![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
sinbas / Bahçe
Bahçenin bulunduğu şehir : Burdur Bahçenin büyüklüğü : 80 metrekare Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : hepsi mevcut Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri : 8A Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : hobi Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : taşlık Pancar toprağının yığıldığı mezbelelik bir yer. Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : 4 Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : yaptığıma tasarım denilirse yaptım yardım almadım. Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : başlamadan önce amatörce bir plan yapmıştım aşağıda görebilirsiniz. Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): kişisel Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? çardak, mutfak evyesi, uyduruk bir mutfak tezgahı, 3 tarafı gül, 1 tonluk şamandıralı su deposu ve 60 litrelik gübreleme tankı. Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : yok mülkü bana ait değil. Lojmana tahsisli Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : sadece sebzeler ve süs bitkileri. Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Güller. Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Gül Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : çelikle gül ihtiyacım kadar Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Sorun yok Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : her sulamada 1 tonluk depo ile sınırlı tutmak şartıyla Damlama sulama sistemi. Toprak özellikleri : Burdur Antalya Isparta'nın bir çok tarlasından gelen karma pancar toprağı. Kompost yapıyor musunuz? : hayır Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : hayır Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Bahçem savaş alanı gibi her tür haşarat var, Dana burnu, tel kurdu, Bozkurt,Kırımızı örümcek, yeşil kurt, Beyaz sinek,yaprak galeri sineği, trips, yaprak biti, Külleme Mantar mildiyö vs vs kısacası Ziraat fakultesi bitki koruma bölümünün arayacağı her tür zararlı mevcut. Bahçeniz organik mi? : değil Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? : Yanmış hayvan gübresi,Melas ve asitlere dayalı Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : fare var yılanlar ve kediler de mevcut Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Damlama Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : hayır İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : öncelikle tüm bahçeyi bitkileri asabileceğim ve gölgelikle kapatağım şekilde düzenlemem ve minik bir mutfağa dönüştürdüğüm aradığım her türlü kap kacağı bulabildiğim çardağım. Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Yeni olmadım. ![]() ![]() Bu günlük bu kadar yeter fırsat buldukça başlangıçtan bu güne kadar olan Fotoğrafları eklemeye çalışırım. Düzenleyen sinbas : 09-08-2015 saat 01:45 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|