüm kaldı, alanlar haklı.

Gözümüz taşta toprakta, çiçek böcekte. Deli miyiz ne? Çok güzel bir hastalık bu, tedavisi de güzel.

Clematisiniz bana da piilu gibi gelmedi. Sizinkinin taç yaprakları biraz daha ince, piilunun daha tombul oluyor. Yine de yanıldıysam bu konuda uzman arkadaşlar düzeltebilir. Bendeki, bu mesajın dördüncü fotoğrafı ve bu da galeriden. Bir de yakın çekim.
Haklısınız Sayın SDurul,

'Piilu' değil kesinlikle, tombul değil yapraklar.

gilan beğendi.
Eski 03-06-2016, 00:27   #51
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Clematisi Hagley Hybrid'e benzettim. Ankara'daki bahçemde vardı, oradan tanıdık geldi. Bauhaus'tan almıştım.
İnternetten fotoğrafı: http://www.bbc.co.uk/staticarchive/4...962042b4f2.jpg

Alıntı:
Baktım anlatmakla olmuyor, ben de internetten, bahçe peyzajında taşlarla yapılmış düzenlemelerin fotoğraflarını topladım ve eşime gösterdim. Sonuç? Bahçeye giderken yolda görüp beğendiğim taş yığını toplandı ve getirildi. 5 ton
Günlük hayatta yaşadığımız sorunların ne büyük bir kısmı iletişim eksikliğinden kaynaklanıyor aslında... Karşımızdaki de bizim aklımızdakini aynen biliyor sanıyoruz. Çok iyi yapmışsınız, çok da güzel sonuçlanmış. Eşinizin de kollarına sağlık.

Küçük çardağa da sazlardan yaptığınız yelpazeye de bayıldım. Forumda böyle tasarıma önem veren bahçeler görmek çok hoşuma gidiyor. Bir sürü küçük fikir buluyoruz.

Anlatımlarınız da çok çok keyifli. Her köşeyi baştan plandan bir bakıp, aklımda canlandırıp öyle okuyorum. Emin olun bizim için de bahçenin bitmiş halini bir anda görmekten çok daha zevkli oluyor.

abk, YeniGine, Vegy ve 1 kişi beğendi.
Eski 03-06-2016, 09:02   #52
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
... Gel de anlat, bir kere o taşlar kolay toplanmıyor. Taş dediğin ağırdır bir kere, hele bir hanım için. Bir taş yığınını oluşturmak için git-gel-git-gel kaç kilometre yol yürünüyor?...
Bu durum bende de var. Hanım bile alıştı artık, önceleri 'ne yapıyorsun gören olsa rezil olacaz' diyordu. Şimdi gaz bile veriyor.

http://www.agaclar.net/forum/1464850-post756.htm

Resimdeki kayrak taşlar ile altta ilk resimdeki otlardan fazla gözükmese de beyaz taşlar tamamen toplama ürünü... Akıllı işi değil ya bizimkisi

http://www.agaclar.net/forum/1458868-post718.htm

gilan, abk, Ayazkızı ve 2 kişi beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2016, 09:23   #53
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Clematisi Hagley Hybrid'e benzettim. Ankara'daki bahçemde vardı, oradan tanıdık geldi. Bauhaus'tan almıştım.
İnternetten fotoğrafı: http://www.bbc.co.uk/staticarchive/4...962042b4f2.jpg

Forumda böyle tasarıma önem veren bahçeler görmek çok hoşuma gidiyor. Bir sürü küçük fikir buluyoruz.

Anlatımlarınız da çok çok keyifli. Her köşeyi baştan plandan bir bakıp, aklımda canlandırıp öyle okuyorum. Emin olun bizim için de bahçenin bitmiş halini bir anda görmekten çok daha zevkli oluyor.
Bilgi için teşekkür ederim, Hagley Hybrid diye not alacağım, isim de aşina geldi, tek bir sefer alışveriş yaptığım bir internet sitesi vardı, sanırım birkaç clematis de oradan aldım ve isimleri konusunda sıkıntı yaşadıklarım bunlar.
Benim de en keyif aldığım bahçeler, öğrendiğim ve fikir edindiğim bahçeler oluyor Sizin ve arkadaşların yorumlarından da güzel fikirler çıkıyor, buradan herkese teşekkür ederim.

Mesela geçen gün Fuchsia magellanica Riccartonii için 'korumayı sıkı yapın' demiştiniz ve ben o çardağı kışa girerken sera naylonuyla örtmeye karar vermiştim. Lakin o kadarla kalmadı
İki merdivenim daha var
Bir çardak daha yapmaya karar verdim. Bu çardağı da ardiye bittiğinde, onun kuzeye bakan cephesine koyacağım, ancak orası uygun, güneş gören iki yerinden biri. İkinci çardak niye gerekli?

Bir Arbutus unedo'm var, yıllar önce bir gezi esnasında Ödemiş'in pazarına denk gelmiş ve ilk defa orada taze kocayemişlerden tatmıştım, nefisti. Bahçeye niyet edince de ilk aklıma gelen kalıcılardan biri oydu tabii. Arbutus unedo'yu getirttim ve diktim. Yine ilk diktiklerimdendi. Çok sevimli bir bitki, görüntüsü de çok estetik, yaprakları etli, koyu yeşil, dalları da ayrı güzel. Tabii Eskişehir'in kışı ona ağır geldi. Ama öyle sevgiyle almışım ki, garibim ölmüyor da, tüm gücüyle dayanıyor. Her kış toprak üstü kısmı donuyor, bahara kökten yeniden sürüyor.

Ve Magnolia grandiflora, hayalim. Onu da kokusu yüzünden çok seviyorum, hatırası da var. Eskişehir'de olmaz diye düşünüyordum, olabilir görünüyor.

Şimdi... Planım şu:
Ardiye bitince ikinci küçük çardak yapılacak, aynı şekilde tarh yükseltisi vs. ile tamamlanacak. Magnolia grandiflora, Tilia ve Arbutus unedo bu ikinci küçük çardağa dikilecek, üç metre civarında bir alan burası, tam ölçmedim. Bitkilerin aşırı büyümesine karşı 'meyve ağaçlarına uygulanan bodur tutma yöntemi' uygulanacak. (Bunun için de size teşekkür ederim).

Tilia zaten olur, Magnolia çiçek verebilir ve Arbutus da ölmüyor ama artık kışın seraya çevrileceğinden (ısıtmasız sera) meyve bile bekleyebilirim
Zaman alacak bu belli, bahçenin ilk öğrettiklerinden biri sabır değil mi zaten?

(Niçin dona dayanıklı magnolia düşünmüyorum? Düşünüyorum, aldım bile, Magnolia soulangeana )

gilan, abk ve Vegy beğendi.
Eski 04-06-2016, 01:28   #54
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Alıntı:

Neyse. Baktım anlatmakla olmuyor, ben de internetten, bahçe peyzajında taşlarla yapılmış düzenlemelerin fotoğraflarını topladım ve eşime gösterdim. Sonuç? Bahçeye giderken yolda görüp beğendiğim taş yığını toplandı ve getirildi. 5 ton

Eklenti 615799

Hiç biri kaldırabileceğim büyüklükte değil, heba edilen taşlarıma karşılık yenileri, üstelik de sadece 'bu şuraya, şu da şuraya' diyeceğim, eşim taşıyacak
Bahçenizi ilgiyle takip ettigimi biliyorsunuz. Cok beğendiğim icimin gittiği bir suru sey oldu paylasimlarinizda. Mesela sakayik, mini çardak.... Ama su taslar yok mu, icim eridi sanki. Gercekten ama gercekten kıskandım bu kez. Hem de bes ton. Oyle iri tas üç bes tane bulabilsem ben, havalara uçardim.

gilan, Vegy ve nuaymu beğendi.
Eski 04-06-2016, 06:23   #55
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Bu durum bende de var. Hanım bile alıştı artık, önceleri 'ne yapıyorsun gören olsa rezil olacaz' diyordu. Şimdi gaz bile veriyor.

http://www.agaclar.net/forum/1464850-post756.htm

Resimdeki kayrak taşlar ile altta ilk resimdeki otlardan fazla gözükmese de beyaz taşlar tamamen toplama ürünü... Akıllı işi değil ya bizimkisi

http://www.agaclar.net/forum/1458868-post718.htm

Sayın TCM, kayrak taşlarını satın aldığınızı düşünmüştüm ilk başta Öyle ya, sizin oraların doğal taşlarından o, çok güzel olmuş, ellerinize kollarınıza sağlık. Eskişehir'de pek çok bahçede kayrak taşlarından döşenmiş yürüyüş yolları ve duvar kaplamaları görüyorum, çok kullanışlı.
İnsan bahçeyle uğraşınca, gözünün önündeki güzellikleri daha bir görmeye başlıyor, onları değerlendirmek istiyor. Siz de kim bilir bahçenizde daha neler yapacaksınız, kolay gelsin efendim

gilan ve TCM beğendi.
Eski 04-06-2016, 06:25   #56
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Oyle iri tas üç bes tane bulabilsem ben, havalara uçardim.
Sayın abk, daha güzellerini bulursunuz inşallah, amin

Eski 04-06-2016, 08:21   #57
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Sayın TCM, kayrak taşlarını satın aldığınızı düşünmüştüm ilk başta Öyle ya, sizin oraların doğal taşlarından o, çok güzel olmuş, ellerinize kollarınıza sağlık. ...
Alt resimdeki taşlar toplama; mümkün olduğunca gittiğim yerlerden alıp bahçeye getiriyorum hatıra niyetine. Kayrak taşları ise bahçe veya ev döşemesinde kullananlar artanları yola dökmüşler. Her geçişimde arabanın bagajı müsaitse ve etrafta kimse yoksa atıyorum arkaya.

gilan ve nuaymu beğendi.
TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2016, 19:24   #58
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Alt resimdeki taşlar toplama; mümkün olduğunca gittiğim yerlerden alıp bahçeye getiriyorum hatıra niyetine. Kayrak taşları ise bahçe veya ev döşemesinde kullananlar artanları yola dökmüşler. Her geçişimde arabanın bagajı müsaitse ve etrafta kimse yoksa atıyorum arkaya.
Sayın TCM, iyi ediyorsunuz efendim. Yoldaki görüntü kirliliği ortadan kalkmış oluyor, taşlar da güzelliklerini sergileyecek bir bahçeye kavuşuyorlar böylece.

gilan ve TCM beğendi.
Eski 04-06-2016, 19:45   #59
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Şimdi... Planım şu:
Ardiye bitince ikinci küçük çardak yapılacak, aynı şekilde tarh yükseltisi vs. ile tamamlanacak. Magnolia grandiflora, Tilia ve Arbutus unedo bu ikinci küçük çardağa dikilecek, üç metre civarında bir alan burası, tam ölçmedim. Bitkilerin aşırı büyümesine karşı 'meyve ağaçlarına uygulanan bodur tutma yöntemi' uygulanacak. (Bunun için de size teşekkür ederim).
Bunu tam anlamadım. Magnolia grandiflora koccaman bir ağaç. Bodur tutulsa bile küçük çardakta nasıl olacak?

Tilia ne diye baktım, o da sanki ıhlamur gibi görünüyor. Öyleyse o da bir ağaç. Hem de çardağa ihtiyaç duymayacak kadar dona dayanıklı.

nuaymu beğendi.
Eski 04-06-2016, 21:21   #60
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Ben bu bahçe sayfasını gözden kaçırmışım, geç te olsa sayfanız hayırlı, bereketi bol, her şey gönlünüzce olmasını diliyorum.

münevver48 ve nuaymu beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025