View Single Post
Eski 03-09-2015, 22:57   #22
sinbas
Ağaç Dostu
 
sinbas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2012
Şehir: BURDUR
Mesajlar: 1,291
Tokat yöresinde Salça kaynatılırdı.
Bizim çocukluğumuzda domatesleri yıkadıktan sonra iyice erginleşinceye kadar kasalarda bekletirler sonra da telis çuval dedikleri kendirden yapılmış çuvallara doldurur çiğnerlerdi takii çuvalın içinde sadece kabuk ve çekirdek kalana kadar.

daha sonra suyunu ince elekten süzerek büyük leğenlere doldururlar ve akşama kadar karıştırarak kaynatırlardı,
Name:  leğende salça.jpg
Views: 619
Size:  35.1 KB

biz de altında mısır közlerdik.
Sayın TCM nin bahçesinde salça muhabbetini görünce aklıma geldi yazayım dedim.

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön