![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2012
|
Alıntı:
"Boş bir tuval..." çok hoştu ama eline fırça almamış birinin o tuvali berbat etmesinden korkmuyor değilim. Sınırlı bir tuvalde bile böyle güzel bir sanat eseri oluşturabilecek biri olan sizin ve bu formdaki sizin gibi değerli birçok usta ressamın elinde olsaydı bu tuval, biliyorum ki ne kadar müthiş bir sanat eseri çıkardı ortaya. Ben de ustalarının sözünü dinleyen iyi bir çırak olacağım inşallah ![]() Eğim konusunda verdiğiniz linkteki örneklere kabaca göz attım, sanırım ilerleyen süreçlerde eğimden şikayetçi olmak yerine iyi ki eğimli bir arsa almışım diyeceğim, çok güzel örnekler vardı çünkü. Taşları şimdiden kullanmaya başladım bile Kapı girişi yerden yüksekteydi, duvar yapılırken atık betonlar oluşmuş kenarlarda, geçen hafta onlarla rampa yaptık girişe. Hafta sonu inşallah taşları ev yaptırmayı planladığımız yere yığın halinde toplamaya başlayacağız.Meyve fidanları hakkında yeterli araştırma yapamadım daha, verdiğiniz linki ve benzer sayfaları okumaya çalışacağım. Sizin de dediğiniz gibi arsayı bir anda ağaçlarla doldurmamak gerektiğini fark ettim. Sanırım sadece tozlayıcı ihtiyacı olan türlerde birden fazla aynı meyveden dikeceğiz, diğerlerini birer tane; çeşit çeşit doğa harikaları için boş yer bırakmam gerekiyor. Mavi servi de karar kıldık, biraz da bütçemize uygun olduğu için eşimi ikna etmem kolay oldu. Yaklaşık 150 fidan alacağız ve fidan satış yerlerinde yeşil leylandilerin tanesi en az 20 TL, ben de Orman Fidanlığına gittim ve orada sadece mavi servi vardı, benim istediğimden yani Fidanlar tüplü ama çok küçükler, orman fidanlığındaki yetkili "Beyefendi şimdi almadığın bu fidanları seneye boylanmış fidan olarak daha pahalıya vereceğiz size, bence şimdi al, bahçende boylansınlar." deyince aklıma yattı, tanesi 2,72 TL. Aşılı, ithal olanlardan değil, Konya'da orman mühendisliği fidanlığında tohumdan üretilmiş yerli fidanlar ama olsun yerli üretim ve nedense içim ısındı o küçücük servilere, evlatlarım gibi hissettim bir an Meyvelerin yeterli güneş ışığı alacağını düşünüyorum, çizimler öyle diyor en azından.Size ayrıca teşekkür etmek isteğim bir şey daha var. Yanılmıyorsam "Realtime Landscaping Architect 2014 by Idea Spectrum" adlı programı sizin sayfalarınızda gezerken görmüştüm. Şu an bu programla tasarım yapmaya çalışıyorum. Kullanımına tam olarak alışamadım henüz ama peyzaj için çok güzel bir program, çok çok teşekkür ederim. Evin ve ağaçların yeriyle oynayarak farklı şekillerde denemeler yapıyorum, sanal da olsa bahçenin bitmiş halini görmek, orada gezebilmek harika oluyor ![]() Bahçenizi takibe devam edeceğim, her şey için teşekkürler, sağlıcakla kalın... |
|
|
|
|
|
|