![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2014
|
Hayırlı olsun Sevgihoca Bölgede yetişebilece iklime uyum sağlayan meyve ağaçlarından birer adet dikmek hiç fena olmaz. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Benim yerdeki taşları görünce herhalde bu taşların bulunduğuna şükredersiniz. Ben büyük taşlardan elden geldiğince düzeltip teraslama yapmaya çalışıyorum. Zaman içinde muhtemelen güzel olacak. Fotoğraf bulabilseydim ekleyecektim. Siz de su durumunuza göre çevrede yetişen ağaçlardan fidanlar dikersiniz. Salkım söğüt en fazla su ihtiyacı olan ağaç. Çevresindeki gülleri muhtemelen başka bir yere taşımak durumunda kalırsınız. Sarımsakları sonbaharda dikmek en güzeli.. Çok fazla da su vermek gerekmiyor o zaman. İlkbaharda dikilenler büyük tek diş olarak kalıyormuş. Yeşil olarak da tüketebiliyorsunuz. Bahçenizde bulunan alıçlar ne renk. Özellikle kırmızı renkli olanların yaprağı çiçeği ve kendisi kalp ve damar hastalıklarına çok iyi geliyor. Çok fazla ise bir kısmına döngel aşılayabilirsiniz. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Teşekkür ederim,Nebil.Bahçeme hoş geldiniz.Birkaç adet meyve ağacımız var ama rüzgardan dolayı fazla ürün alamıyoruz.Sanırım rüzgar meyve tutumunu engelliyormuş.Ben meyveden vazgeçtim,biraz sebze yetiştirebilirsek razıyım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz Sayın Muda.Bahçe düzenine tam olarak geçilmeği için mutlaka değişiklikler olacaktır.Şu an zemin katı yaptırıyoruz,yani inşaat küçük çapta devam ediyor.Bahçe düzene girene kadar birkaç şekle daha girer sanıyorum.Sizin taşlara inanamadım,bizimkinden kötüsü olamazmış gibi geliyor.Alıçlar sarı renkmiş Sayın Muda.Üzerinde de 3-4 tane olmuş eşimin söylediğine göre. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Sevgihoca'm, peyjazcılara, bahçevanlara yaptırılan bahçelere göre, sizin yapmış olduğunuz bahçe, benim nazarımda bir saray bahçesinden daha kıymetli. Çünkü, toprağında ellerinizin, tırnaklarınızın izleri var. Sizi, Sn. Adalet Yağcı'yı anlıyorum. Ben de kendi ellerimle bahçemi yapmıştım. İnanın o toprakta yetişen en küçük ot bile size büyük mutluluk verecek. Eşinizin ellerine sağlık. O'na selamlarımı iletin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim Cengiz Bey.Tohumlarımı ektiğim her yer benim için çok kıymetli.Üstüne yağmur yağdı, bugün çok soğuk,benim aklım lalelerde,tohumlar yağmurla akıp gitti mi diyorum.Devamlı orada olsam daha fazla uğraşma imkanım olur.Cumartesi eşim gidiyor,kendine göre işlerle uğraşıyor.Pazar günü beraber gidiyoruz,ben kendi işlerime bakıyorum.Çiçekler açınca saray bahçesinden güzel olur benim için.Eşime selamınızı ilettim,teşekkür ederiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili sevgi hoca, biraz gecikmiş olacak sayfanız hayırlı olsun. ağaçlar nete hoş geldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Münevver48,kusura bakmayın,mesajınızı yeni gördüm.Çok teşekkür ederim.Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Muda,görüntüler için teşekkür ederim.Evet,dediğiniz gibi kayalar,taşlar.Bizim de bugün kepçe gelip epeyce bir düzleme yapmış.Özellikle kapının ön kısmına çok sevindim.Sizin de bahçenin yeni halini merak ettim.İnşallah bahçe sayfanızı en kısa zamanda açarsınız.Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Size ve Sn. Muda'ya Allah kolaylık versin. Sn. Muda'ya buradan seslenmek istiyorum. Sakın fotoğrafta görünen lastik eskisini atmasın ve onu saksıya çevirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Cengiz Bey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Taşlarla dolu bir bahceyi kazmak belki on kat daha zor. Ben de bahçemi kazarken, ozellikle belli kısımlarında cok zorlandım. Bazen topraktan cok tas cikiyordu. Aslinda tas ta degil benim bahcemdekiler, kiremit ve tugla parçaları. Eskiden yikilmis bir binadan kalanlar. Sizinki gibi tas olsa, daha keyifle toplardim. Bizim buralarda tas bulmak pek kolay degil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeme hoş geldiniz abk.Bizim bağı adam etmek biraz zor ama gayret edeceğiz.Kepçeyle bazı yerler düzenleniyor.Eşim şimdi bağdan geldi,düzlenen yerlerde sebze yetiştirmeye çalışacağız.Sizin bahçeyi de zevkle takip ediyorum.ilginiz için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Maalesef o lastik artık yok. Kar ve yağmurdan ıslanan çalıları yakamayınca arkadaşım çalıların ve dikenlerin yanması için orta kısma attı. Lastik olmasa muhtemelen hiçbirini yakamayacaktık. Özellikle kuşburnu, böğürtlen ve muhtemelen acı çehre olduğunu düşündüğüm dikenli çalılar başka türlü yanmayacaktı. Eldivenlerle bile her tarafımız delik deşik oldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2014
|
Sn Sevgihoca, hayırlı olsun, kolay gelsin.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Evdeçiçek.sizleri tanıdıktan sonra düşünmemek mümkün değil.Güleryüzünüz hep aklımda.Toplantı şimdilerde olsaydı bademleri getirirdim. Düzenleyen sevgihoca : 18-04-2016 saat 18:12 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sabihas.Eşim epey bir şeyler dikmiş ama daha göremedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Bizim de her sene bir şeyler oluyordu,ilk defa bu sene yiyebildik.Sizin bademlerin donmasına üzüldüm.Bekleriz tabi ki,memnuniyetle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
1,5 ay sonra
Uzun zamandır bağa gidememiştim,bugün koşa koşa gittim.Ektiğim tohumları merak ediyordum.Şebboy ve hüsnüyusuf çiçeklenmiş,alisyumlar günyüzüne çıkmıştı. ![]() ![]() ![]() ![]() Böğürtlen tutmuş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Bademler kartlamış,ama birkaç tane taze buldum. ![]() Maydanoz ![]() Soğan ![]() Bizim bağ kuyu gibi.İnmişken evin durumu. Zemin kat yapılıyor.Yarın sıvanmaya başlanacak. Bahçe duvarı da yükseltildi. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Kır çiçekleri ![]() ![]() ![]() Muşmulaymış. ![]() Salkım söğüt ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Çilekler ![]() Kirlihanıma benzettim ama. ![]() ![]() Kasımpatıları bugün diktim. ![]() Taşlı bahçem. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Taşlı bahçeme el attım epeyce taş toplayıp, temizledim. Ama taşları bitiremedim. Topladığım taşların bir kısmı ![]() Biraz temizlendi sanırım. ![]() Tohumlar,ne bilemedim. ![]() Erikler,henüz çekirdekleri oluşmamış, Tadına baktım,belli olmaz bir rüzgar çıkar,dökülür. Bizim bağ riskli.Geçenki rüzgarda cevizin dalı kırılmış. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Gelelim asıl meseleye.Taşlı uzuuun bir yol.2,5 dönümün sonu yani. ![]() Nereye mi gidiyorum?Bir an dönmeyi bile düşündüm. Neyseki bizim bostan göründü çok şükür. ![]() Komşu bağa vardım yani.Gördüğünüz gibi düzen fena değil. Domates,biber,patlıcan vs. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Komşu bağa varınca,komşuyla karşılaştım tabii. Gel oğlaklara bak dedi. ![]() ![]() Bu resim sizler için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Yeşillenen dağlar ![]() ![]() ![]() Ön bahçenin durumu,sanki biraz daha düzene girmiş gibi. Sanırım on beş güne kadar buranın taşları da döşenir. Sonra da çiçekler alınıp diklir. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|