Hepimiz bahçe ve bitkileri çok sevsek de hepimizin farklı bir önceliği var. Kiminin sebzeler, kiminin süs bitkileri, kiminin çok yıllıklar... Benim de peyzaj; yani bahçe düzeni.
Bahçe düzeni için bitkiler kadar aksesuarlar da önemli. Koltuklar, minderler, sehpalar, şemsiyeler, saksılar, çitler, rüzgar çanları, kuş yuvaları, pergolalar, her çeşit bahçe süsleri...
Bahçemi tasarlamanın henüz başında olduğum için bahçe aksesuarları için bir renk skalasına karar vermem gerekiyor. Sonunda her şey ayrı telden çalmasın, bir uyum içinde olsun istiyorum. Her şeyin aynı renk olmasına gerek yok ama en azından bir tema olmalı. Mesela ”mor ve tonları” ya da ”pastel renkler” ya da ”kırmızı-turuncu-sarı tonları” gibi.
Bahçeye bir güneş şemsiyesi almamız gerekiyor. Ne renk bir şemsiye alsak nasıl olur diye düşünüyorum. Çünkü burada vereceğim karar geri kalan bütün aksesuarları da etkileyecek...
Krem/bej gibi her şeyle gidecek nötr bir renk alıp renk kararını daha sonraya erteleyebilirim:
Bahçede yeşil fonda çok can alıcı görünen kırmızı olabilir:
O zaman diğer aksesuarları da kırmızı-turuncu-sarı gibi sıcak tonlardan seçmek gerekir.
Ya da en sevdiğim renklerden biri olan turkuaz (ve koyusu) tonlarından olabilir. Diğer aksesuarlarda da yine mor ve turkuaz tonları kullanılabilir.
Kararsızım...