![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2012
|
Çok şükür, suyumuza kavuştuk
Merhaba Sevgili Dostlar, Çok şükür, suyumuza pazar günü itibariyle kavuştuk. Sayacımız çeşmemiz bağlandı. Benim gibi bahçe kurulum maliyetlerini merak eden bazı arkadaşlar için bilgi vermesi amacıyla masrafları da paylaşmaya çalışıyorum. KOSKİ'ye bağlantı, müracaat, keşif bedeli, katılım payı vs.: 1091 TL, Depozito: 300 TL, Sıhhı tesisatçıya bağlantı için: 200 TL. Su abonelik şartı olan 32 fidanı göstermelik de olsa halletmeliydik. Su bağlanana kadar geçen sürede traktörün giremediği servi dikilecek duvar diplerini bellemek istedim ama nafile; kazmalamak diye bir sözcük türettim bu süreçte ![]() Bu iki haftalık süreçte anladık ki duvar kenarlarındaki sürülmemiş yerlerle traktörle sürülmüş yerler için (çok taşlı çıktı) ya belleme ve çapalama için yevmiyeli birilerini tutmalıyız ya da çapa makinesi almalıyız. Bu sefer de çapa makinesi için bütçe ayır... Böyle giderse birkaç yıl evi yaptıramayacağım sanırım ![]() Bu arada bahçemizde birkaç küçük misafirimiz oldu (Gerçi misafir olan bizdik, onlar bahçenin asıl sahipleriymiş aslında)... ![]() ![]() (Yılan Kertenkele, Allah'tan ayaklı olanı ![]() ![]() Çok sevimli... ![]() Büyük oğlumla çok iyi anlaştılar, küçük oğlum olsaydı sevinçten çıldırırdı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
|
Çapa makinemize hoş geldin diyoruz...
Alıntı:
![]() Makineyi koyacak yerimiz olmadığı için-şimdilik-her gün arabanın arkasında benimle okula gidip geliyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Toprak tahlili sonuçlarım da geldi...
![]() Toprağın "Nötr" ve "Tınlı" olmasının çok iyi olduğunu söyledi tahlil yaptırdığım arkadaşım. Ne ekip dikeceğimi sordu. Ben de meyve ağaçlarından uygun olanlarını (elma, armut, kiraz, şeftali, erik vs...), mavi servi, sebze ve patates falan dedim. Çok vakti yoktu, kısaca yapmam gerekenleri anlattı hatta aşağıda belirttiğim gübreleri beraber alacağız. Bu süreçte toprağı çapalayacağım için bana bahçenin tamamına 1-1,5 ton yanmış ahır gübresi döktürmemi söyledi ancak çiftçi arkadaşların yanmış gübreden anladıklarının sadece dağ gibi gübreyi yığıp güneşin altında kurutmak olduğunu yine de gerçek yanmış gübre bulamasam da yanmış diye satılanlardan alıp dökmemi söyledi. Sanırım toprağın tekstürünü düzeltiyormuş ![]() Alınacaklar: (Her bir ağaç için)
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|