![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sinbas / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : Burdur Bahçenin büyüklüğü : 80 metrekare Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : hepsi mevcut Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 8A Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : taşlık Pancar toprağının yığıldığı mezbelelik bir yer. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 4 Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : yaptığıma tasarım denilirse yaptım yardım almadım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : başlamadan önce amatörce bir plan yapmıştım aşağıda görebilirsiniz. Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? çardak, mutfak evyesi, uyduruk bir mutfak tezgahı, 3 tarafı gül, 1 tonluk şamandıralı su deposu ve 60 litrelik gübreleme tankı. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : yok mülkü bana ait değil. Lojmana tahsisli Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : sadece sebzeler ve süs bitkileri. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Güller. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Gül Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : çelikle gül ihtiyacım kadar Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sorun yok Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : her sulamada 1 tonluk depo ile sınırlı tutmak şartıyla Damlama sulama sistemi. Toprak özellikleri : Burdur Antalya Isparta'nın bir çok tarlasından gelen karma pancar toprağı. Kompost yapıyor musunuz? : hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : hayır Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Bahçem savaş alanı gibi her tür haşarat var, Dana burnu, tel kurdu, Bozkurt,Kırımızı örümcek, yeşil kurt, Beyaz sinek,yaprak galeri sineği, trips, yaprak biti, Külleme Mantar mildiyö vs vs kısacası Ziraat fakultesi bitki koruma bölümünün arayacağı her tür zararlı mevcut. Bahçeniz organik mi? : değil Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış hayvan gübresi,Melas ve asitlere dayalı Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : fare var yılanlar ve kediler de mevcut Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : hayır İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : öncelikle tüm bahçeyi bitkileri asabileceğim ve gölgelikle kapatağım şekilde düzenlemem ve minik bir mutfağa dönüştürdüğüm aradığım her türlü kap kacağı bulabildiğim çardağım. Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Yeni olmadım. ![]() ![]() Bu günlük bu kadar yeter fırsat buldukça başlangıçtan bu güne kadar olan Fotoğrafları eklemeye çalışırım. Düzenleyen sinbas : 09-08-2015 saat 01:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Sayfanız hayırlı olsun sinbas , merakla takip edeceğim sayfa olucak . ![]() Fare ve yılan çok sık gözüküyormu yılan yine neysede faree ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
|
Sayfanız hayırlı olsun sayın sinbas. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayfanız hayırlı, uğurlu olsun Sn. sinbas. Burdur'un Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 8a. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2011
|
sn.sinbas , sayfanız ve bahçeniz hayırlı olsun. planlı başlamış olmanız çok güzel . ben başlarken sağlıklı plan yapmadığımdan deneme yanılma yöntemi ile çok hata yaptım. bu da zaman ve ekonomik kayıplara neden oldu. ama yılmadan yola devam diyorum. paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum. saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. Sinbas hayırlı olsun sayfanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2014
|
sayfanız hayırlı olsun , bahçeniz gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Sayfanız bol paylaşımlı, bahçeniz bol ürünlü olsun Sinan Bey. Ancak benim devrilen biberlere nispet yapar gibi biber resimlerini doldurmuşsunuz videoya. Bahçenin son resimlerini merakla bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Başlangıç videosu yıl 2012 Nisan - Mayıs dönemi. 80 metrekarelik bahçenin sadece 50 metre karesini sebzeye ayırdım gerisi kendimize ve konuklarımıza keyifli vakit geçirmek için ayrıldı. https://www.youtube.com/watch?v=3SrUXKP_VxM |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
bahçenizin maşallahı var görüyorumki güzel ürünler elde ediyorsunuz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bütün boş günümü, senelik iznim dahil bahçede geçiriyorum deyimi yerinde ise onlarla yatıp onlarla kalkıyorum, karşılığında da bir şeyler veriyorlar bana. ![]() Buraya da fazla giremiyorum, bahçeden geldiğim en erken saat bugün desem yeridir. Düzenleyen sinbas : 27-08-2015 saat 23:06 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2015
|
Sayın Sinbas daha yeni gördüm , hayırlı olsun . Bahçeniz de sayfanızda çok güzel görünüyor . Bol bereketli hasatlar diliyorum ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinde bir bahçeniz olduğunda saksılarla doldurur ful üretim yaparsınız. ) İnşallah birgün kendime ait bahçemde olacaktır. Saygılarımla. Alıntı:
Saygılarımla. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
inşallah syn sinbas |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Şarkılar ,anlatımlarınız, bitkileriniz hepsi çok güzel, emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Patlıcanlar
2013 yılı patlıcan yılı olmuştu. Patlıcanların yaşlı alt yapraklarında ful budama yapmıştım ve sonu mantar olmuştu, budamadan sonra mantar ilacı yapsaydım daha akılcı olurdu. Oysa şimdi hiç dokunmuyorum ama yine de külleme, bakır,mantar, kırmızı örümcek, yaprak biti ilaçlarını yapıyorum peşinden de iz elementlerini yapraktan vermeye devam ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Domateslerimizi bugün topladım 20 kök domatesten yaklaşık 30-40 kg civarında domates çıktı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe içerisinde sigara içmiyor ve de içirmiyordum zira üzeri kapalı sera şeklinde idi daha çok zararlanacaktı, şimdi yerlere izmarit atmamaları konusunda uyarıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Fasulyeleri tek tek ipe çekiyorum; her damlama (20 cm) deliğine bir kök fasulye her köke bir ip olacak şekilde, fakat yinede sık oluyor onun için 33 lük damlama kullanıp daha seyrek yapmak gerekiyor zira aşırı dallanıyor ve yine bir birine giriyor hastalık riski artıyor,hastalıkla mücadelesi ve toplaması zorlaşıyor. Tabi bu fasulyenin cinsine göre değişir bu sene Osmanlı ektim 50-60 cm ara ile tek sıra ve bir kök tek başına bir orman oluyor, eylül ayına kadar da tek fasulye veremiyor hava sıcaklıklarından dolayı. önemli olan eylül ayına kadar sağ tutabilmek. Osmanlının fotoğraflarını çekersem eklerim şu an ilaçlama yapmama rağmen yaprak bitlerinden dolayı can çekişiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaşlanmış yapraklar zaten kendiliğinden dökülecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Tokat yöresinde Salça kaynatılırdı. Bizim çocukluğumuzda domatesleri yıkadıktan sonra iyice erginleşinceye kadar kasalarda bekletirler sonra da telis çuval dedikleri kendirden yapılmış çuvallara doldurur çiğnerlerdi takii çuvalın içinde sadece kabuk ve çekirdek kalana kadar. daha sonra suyunu ince elekten süzerek büyük leğenlere doldururlar ve akşama kadar karıştırarak kaynatırlardı, ![]() biz de altında mısır közlerdik. Sayın TCM nin bahçesinde salça muhabbetini görünce aklıma geldi yazayım dedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Ne güzel günlermiş, eskiyi çok arar olduk çok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Güllerimiz
Güllerimiz Yaz boyunca külleme ile boğuştuktan sonra tekrar yeni yeni toparlandılar ve tomurcuklandılar. Çok güçlü bir bünyeye sahip sarı gül. 2 m ye kadar yükseliyor ve vazoda çok uzun ömürlü ve sonuna kadar açarak soluyor. ![]() Boyu uzamayan sürekli sağa sola genişleyen bir tip kırmızımsı bir rengi var gülleri vazoda uzun ömürlü açmadan soluyor. ![]() Mercanı andıran bir rengi hoş kokulu ve narin, mis gibi kokuyor. vazoda kısa ömrü var mis kokusu ile ortamın havasını değiştirmeyi başarıyor. ![]() ve beyaz gül karşıdan gören 4-5 kök sanır. görünen kısmı belli bir kesiti, vazoda çeşit olarak aralara serpiştirilir pek gösterişli değil ![]() bahçenin gediklisi pembe ve mor şebboy, hemen yanı başında pepino iki kök diktim tek dal büyüteyim dedim ben budadıkça inadına dallandı budaklandı en sonunda ben budamaktan vazgeçtim bulunduğu alanı ormana çevirdi, kuluçkaya yatan tavuk gibi meyvelerini gizliyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
pepino
![]() ![]() ![]() Bahçe sezon sonuna hızla giderken güller yeniden hayat buldular bizi bahçeyi sokmama gibi niyetleri var sanki. ![]() pepino yaptığım araştırmalarda genelde tek dal üzerinde yetiştirmesi gerekir olarak yazılmıştı ancak bunlar yere yayıldılar daha öncede yazdığım gibi kuluçkaya yatmış kaz gibi altlarını kaldırdığımda bir sepet yumurta var gibi ![]() Domatesler küllemenin pençesine düştü ve hala direniyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
taç yaprakları dokulu dışı beyaz içi kırmızı gül.
Bu gülü bir kuaförün önünde görmüş çok beğenmiştim çelik isteyecektim ki gerek kalmadı pazar da gezerken bizimki bana bakıyordu fiyatını bile sormadan hemen alıverdim. Taç yaprakları kalın dokulu dış yüzü beyaz iç yüzü kırmızı çok ilginç bir tür, vazoda çok uzun ömrü var açmadan bıraktığın şekliyle buruşup kuruyorlar. Düzenleyen sinbas : 14-09-2015 saat 14:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
güller gerçekten çok güzel görünüyorlar.keşke bahçem olsa da ben de eksem rengarenk o güzelim gülleri. ellerinize sağlık sayın sinbas |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
vazoya gül kurutma
Canlı bir gülü kurutmak istiyorsanız sapından ters olarak asın şekli bozulmadan kuruyorlar ve kış boyunca vazonuzu süslüyorlar. renkleri biraz pastelleşiyor ama yinede güzel bir vazo oluşturuyorsunuz. Bu yöntemle kurutulmuş güllerden oluşan otantik bir köşe oluşturabilirsiniz. Geçen yıl kalorifer borusuna asarak kuruttuğumuz güz gülleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|