![]() |
|
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Sevgili gilan bahçe çalışmalarını baştan beri takip ediyorum. Sessizce dinliyorum seni, geziniyorum arkanda, aldıklarını inceliyorum, gizli bahçen favorim. Bu arada dün Ankara daki bahçeni dolaştım. Sensiz öksüz kalmış gibi. Kimbilir yeni sahipleri senin gibi candan sahiplenebildi mi? Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Duyduğuma göre Ankara'daki eve yaşlı bir çift taşınmış. Eskiden bahçeli bir evde yaşıyorlarmış. Sonra apartmana taşınmışlar ama yapamamışlar, bizim eski eve taşınmışlar. Böyle olunca bahçe işlerini seviyorlardır gibi geliyor kulağa. Ne diyeyim, umarım onlar da bahçe de mutlu olurlar. ![]() Gizli bahçe, amcamın bir gün taşları patika havasında döşemesiyle sürpriz olarak oluştu ama hemen sevildi, değil mi? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Hepimiz bahçe ve bitkileri çok sevsek de hepimizin farklı bir önceliği var. Kiminin sebzeler, kiminin süs bitkileri, kiminin çok yıllıklar... Benim de peyzaj; yani bahçe düzeni. Bahçe düzeni için bitkiler kadar aksesuarlar da önemli. Koltuklar, minderler, sehpalar, şemsiyeler, saksılar, çitler, rüzgar çanları, kuş yuvaları, pergolalar, her çeşit bahçe süsleri... Bahçemi tasarlamanın henüz başında olduğum için bahçe aksesuarları için bir renk skalasına karar vermem gerekiyor. Sonunda her şey ayrı telden çalmasın, bir uyum içinde olsun istiyorum. Her şeyin aynı renk olmasına gerek yok ama en azından bir tema olmalı. Mesela ”mor ve tonları” ya da ”pastel renkler” ya da ”kırmızı-turuncu-sarı tonları” gibi. Bahçeye bir güneş şemsiyesi almamız gerekiyor. Ne renk bir şemsiye alsak nasıl olur diye düşünüyorum. Çünkü burada vereceğim karar geri kalan bütün aksesuarları da etkileyecek... Krem/bej gibi her şeyle gidecek nötr bir renk alıp renk kararını daha sonraya erteleyebilirim: ![]() Bahçede yeşil fonda çok can alıcı görünen kırmızı olabilir: O zaman diğer aksesuarları da kırmızı-turuncu-sarı gibi sıcak tonlardan seçmek gerekir. ![]() Ya da en sevdiğim renklerden biri olan turkuaz (ve koyusu) tonlarından olabilir. Diğer aksesuarlarda da yine mor ve turkuaz tonları kullanılabilir. ![]() Kararsızım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
Kırmızı aksesuarlar: ![]() Turkuaz aksesuarlar: ![]() En sevdiğim renk olan mor aksesuarlar: ![]() Ya da tonları belli bir uyum içinde seçilen karışık renkliler: En güzeli bu mu ne? ![]() ![]() Bir de sarılar, turuncular, maviler var tabii... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Ben de en son fotoğrafta ki aksesuarları beğendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Üç kuruş fazla olsun kırmızı olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi aynı para neyse ki. ![]() ![]() Aslında yeşil fona en çok yakışan rengin kırmızı olduğuna katılıyorum. Ama benim rengim değil sanki. Dün şu başlığa eski balkonumun fotoğraflarını koydum: http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...tm#post1452933 Buradaki aksesuarlar şimdi bahçede olduğu için bir turkuaz havası zaten var. Mordan da vaz geçemem. Dolayısıyla ya turkuaz-mor ya da son fotoğraftaki gibi uyumlu tonlarda karışık renkliler olacak sanırım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Kaliteli ve dolayısıyla pahali bir şemsiye alacak olsam, her aksesuara uyum sağlayacak bir renk secerdim. Bazen insan ayni renklerden sıkılıyor zaman icinde. Metal ya da ahşap bir sandalye boyanarak rengi degistirilebilir. Ama şemsiyenin rengini degistirmek zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Günaydın gilancığım bende son resimdeki aksesuar renklerini çok beğendim harika görünüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Yukarıdaki fotografların paylaşımı en çok bana yardımcı oldu. Geçen yaz sonundan beri evimin kapısını ne renk boyasam diye karar vermeye çalışıyordum. Şu anda koyu kahverengi. Turkuazlar, morlar, canlı sarılar, çimen yeşilleri, renklerle geometrik desenler, çiçek resimleri... bir sürü olasılık... Yukarıdaki paylaşımı görünce ne istediğimden emin oldum. Canlı bir kırmızıya boyayacağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili gilan, ben de diyeceğim ki kırmızı-sarı-turuncu, ama sen yine mor ve turkuaz diyeceksin. İnanıyorum ki ne olursa olsun, sen en güzelini başaracaksın. Gönlüne göre, rastgelsin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Ağaç Dostu
|
Tam da beklendiği üzere herkesin zevki farklı çıktı. ![]() Ama böylece en azından herkes kendi balkonunda, bahçesinde hangi renge ağırlık vermek istediğini bulmuş olabilir. ![]() Alıntı:
![]() Ben de evin giriş kapısı konusunda kararsızım. (Hangi konuda kararsız değilim ki! ![]() Bazen koyu kırmızı/bordo düşünüyorum: https://www.pinterest.com/pin/114630752990896018/ https://www.pinterest.com/pin/124271270944735563/ Bazen de aklım yine açık mavi/turkuaza kayıyor: https://www.pinterest.com/pin/346143921334078679/ https://www.pinterest.com/pin/402861129149639004/ Çok güzel ama bence kırmızıdan bile iddialı. Evin bunu kaldırabilmesi lazım. Neyse, daha ona zaman var... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Kırmızı kapılarda pek güzelmiş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
|
Yarın sebze fidelerimizi almaya gideceğiz. Çok heyecanlıyım. ![]() Yakındaki çiçekçilerden biri getirdiği domates fidelerinin listesini yayınlamış. Tam 92 çeşit domates fidesi satıyor! ![]() http://yamagamis.com/pdf/2016_Tomato...uggestions.pdf Yarın bir de Kaliforniya Üniversitesi'nin bir programı olan ”Usta Bahçevanlar” (Master gardeners) üyelerinin düzenlediği ”22. geleneksel ilkbahar bahçe pazarı” var. En uygun fiyata en çeşitli organik fideler orada bulunuyormuş. İlk defa gideceğiz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
Ön bahçedeki güller açtı. ![]() Çok iriler, her biri 2 avucumu doldurur. ![]() ![]() Pembenin altından aşısız dalları büyüdü, ben de meraktan kesmedim. Anacı da bayağı güzelmiş aslında. ![]() Beyaz olanda her çiçekte ufak bir pembe çizgi var. Çok tatlı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
Turplar hasata hazır. 5 Mart'ta ekmiştim, 20 Nisan gibi hazır oldular. Paketinde 28 gün yazıyordu ama bir buçuk ay da fena değil bence. ![]() Dış taraftakileri sanırım salyangozlar kemirdi. Organik salyangoz ilacı koyunca gerisini kurtardım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Geçen haftasonu yapımarketten indirim kuponum olmasına dayanarak biraz şımardım. ![]() İşte bahçenin yeni üyeleri. ![]() Kokusuna bayıldığım mor petunyalar. Bakalım burada da yazın ortasında ”Bizden bu kadar” deyip gidecekler mi... ![]() ![]() Petunyadan çok daha dayanıklı olduğu için çok sevdiğim calibrochalar. Askılı saksılara birebir. ![]() Hiç aklımda olmadığı halde rengine takılıp bırakamadığım dahlia. ![]() ![]() Aslanağzı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki yüz bin tane fideye ek olarak 6 çeşit domates, 5 çeşit de biber daha aldık. ![]() 92 çeşit domates satıldığını düşünürsek bence iyi bile tuttum kendimi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Calendula flashback (aynısefa) çok başarılı. Devamlı çok güzel açıyor. ![]() Digitalis de çok güzel ama devamlı devrilme tehlikesi yaşıyor. En büyük dalın dışındakiler kendi ağırlığını taşımakta zorlanıyor. ![]() ![]() Yere yatan dallarını bu gibi aparatlarla destekliyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Domates, biber fidelerinin sayısını gördükçe, gilan arka bahceyi tumden bozup sebze bahcesine dönüştürecek diye endişeleniyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hastalık bu işte gilan bir sürü fide varken kendini durduramıyarak bir tane iki tane daha almak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|