Bahçe peyzajında hem çevreden topladığım hem de hafriyat esnasında çıkan taşları kullanmayı planlıyordum. Gerçi 'taşlarım' şimdiye dek hayli mesele olmuştu. Hangi köşeye taşısam fazlalık muamelesi görüyordu. Birkaç kez 'ne iyi olmuş' da dendi, bazı yerlerin beton dökümü sırasında gizlice dolgu malzemesi yapılarak

Sanki anlamayacak mıydım? Taşlarım eksilmişti, göz göre göre.
Elektrik direğini dikmeye gelen elektrikçiler bile direği sabitlemek için açtıkları çukurun içine hazır toplanmış taşlarımdan atmasınlar mı? Gel de anlat, bir kere o taşlar kolay toplanmıyor. Taş dediğin ağırdır bir kere, hele bir hanım için. Bir taş yığınını oluşturmak için git-gel-git-gel kaç kilometre yol yürünüyor?
Neyse. Baktım anlatmakla olmuyor, ben de internetten, bahçe peyzajında taşlarla yapılmış düzenlemelerin fotoğraflarını topladım ve eşime gösterdim. Sonuç? Bahçeye giderken yolda görüp beğendiğim taş yığını toplandı ve getirildi. 5 ton
Hiç biri kaldırabileceğim büyüklükte değil, heba edilen taşlarıma karşılık yenileri, üstelik de sadece 'bu şuraya, şu da şuraya' diyeceğim, eşim taşıyacak