View Single Post
Eski 07-03-2016, 18:23   #59
tugrulalp
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jakin Mesajı Göster
Sn. tugrulalp kolay gelsin, programınız çok güzel, kullanmak zevkli görünüyor.

Ev planınızda ok işareti yönündeki koridor biraz uzun ve sağır bir duvarla bitiyor. Banyo ve wc ise hava almıyor. Ardiye bölümünü oda dış duvar hizasına kadar kaydırıp ocakla ardiyenin arasını açarsanız wc. hava alabilir. Ortadaki oda aynı kalarak iki yandaki odalara koridor alanını dahil edebilirsiniz, böylece kayıp alanlar azalmış olur. Aslında odalar çok küçük görünüyor. Duvar kalınlıkları da düşünüldüğünde küçük kalabilirler. Kayıp alanları en aza indirmek için eski Türk evlerinde olduğu gibi sofalı bir plana geçiş yapabilirsiniz belki de..
Çok teşekkür ederim Sn. Jakin...

Havalandırma kısmını evin detaylı çiziminde (sketcup programında) fark ettik, sizin önerilerinizdeki gibi ardiyeyi öne kaydırdık. Odaları içten içe 3×3 9 m2 olarak ayarladık, ilerde tatillerde sadece yatak odası olarak kullanılacak bu üç oda. Çocuklar yokken boş duracaklar zaten. Güneydeki koridorun bitimine fazla eşyalar için yük dolabı, kuzeydeki ok olan yere ise sonradan eklenecek olan ardiyeye giriş için iç kapı konulacak. Ama ardiyeye girişi sadece dışarıdan yaparsak dediğiniz gibi odalara verilebilir oradaki atıl alan.

Alıntı:
Sebze adalarında da ara koridorlar yarı yarıya azaltılabilir. Adalar iki kat genişlikte olup, bir koridordan iki yanında kalan adaların yarı şeritinin bakımı yapılabilir, böylece daha fazla ekilecek alan yaratılmış olabilir.
Haklısınız, aslında orayı sadece sebze ekilecek bölüm olduğunu göstermek için öylesine çizmiştim ama tekrar çizerken bunu dikkate alacağım.
Alıntı:
Çepeçevre döndüğünüz yeşil bant lingstrum benzeri bir şey mi, genişliği ne kadar acaba? Biraz fazla geniş gibi duruyor. (Yaklaşık hol genişliğinde görünüyor.)
Sanırım rüzgar perdesi olarak düşündüğüm mavi servileri kastediyorsunuz. Beton duvarlardan 50 cm içe 1 metre aralıklarla dikmeyi planlıyoruz.

Alıntı:
Evin yaya girişini de garajdan bağımsız yapıp biraz geniş bırakabilirsiniz. Bir ya da iki araba park halindeyken kalabalık bir davetli gurubu yolcu edebilirsiniz.
Sadece garaj girişini kullanmaya karar verdik, hatta demir kapının siparişini verdim. İçinde cümle kapısı olan kayar kapı. İlerde otomatik açılır olacak, şimdilik gerek yok dedik. Kapı biraz yüksek oldu ama içinde cümle kapısı isteyince mecburen yüksek yapacaklar. Hatta çizimini ekleyeyim.
Name:  IMG-20160305-WA0015.jpg
Views: 798
Size:  24.0 KB

Alıntı:
Meyve ağaçlarınızı belli bir form izleyerek yerleştirirseniz bahçenizde sürprizli, yarı gizli alanlar yaratabilirsiniz.Su deposu planda nerede olacak?Çamaşırları nerede kurutacaksınız?
Sayın gilan'ın paylaştığı bazı örnekler vardı, o ve benzeri örnekleri inceleyeceğim ama en büyük sürpriz ise gizli alana unuttuğum su deposunu ve çamaşır kurutma yerini koymak olurdu sanırım

Alıntı:
Ardiye bölümünün tavan yüksekliği az tutulup, bir merdivenle çıkılan üstü çatılı bir veranda yapabilirsiniz. O veranda ile yan taraftaki camekanlı ocak dediğiniz bölümün de görsel ilişkisi olabilir.
Ev iki yıl sonraya kaldığı için şimdilik garaj yerinin betonunu döktürüp oraya konteyner yaptırmayı düşünüyoruz. Konteynerı evi yaptırmayı düşündüğüm firmaya yaptırmak istiyorum. Evin projesini gösterip ona uygun bir konteyner yapmalarını daha sonra ev yapılınca ardiye olarak evin arkasına ilave etmelerini isteyeceğim. Onun için sanırım üst tarafta ileride eve uyacak bir çatı yaparlar ama bunlar olmazsa, yapamazlarsa orayı da değerlendirelim inşallah.

"Çok zevkli işler bunlar.. Kolay gelsin size.. " Müthiş bir şey, yoruluyorum, bütçemi zorluyorum ama hiç şikayetçi değilim

Çok teşekkür ederim değerli vaktinizi ayırdığınız için. Sağlıcakla kalın...[/QUOTE]

tugrulalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön