![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Hastalık bu işte gilan bir sürü fide varken kendini durduramıyarak bir tane iki tane daha almak ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Gilan'cım, mor petunyalar tam gilan rengi. ![]() ![]() ![]() Aslan ağızları çok değişikmiş, katmerli aynısafaları da çok beğendim. Keşke tohumlarını alıp tohum paylaşım etkinliğine katılabilme imkânın olsaydı. Baş talepçi ben olurdum. ![]() Bahçede çalışıp yorulduğunda mor salkımın altında içilen bir bardak çay bütün yorgunluğunu alır, diyorum. ![]() Daha bol fotoğraf lütfen. Çok uzaklarda bir kıtanın ve iklimin güzel bahçesini, iyi ki bizlerle paylaştın. Teşekkürler... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Lisianthus fideleri çıksın, onlara da kesin yer ayıracağım. Mor olanlarına tabii. ![]() Alıntı:
![]() Gerçekten de çok güzel bir çiçek. ![]() Alıntı:
![]() Daha bol eklemeye çalışırım. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım 1 saatten fazladır sayfana takılıp kaldım Gilan ![]() Yani, nasıl anlatayım bilmem, ansiklopedik bir bahçe oldu burası, ne öğrenmek istiyorsan bu bahçede, ne görmek istiyorsan bu bahçede. Ha.. fotoğrafların güzelliği ise ayrı bir konu ama en çok o güzel ifadelerinle bahçenin heyecanını paylaşmanı seviyorum ![]() Unutmadan yazayım, oyumu kırmızı şemsiyeden yana kullanıyorum her ne kadar karşı olsan da ![]() Ben kırmızı mor ile yan yana çok severim, Kırmızı şemsiyenin altına mor sandalyeleri koy, yanına birkaç aksesuar yerleştir, gör bak nasıl güzel görünecekler ![]() Yahu teee üç senedir sakladın mı sen o tohumları, bir de çimlendirdin ha... E sen yeşil parmak da değil, yeşil ellisin o zaman ![]() Çılgın Akşam sefalarını çok beğeneceksin, akşamüzerleri müthiş güzel kokarlar. Bak daha birkaç konuya değinecektim ama bu kadar çok sayfa gezince unuttum işte, şimdi yeniden sayfalara dönmeyeyim, geç oldu, bir ara neleri kaçırdığıma bakarım yine. Sana bol bereketli bir sezon ve kolaylıklar diliyorum. Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sen sağ ol ve hep var ol Adalet Ablacım. ![]() Şemsiye o mu olsun bu mu olsun derken kaldık öyle. Ben de mevsim geçmeden sebzelerle uğraşmaya dalınca ilgilenemedim. O konuya döneceğiz şimdi tekrar. ![]() Çılgın akşam sefaları çok güzel çimlendi. Yere ektiklerimden şu ana kadar 8 tane çıktı. Büyürlerse yeter de artar bile. Bardağa ektiğim ikisinden de biri çıktı, çok güzel büyüdü. Çiçeklerini görürüz sanırım. Sana dünyanın öbür ucundan el sallarlar. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Ne desem, ne desem; valla sevgili gilan herşey o kadar güzel gidiyor ki, o kadar güzel ki maşallah, maşallah, zevkle, merakla izliyorum bahçeni... Gönlüne, emeklerine sağlık. O çuf çuf öyle mi satılıyor acaba merak ettim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çuf çuf öyle satılmıyor. ![]() İşte geçen Costco'ya gittiğimde sezonluk bahçe eşyaları getirmişti. Bu çuf çufu görünce bırakamadım. Turkuaz ya! ![]() ![]() Aslında sanırım bir numaralı kullanım amacı bahçede çalışırken, mesela sebze yataklarında iş yaparken, üzerine oturmak şeklinde. O nedenle noktalı kısmı sert sünger, ve de üstünde içecek koyma yeri var. Çekmek için ipi var. İçinde de küçük ayrı bir sepeti var. Sünger kısmını çıkarıp yerde iş yaparken dizinin altına da koyabiliyorsun. Kullanışlı bir şey. Geçen gün fideleri ön taraftan arka bahçeye taşımak için kullanmıştım. O yüzden öyle çiçek yüklüydü. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gecen hafta sonu bahçede cok yorulmusken, anneme, koyde bana oturak yapacak birileri var mı, diye sordum. ![]() ![]() Düzenleyen abk : 27-04-2016 saat 14:08 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bizim köyde sekmen ya da kütmen de derler ona. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Alıntı:
Sn. gilan'dan önce ben yazayım. O gelince düzeltir. Üstteki tür butterfly'a benziyor. Alttakindede öyle yapraklar var ama farklı olan yaprakları tanıyamadım. Ağacı o kadar iyi bilmiyorum. Bende çelikleri var ve yeni yapraklar ona benziyor. Zaten bildiğim kadarı ile butterfly'lar bu formlarını çoğu acerlar gibi değişiklik gösterip sonradan kazanıyolar. Sn. gilan bilir mi bilemem ama Sn. Sagol, ve Sn. caglarxx'in bileceğinden eminim. Bunlar benim tanıdığım kullanıcılar. Aslında bonsai başlıklarının altında acer palmatum başlığında sorsanız kesin bir cevap alırsınız. Sn. gilan'ın başlığında muhabbet güzel oluyor (hem yazması, hem okuması, çenem açıldı). Düzeltme: Aşağıdaki internet sitesinde sizin ikinci resminizde ki ağaca butterfly'dan başka benzeyen tek ağaç bu. Ama türkiye'de bulma ihtimaliniz nedir bilemiyorum. Ankara'da butterfly çok daha yaygın. http://www.mendocinomaples.com/acer-...um/sojo-no-mai Düzenleyen putko : 26-04-2016 saat 23:28 Neden: Ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Ben kesinlikle Acer uzmanı değilim. Amatör bir hayranıyım sadece. ![]() Bana ikisi aynı tür gibi geldi. Alttakinin değişik yaprakları alacalı türlerde olan doğal varyasyon bence. Yaprak yapıları, kenar tırtıkları, yaprakların bölünme derinlikleri falan hep aynı. Sn putko'nun adaylarına ek olarak bence bir de Acer palmatum 'Beni Schichihenge' olabilir. Çok nadir bir tür değil, ama süper yaygın da değil. Türkiye'de bulunabilirliği nasıldır bilemiyorum. Bu arada sn putko linkini verdiğiniz Mendocino Maples'tan 2 sene önce burada bir arkadaşım 3 tane Acer getirtmişti. Biri bulması zor olan Shindeshojo. Şimdi sizin linki görünce aklıma geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın putko, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, böylece tanışmış da olduk ![]() Yurt dışından getirtme imkanım yok ne yazık ki, Türkiye'de bulabilirsem ne alâ. Aslında son bir aydır gözümün önünden gitmeyen bu bitkinin Sakarya botanik isimli firmada olduğunu biliyorum, kendileri ile birkaç kez yazıştım lâkin kesinlikle kargo ile gönderimiz yoktur deyip konuyu kapattı. Ayrıca elindeki fidanlar oldukça büyükmüş, ben ise 30-40 cm. olsun elimde büyüsün istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Adalet hanım, Ankara'da karşıkaya fidanlıklarında butterfly sık bulunan bir tür sayılır. Sn. Gilan'ın bahsettiği tür, orange dream, coral bark, full moon maple gibi acer palmatumlara bir bakın isterseniz. Kendi Acer palmatum fireglow türümde ki ağacımı havai köklendirme ile çoğaltmayı deniyorum şuan. Kök tutarlarsa, size bu türden verebilirim, ama kalem kalınlığında ve ancak sizin dediğiniz boylarda olur ![]() Sakarya botanik benimde yolum istanbula düşerse uğramayı düşündüğüm bir yer. Uğrayacak olursam, size haber veririm. Benim ailem adana'da yaşıyor, yazları mersin'de geçiyor. Belki yardımcı olabilirim lojistik konusunda (eğer aceleniz yoksa). Bir diğer konuda, akçaağaçların adana'da yaşamadıklarını düşünüyorum. Hiç görmedim sanırım, fidanlıklarında bile bulamadım. Mersinde olur mu bilmem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler sayın putko, çok duygulandım. Siz fireglow'a dokunmayın, kendi çabalarınızla yetiştirdiğiniz bitkiler hazır aldıklarınızdan daha değerlidir. Acer'lerin sıcak iklimi sevmediklerini biliyorum, Kuzey'e bakan bir balkonum var, belki orada mutlu edebilirim kendilerini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bugün işten eve gelirken bir seraya uğradım. Her şeyde aklım kaldı. Sizinle de paylaşmak istedim. Keşke bu heucheraları kapıp isteyen herkese getirebilsem... ![]() ![]() Yaprak güzellerinin de renk konusunda heucheralardan geri kalır hali yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Senin sera gezilerini anlatımına bayılıyorum. Sambucus'u araştırıyordum tam, senin paylaşımını gördüm. Ama hakkında pek bilgi bulamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Nasıl alıntılayıp cevap yazılır, henüz bilmiyorum ama heuchera deyince, hele görünce... içim cızz etti gene. Dört kez tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım, yaprak biçimlerini çok seviyorum, dördünde de hüsrana uğradım. Vaz mı geçtim? Hayır. Gene deneyeceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeşiller hadi tohumla yetişiyor da, bu renkli heucheralar hibrit maalesef. Kökten ayırmayla üretiliyor. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-05-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Renkli yapraklilarin hibrit oldugunu ve tohumdan cogalmadigini bilmiyordum. Oysa tohumlar satılıyor yurtdisi internet sitelerinde. Elimdeki tohumları cimlendirmeyi becerebilseydim, yurtdisindan tohum getirtecektim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Şimdiye kadar gördüğüm en büyük yapraklı hosta. Fotoğraftan çok belli olmuyor ama yandaki saksılara bakarak anlaşılabilir. ![]() Chrysanthemum parthenium aureum Altın yapraklı gümüş düğmesi ![]() Buna bahçede yer vermem lazım. Yaprakları muhteşem. Çiçekleri de ayrıca hoş. Spiraea magic carpet ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Ben de acaba seramı açsam, kimse satın almasa ben oyalanırım diyorum. Malum bahçe teras bir yere kadar bitki alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2012
|
Ne kadar çok seçenek var sevgili gilan. Hem çok güzel , hem de çok kötü. Ben böyle bir yerde kendimle mücadele etmek zorunda kalırdım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Her şey yerinde güzel Sevgili Gilan ![]() ![]() Sevgilerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|