agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni8246Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-04-2016, 09:44   #1
Ağaç Dostu

günebakan's Avatar

Giriş Tarihi: 09-09-2008
Hastalık bu işte gilan bir sürü fide varken kendini durduramıyarak bir tane iki tane daha almak mor salkımlı köşeye bayıldım çok rahatlatıcı görünüyor hani bazen kafanı dinlemek istersin ya işte orası tam o köşe gibi görünüyor

günebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2016, 10:28   #2
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Gilan'cım, mor petunyalar tam gilan rengi. Birden bu fotoğraftaki morlar aklıma geldi. Mor renkli çiçekleri ben de çok beğeniyorum.

Aslan ağızları çok değişikmiş, katmerli aynısafaları da çok beğendim. Keşke tohumlarını alıp tohum paylaşım etkinliğine katılabilme imkânın olsaydı. Baş talepçi ben olurdum.

Bahçede çalışıp yorulduğunda mor salkımın altında içilen bir bardak çay bütün yorgunluğunu alır, diyorum.

Daha bol fotoğraf lütfen. Çok uzaklarda bir kıtanın ve iklimin güzel bahçesini, iyi ki bizlerle paylaştın. Teşekkürler... Sevgiler...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 06:03   #3
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Gilan'cım, mor petunyalar tam gilan rengi.
Birden bu fotoğraftaki morlar aklıma geldi. Mor renkli çiçekleri ben de çok beğeniyorum.
Gerçekten de öyle. Dikkatinden kaçmamış sevgili SDurul.
Lisianthus fideleri çıksın, onlara da kesin yer ayıracağım. Mor olanlarına tabii.

Alıntı:
katmerli aynısafaları da çok beğendim. Keşke tohumlarını alıp tohum paylaşım etkinliğine katılabilme imkânın olsaydı. Baş talepçi ben olurdum.
Not edildi.
Gerçekten de çok güzel bir çiçek.

Name:  IMG_3136.jpg
Views: 642
Size:  34.3 KB

Alıntı:
Bahçede çalışıp yorulduğunda mor salkımın altında içilen bir bardak çay bütün yorgunluğunu alır, diyorum.

Daha bol fotoğraf lütfen. Çok uzaklarda bir kıtanın ve iklimin güzel bahçesini, iyi ki bizlerle paylaştın. Teşekkürler... Sevgiler...
Aslında sonsuz fotoğraf çekiyorum ama her zaman düzenli ekleyecek fırsat bulamayabiliyorum. Bazen hayat çok yoğun diye şikayet ediyorum. Ama sonra da boş olmasından iyidir diyorum.
Daha bol eklemeye çalışırım.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-04-2016, 23:33   #4
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sanırım 1 saatten fazladır sayfana takılıp kaldım Gilan
Yani, nasıl anlatayım bilmem, ansiklopedik bir bahçe oldu burası, ne öğrenmek istiyorsan bu bahçede, ne görmek istiyorsan bu bahçede.
Ha.. fotoğrafların güzelliği ise ayrı bir konu ama en çok o güzel ifadelerinle bahçenin heyecanını paylaşmanı seviyorum

Unutmadan yazayım, oyumu kırmızı şemsiyeden yana kullanıyorum her ne kadar karşı olsan da
Ben kırmızı mor ile yan yana çok severim, Kırmızı şemsiyenin altına mor sandalyeleri koy, yanına birkaç aksesuar yerleştir, gör bak nasıl güzel görünecekler

Yahu teee üç senedir sakladın mı sen o tohumları, bir de çimlendirdin ha...
E sen yeşil parmak da değil, yeşil ellisin o zaman
Çılgın Akşam sefalarını çok beğeneceksin, akşamüzerleri müthiş güzel kokarlar.

Bak daha birkaç konuya değinecektim ama bu kadar çok sayfa gezince unuttum işte, şimdi yeniden sayfalara dönmeyeyim, geç oldu, bir ara neleri kaçırdığıma bakarım yine.
Sana bol bereketli bir sezon ve kolaylıklar diliyorum.
Sevgilerimle...

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 20:47   #5
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sanırım 1 saatten fazladır sayfana takılıp kaldım Gilan
Yani, nasıl anlatayım bilmem, ansiklopedik bir bahçe oldu burası, ne öğrenmek istiyorsan bu bahçede, ne görmek istiyorsan bu bahçede.
Ha.. fotoğrafların güzelliği ise ayrı bir konu ama en çok o güzel ifadelerinle bahçenin heyecanını paylaşmanı seviyorum

Unutmadan yazayım, oyumu kırmızı şemsiyeden yana kullanıyorum her ne kadar karşı olsan da
Ben kırmızı mor ile yan yana çok severim, Kırmızı şemsiyenin altına mor sandalyeleri koy, yanına birkaç aksesuar yerleştir, gör bak nasıl güzel görünecekler

Yahu teee üç senedir sakladın mı sen o tohumları, bir de çimlendirdin ha...
E sen yeşil parmak da değil, yeşil ellisin o zaman
Çılgın Akşam sefalarını çok beğeneceksin, akşamüzerleri müthiş güzel kokarlar.

Bak daha birkaç konuya değinecektim ama bu kadar çok sayfa gezince unuttum işte, şimdi yeniden sayfalara dönmeyeyim, geç oldu, bir ara neleri kaçırdığıma bakarım yine.
Sana bol bereketli bir sezon ve kolaylıklar diliyorum.
Sevgilerimle...

Sen sağ ol ve hep var ol Adalet Ablacım.

Şemsiye o mu olsun bu mu olsun derken kaldık öyle. Ben de mevsim geçmeden sebzelerle uğraşmaya dalınca ilgilenemedim. O konuya döneceğiz şimdi tekrar.

Çılgın akşam sefaları çok güzel çimlendi. Yere ektiklerimden şu ana kadar 8 tane çıktı. Büyürlerse yeter de artar bile. Bardağa ektiğim ikisinden de biri çıktı, çok güzel büyüdü. Çiçeklerini görürüz sanırım. Sana dünyanın öbür ucundan el sallarlar.

Name:  IMG_3269.jpg
Views: 549
Size:  27.5 KB Name:  IMG_2914.jpg
Views: 547
Size:  16.7 KB

Eski 25-04-2016, 23:34   #6
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Ne desem, ne desem; valla sevgili gilan herşey o kadar güzel gidiyor ki, o kadar güzel ki maşallah, maşallah, zevkle, merakla izliyorum bahçeni... Gönlüne, emeklerine sağlık.

O çuf çuf öyle mi satılıyor acaba merak ettim...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 20:41   #7
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Ne desem, ne desem; valla sevgili gilan herşey o kadar güzel gidiyor ki, o kadar güzel ki maşallah, maşallah, zevkle, merakla izliyorum bahçeni... Gönlüne, emeklerine sağlık.

O çuf çuf öyle mi satılıyor acaba merak ettim...
Çok sağol YeniGine.
Çuf çuf öyle satılmıyor. Burada Costco diye bir market var. Türkiye'deki Metro gibi, üyelikle giriliyor, pek çok şeyi toptan satıyor. Ama en güzel özelliği hem ürünleri çok kaliteli, hem de fiyatı çok uygun. Mesela kutu kola alacaksan kasayla alman gerekiyor ama kasa fiyatı dışarıdan alacağın 4-5 tanesinin fiyatıyla aynı. Aynı şekilde sebze meyveleri de çok lezzetli ama soğanı patatesi çuvalla satıyor. Diğer pek çok meyve de en aşağı 4-5 kiloluk paketlerde. Hal böyle olunca tüketebileceğimiz ya da beklerse bozulmayacak her şeyi oradan alıyoruz.

İşte geçen Costco'ya gittiğimde sezonluk bahçe eşyaları getirmişti. Bu çuf çufu görünce bırakamadım. Turkuaz ya! Bir de renklerden başka tam bir noktalı desen hastasıyımdır. Hem turkuaz hem de noktalı olunca, fiyatı da uygunken almamak olmazdı. Dedim bahçede ileri geri bir şeyler taşırız. Olmadı da minik kızım oynar.

Aslında sanırım bir numaralı kullanım amacı bahçede çalışırken, mesela sebze yataklarında iş yaparken, üzerine oturmak şeklinde. O nedenle noktalı kısmı sert sünger, ve de üstünde içecek koyma yeri var. Çekmek için ipi var. İçinde de küçük ayrı bir sepeti var. Sünger kısmını çıkarıp yerde iş yaparken dizinin altına da koyabiliyorsun. Kullanışlı bir şey.

Geçen gün fideleri ön taraftan arka bahçeye taşımak için kullanmıştım. O yüzden öyle çiçek yüklüydü.

Name:  IMG_3216.jpg
Views: 662
Size:  27.4 KB Name:  IMG_3217.jpg
Views: 648
Size:  24.0 KB

Eski 26-04-2016, 21:01   #8
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Galeri: 39
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Çok sağol YeniGine.
Çuf çuf öyle satılmıyor.
Aslında sanırım bir numaralı kullanım amacı bahçede çalışırken, mesela sebze yataklarında iş yaparken, üzerine oturmak şeklinde. O nedenle noktalı kısmı sert sünger, ve de üstünde içecek koyma yeri var. Çekmek için ipi var. İçinde de küçük ayrı bir sepeti var. Sünger kısmını çıkarıp yerde iş yaparken dizinin altına da koyabiliyorsun. Kullanışlı bir şey.
Geçen gün fideleri ön taraftan arka bahçeye taşımak için kullanmıştım. O yüzden öyle çiçek yüklüydü.
Eklenti 608367 Eklenti 608368
Dikdortgen seklinde kesilmis iki tahta parçasının uzerine daha genis bir tahta çakariz ve en fazla bir, birbucuk karış yüksekliğinde olan adına oturak dedigimiz, bahçede is yaparken veya eski toprak ocaklarda yemek yaparken oturmak icin bir nevi alcak sandalye kullanırız biz. Ya da eskiden, benim çocukluğumda kullanilirdi. Bir cok evin bahçesinde hala kullanılır.

Gecen hafta sonu bahçede cok yorulmusken, anneme, koyde bana oturak yapacak birileri var mı, diye sordum. Nereden bileyim birilerinin okyanus otesindeki gavur memleketinde plastikden oturak yapıp, hatta altına tekerlek ustune minder, icine sepet koyduğunu.

Düzenleyen abk : 27-04-2016 saat 14:08
abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2016, 21:41   #9
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Gecen hafta sonu bahçede cok yorulmusken, anneme, koyde bana oturak yapacak birileri var mı, diye sordum.
Yakın olsak ben yapardım.
Bizim köyde sekmen ya da kütmen de derler ona.

Eski 26-04-2016, 22:56   #10
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

gilan'cığım, sana iki uzmanlık sorusu geliyor, bilsen bilsen sen bilirsin

1-Bu Acerlerin ikisi de aynı tür mü?
2-İsimlerini biliyor musun?
Bu kadar..

Name:  1000635_10154228067309040_653800890378856412_n.jpg
Views: 695
Size:  71.1 KB

Name:  13076663_10154228067689040_1189129742947776642_n.jpg
Views: 707
Size:  66.7 KB

Eski 26-04-2016, 23:10   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-12-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
gilan'cığım, sana iki uzmanlık sorusu geliyor, bilsen bilsen sen bilirsin

1-Bu Acerlerin ikisi de aynı tür mü?
2-İsimlerini biliyor musun?
Bu kadar..

Eklenti 608394

Eklenti 608395
Merhaba Sn. Adalet hanım,
Sn. gilan'dan önce ben yazayım. O gelince düzeltir. Üstteki tür butterfly'a benziyor. Alttakindede öyle yapraklar var ama farklı olan yaprakları tanıyamadım. Ağacı o kadar iyi bilmiyorum. Bende çelikleri var ve yeni yapraklar ona benziyor. Zaten bildiğim kadarı ile butterfly'lar bu formlarını çoğu acerlar gibi değişiklik gösterip sonradan kazanıyolar.

Sn. gilan bilir mi bilemem ama Sn. Sagol, ve Sn. caglarxx'in bileceğinden eminim. Bunlar benim tanıdığım kullanıcılar. Aslında bonsai başlıklarının altında acer palmatum başlığında sorsanız kesin bir cevap alırsınız.

Sn. gilan'ın başlığında muhabbet güzel oluyor (hem yazması, hem okuması, çenem açıldı).

Düzeltme: Aşağıdaki internet sitesinde sizin ikinci resminizde ki ağaca butterfly'dan başka benzeyen tek ağaç bu. Ama türkiye'de bulma ihtimaliniz nedir bilemiyorum. Ankara'da butterfly çok daha yaygın.

http://www.mendocinomaples.com/acer-...um/sojo-no-mai

Düzenleyen putko : 26-04-2016 saat 23:28 Neden: Ekleme
putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2016, 20:37   #12
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Ben kesinlikle Acer uzmanı değilim. Amatör bir hayranıyım sadece.

Bana ikisi aynı tür gibi geldi. Alttakinin değişik yaprakları alacalı türlerde olan doğal varyasyon bence. Yaprak yapıları, kenar tırtıkları, yaprakların bölünme derinlikleri falan hep aynı.

Sn putko'nun adaylarına ek olarak bence bir de Acer palmatum 'Beni Schichihenge' olabilir. Çok nadir bir tür değil, ama süper yaygın da değil. Türkiye'de bulunabilirliği nasıldır bilemiyorum.

Bu arada sn putko linkini verdiğiniz Mendocino Maples'tan 2 sene önce burada bir arkadaşım 3 tane Acer getirtmişti. Biri bulması zor olan Shindeshojo. Şimdi sizin linki görünce aklıma geldi. Sıra onlara gelince ben de buradan sipariş verebilirim. Ya da bir haftasonu gezisi yapılabilir. Arabayla 4-5 saat mesafedeymiş.

Eski 27-04-2016, 21:06   #13
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Merhaba sayın putko, ilgilendiğiniz için teşekkür ederim, böylece tanışmış da olduk

Yurt dışından getirtme imkanım yok ne yazık ki, Türkiye'de bulabilirsem ne alâ.
Aslında son bir aydır gözümün önünden gitmeyen bu bitkinin Sakarya botanik isimli firmada olduğunu biliyorum, kendileri ile birkaç kez yazıştım lâkin kesinlikle kargo ile gönderimiz yoktur deyip konuyu kapattı.
Ayrıca elindeki fidanlar oldukça büyükmüş, ben ise 30-40 cm. olsun elimde büyüsün istiyorum.

Eski 27-04-2016, 21:08   #14
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili gilan'cığım, sn. putko'nun ve senin verdiğin isimlere göre bir araştırma yapayım bakalım beni nerelere götürecek
Teşekkür ederim canım.

Eski 27-04-2016, 23:28   #15
Ağaç Dostu

Sn. Adalet hanım,
Ankara'da karşıkaya fidanlıklarında butterfly sık bulunan bir tür sayılır. Sn. Gilan'ın bahsettiği tür, orange dream, coral bark, full moon maple gibi acer palmatumlara bir bakın isterseniz.

Kendi Acer palmatum fireglow türümde ki ağacımı havai köklendirme ile çoğaltmayı deniyorum şuan. Kök tutarlarsa, size bu türden verebilirim, ama kalem kalınlığında ve ancak sizin dediğiniz boylarda olur Ama pek umut vermekde istemem çünkü bu sene hala bitki öldürmemiş olmamla övünüyorum. Pek bilgili sayılmam.

Sakarya botanik benimde yolum istanbula düşerse uğramayı düşündüğüm bir yer. Uğrayacak olursam, size haber veririm. Benim ailem adana'da yaşıyor, yazları mersin'de geçiyor. Belki yardımcı olabilirim lojistik konusunda (eğer aceleniz yoksa).
Bir diğer konuda, akçaağaçların adana'da yaşamadıklarını düşünüyorum. Hiç görmedim sanırım, fidanlıklarında bile bulamadım. Mersinde olur mu bilmem.

Eski 29-04-2016, 00:16   #16
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Çok teşekkürler sayın putko, çok duygulandım.
Siz fireglow'a dokunmayın, kendi çabalarınızla yetiştirdiğiniz bitkiler hazır aldıklarınızdan daha değerlidir.

Acer'lerin sıcak iklimi sevmediklerini biliyorum, Kuzey'e bakan bir balkonum var, belki orada mutlu edebilirim kendilerini

Eski 29-04-2016, 06:10   #17
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Bugün işten eve gelirken bir seraya uğradım. Her şeyde aklım kaldı. Sizinle de paylaşmak istedim.

Keşke bu heucheraları kapıp isteyen herkese getirebilsem...

Name:  IMG_3387.jpg
Views: 520
Size:  47.9 KB

Name:  IMG_3388.jpg
Views: 487
Size:  46.8 KB

Yaprak güzellerinin de renk konusunda heucheralardan geri kalır hali yok.

Name:  IMG_3389.jpg
Views: 603
Size:  49.7 KB

Eski 29-04-2016, 12:19   #18
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Alıntı:

Keşke bu heucheraları kapıp isteyen herkese getirebilsem...

Eklenti 608785
Keşke... Ben çok isterdim.
Senin sera gezilerini anlatımına bayılıyorum. Sambucus'u araştırıyordum tam, senin paylaşımını gördüm. Ama hakkında pek bilgi bulamadım.

Eski 29-04-2016, 12:53   #19
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Nasıl alıntılayıp cevap yazılır, henüz bilmiyorum ama heuchera deyince, hele görünce... içim cızz etti gene. Dört kez tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım, yaprak biçimlerini çok seviyorum, dördünde de hüsrana uğradım. Vaz mı geçtim? Hayır. Gene deneyeceğim

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2016, 17:55   #20
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
Nasıl alıntılayıp cevap yazılır, henüz bilmiyorum ama heuchera deyince, hele görünce... içim cızz etti gene. Dört kez tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım, yaprak biçimlerini çok seviyorum, dördünde de hüsrana uğradım. Vaz mı geçtim? Hayır. Gene deneyeceğim
Alıntı yapmak istediğiniz mesajın en altındaki ”Alıntıla” tuşuna basarsanız yeni mesajınızın başına otomatik olarak bir grup yazı koyar. O kısma hiç dokunmayıp siz altına kendi mesajınızı ekleyin. İsterseniz cevabınızı göndermeden önce nasıl görüneceğini ”Ön İzleme Yap” tuşuyla görebilirsiniz.

Yeşiller hadi tohumla yetişiyor da, bu renkli heucheralar hibrit maalesef. Kökten ayırmayla üretiliyor.

Eski 29-04-2016, 18:44   #21
Ağaç Dostu

nuaymu's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2015
Alıntı:
Alıntı yapmak istediğiniz mesajın en altındaki ”Alıntıla” tuşuna basarsanız yeni mesajınızın başına otomatik olarak bir grup yazı koyar. O kısma hiç dokunmayıp siz altına kendi mesajınızı ekleyin. İsterseniz cevabınızı göndermeden önce nasıl görüneceğini ”Ön İzleme Yap” tuşuyla görebilirsiniz.

Yeşiller hadi tohumla yetişiyor da, bu renkli heucheralar hibrit maalesef. Kökten ayırmayla üretiliyor.
Teşekkür ederim Bitki halinde edinmeye bakacağız demek ki.

nuaymu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2016, 21:12   #22
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nuaymu Mesajı Göster
...ama heuchera deyince, hele görünce... içim cızz etti gene. Dört kez tohumdan yetiştirmeye çalışmıştım, yaprak biçimlerini çok seviyorum, dördünde de hüsrana uğradım. Vaz mı geçtim? Hayır. Gene deneyeceğim
Son yıllarda her yil bir kac kez deniyorum ben de. Bir tanecik bari cimlense ya. Bir tek ben beceremiyorum sanıyordum, demek ki yalniz degilmisim. Bu yil ektiklerim de olmadi. Kalan tohumlarla bir kez daha deneyeceğim ve bu son olacak. Ben umudumu kestim.
Renkli yapraklilarin hibrit oldugunu ve tohumdan cogalmadigini bilmiyordum. Oysa tohumlar satılıyor yurtdisi internet sitelerinde. Elimdeki tohumları cimlendirmeyi becerebilseydim, yurtdisindan tohum getirtecektim.

Eski 29-04-2016, 06:21   #23
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Şimdiye kadar gördüğüm en büyük yapraklı hosta. Fotoğraftan çok belli olmuyor ama yandaki saksılara bakarak anlaşılabilir.

Name:  IMG_3395.jpg
Views: 449
Size:  35.3 KB

Chrysanthemum parthenium aureum
Altın yapraklı gümüş düğmesi

Name:  IMG_3385.jpg
Views: 488
Size:  40.5 KB

Buna bahçede yer vermem lazım. Yaprakları muhteşem. Çiçekleri de ayrıca hoş.
Spiraea magic carpet

Name:  IMG_3396.jpg
Views: 488
Size:  40.7 KB

Name:  IMG_3406.jpg
Views: 510
Size:  53.5 KB

Eski 29-04-2016, 06:24   #24
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Bir siyah, bir altın sambucus:

Name:  IMG_3398.jpg
Views: 494
Size:  51.2 KB

Bodur Osmanlı çimi

Name:  IMG_3400.jpg
Views: 464
Size:  48.3 KB

Siyah çim ve kırmızı çim:

Name:  IMG_3401.jpg
Views: 485
Size:  49.3 KB

Mavi çim ve diğerleri:

Name:  IMG_3403.jpg
Views: 450
Size:  48.8 KB

Eski 29-04-2016, 06:27   #25
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Sukulentler:

Name:  IMG_3407.jpg
Views: 477
Size:  44.1 KB

Asterin rengine bittim.

Name:  IMG_3408.jpg
Views: 457
Size:  41.6 KB

Bodur zinnialar. Ben ektiğim tohumların da böyle çıkacağını sanıyordum, meğer onlar uzun türüymüş.

Name:  IMG_3384.jpg
Views: 477
Size:  51.8 KB

Eski 29-04-2016, 06:29   #26
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Clematisler:

Name:  IMG_3392.jpg
Views: 450
Size:  34.1 KB

Name:  IMG_3394.jpg
Views: 448
Size:  28.8 KB

Name:  IMG_3393.jpg
Views: 478
Size:  38.5 KB

Eski 29-04-2016, 06:30   #27
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Son olarak da Acerler...

Name:  IMG_3405.jpg
Views: 460
Size:  41.6 KB

Serayı toptan alıp bahçeye taşımak istedim.

Eski 29-04-2016, 07:09   #28
Ağaç Dostu

Ben de acaba seramı açsam, kimse satın almasa ben oyalanırım diyorum. Malum bahçe teras bir yere kadar bitki alıyor.

Eski 29-04-2016, 09:18   #29
Ağaç Dostu

tarla kuşu's Avatar

Giriş Tarihi: 10-07-2012
Ne kadar çok seçenek var sevgili gilan. Hem çok güzel , hem de çok kötü. Ben böyle bir yerde kendimle mücadele etmek zorunda kalırdım...

tarla kuşu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2016, 12:03   #30
Ağaç Dostu

Mücevher Çalısı's Avatar

Giriş Tarihi: 11-04-2015
Galeri: 4
Her şey yerinde güzel Sevgili Gilan Seralar bize sunulmuş bitki satış dükkanı sonuçta, ne kadar cazibeli olsa da biz beğendiğimiz, bize yakışacağını düşündüğümüz ve en sonunda bize uygun olan ürünü alırız. Dükkan vitrininin albenisi de daim olsun

Sevgilerimle...

Mücevher Çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025