Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Tasarımınıza oldukça zaman harcamışsınız, elinize sağlık. İlk olarak dikkatimi çekenleri belirtmek istedim.
Meyve ağaçlarının arasını isterseniz geniş tutabilirsiniz tabii ama normalde 5 metreye gerek olmaz. Aşağı yukarı tüm meyve ağaçları düzenli budamayla bodur tutulabilir, bu da hem çok daha az yer kaplamalarını sağlar, hem de çok daha kolay baş edilebilir olurlar. Daha önce de alttaki başlıktan bahsetmiştim. Meyve fidanlarını almadan kesinlikle göz atmanızı öneririm çünkü planlarınızı komple değiştirebilir. 
|
Teşekkür ederim, aşağıdaki ilgili yazınızda özellikle koyu renkle belirttiğim hususlarda ilk kez fidan dikeceğim için tereddütlerim oluştu. Sizce (acemiliğimden dolayı) benim aşılı ve tüplü fidan alıp onları budama yoluyla bodurlaştırmam mı iyi olur, yoksa çıplak köklü fidanlar alıp hem aşı hem de budama da şansımı denemeli miyim? Bir de çıplak köklü fidanlar için son dikim zamanı geçmemiştir umarım.
"Fidanlıkta fidan seçimi
Meyve fidanı satın alırken ne kadar genç bir fidan alırsanız o kadar iyi olur.
En iyisi çıplak köklü fidan almaktır. Çıplak kök alacağınız bir fidan hemen hemen her zaman daha pahalıya satılan daha gelişmiş tüplü fidanı geçecektir. Bu hem paradan tasarruf etmenizi sağlar, hem de
tepe budamasını tam istediğiniz gibi yapmaya olanak verir.
Sadece bir sene daha büyük bir fidan bile bu sert budamayı kaldıramayabilir. Başparmağınız kalınlığındaki bir fidan en uygunudur (yaklaşık 1.5 cm). Sert budama yapacağınız için fidan seçiminde çok titiz davranmanız gerekmez. Kökleri sağlam herhangi bir fidanı alabilirsiniz, dallanmasına dikkat etmeniz gerekmez."
Alıntı:
Garajı evden ayrı yapmaya kararlıysanız, araya şöyle bir şey düşünebilirsiniz:
Yağmurlu günlerde faydalı olur.
|
Yine meyve ağaçlarının arasındaki öneriniz gibi bu önerinizi de aklımın bir köşesine not ettim. Ev yaptırma işinin bu yıl olmayacağı kesinleşti bu arada

Peyzajla ilgili tasarımlarımı daha uzun soluklu yapabileceğim, ara ara yukarıdaki gibi çizimler paylaşacağım inşallah. Her şey için teşekkür ederim Sn. Gilan, sağlıcakla kalın...