View Single Post
Eski 15-03-2016, 19:06   #152
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sevgi hocam başlangıç için çok güzel giriş yaptınız hayırlı olsun.

- Ben benim bahçemi kazarken çıkan 2 avuç taşa sinir oluyorum sizin bağınızı gördükten sonra normal gelmeye başladı ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Hiç gülesim yoktu Dongyul.Beni çok iyi anlıyorsun.Eşim diyor ki bizim orası taş ocağı.Aslında burada kimsenin çiçeği de yok.Dikkat edersen yeşillik de yok.Taş,toprak her yer.Ben özeniyorum işte,güzel olsun istiyorum,ne kadar başaracağım birkaç aya belli olur.Sen haline şükret,beterin beteri var gördüğün gibi.
Sayfanız hayırlı olsun. Umarım istediğiniz gibi bir bahçe olur. Toprak yapısı taşlı olsa da kırmızı toprak olunca muhtemelen istediğiniz verimi alırsınız. Sizdeki gibi taşlı olan topraklarda ağaçlar istediği gibi kök atabilir olduğunu ziraat mühendisi bir arkadaş söylemişti. Küçük taşlar suyu da muhafaza ediyormuş.

Benim yerdeki taşları görünce herhalde bu taşların bulunduğuna şükredersiniz. Ben büyük taşlardan elden geldiğince düzeltip teraslama yapmaya çalışıyorum. Zaman içinde muhtemelen güzel olacak. Fotoğraf bulabilseydim ekleyecektim.

Siz de su durumunuza göre çevrede yetişen ağaçlardan fidanlar dikersiniz. Salkım söğüt en fazla su ihtiyacı olan ağaç. Çevresindeki gülleri muhtemelen başka bir yere taşımak durumunda kalırsınız.

Sarımsakları sonbaharda dikmek en güzeli.. Çok fazla da su vermek gerekmiyor o zaman. İlkbaharda dikilenler büyük tek diş olarak kalıyormuş. Yeşil olarak da tüketebiliyorsunuz.

Bahçenizde bulunan alıçlar ne renk. Özellikle kırmızı renkli olanların yaprağı çiçeği ve kendisi kalp ve damar hastalıklarına çok iyi geliyor. Çok fazla ise bir kısmına döngel aşılayabilirsiniz.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön