View Single Post
Eski 11-08-2015, 23:57   #19
sinbas
Ağaç Dostu

sinbas's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2012
Askı demirlerinin arası 3,5 * 3,5 şeklinde yerleştirildikten sonra demirler arasına paslanmaz telle 60-70 cm aralıklarla askı telleri gerdik.
Altına ekilecek Sırık Domates, Sırık Fasulye, Sırık Salatalık vs.leri ip yardımıyla yukarıdaki tele tutturuyorum, ayrıca devrilme riski olan fazla uzayan Patlıcan, biber'leri de yine yakarıda ki tellere iple bağlıyorum. bu uygulama bana çok kolaylık sağladığı gibi birim alanda daha fazla domates salatalık yetiştirme olanağı sağlıyor.
Normalde yer domatesi yaklaşık 80 cm*1,50 metre ölçülerinde olması gerekirken, sırık domatesi 40*70, 50*80 veya 60*90 cm ye dikebiliyorum, yine salatalığı yerde yetiştirmeniz gerekirse büyük alan kaplamakta oysa sırık salatalık 40*80 ara ile dikebiliyorum.
Böylelikle birim alanda daha fazla bitki yetiştiriyor ve o oranda da ürün alabiliyorum.

Denemek istediğim bir şey var idi o da bahçenin yanları açık kalmak sureti ile üstünü tamamen sera naylonu ile kapatmaktı. 80 metrekare naylon aldım demirlerin üzerine takviye halatları gerdim sonra naylonu serdim köşelerinden bağladım sonra üstüne tekrar halat germek suretiyle rüzgara olan dayanımını artırdım, daha sonra havalar çok ısınınca naylonun üzerine ayrıca sebze gölgeliği serdim, naylonun görevi gece ile gündüz arasında ki ısı farkını aza indirmek ve gece düşecek çiğle birlikte asit yağmurlarından korumaktı. bu konuda başarılı oldum ancak yaptığım hesap hatası sebzelerde hızla küllemeye sebep oldu. zira diktiğim direklerin boyu yeterli olmamış bahçedeki yanlardan olan havalandırma da yeterli gelmemişti, şu anda olsa o direklerin yüksekliğini en az 3,5 metre yapardım. daha sonra ki yıllarda da kesinlikle sera naylonunu kullanmadım. oysa bitkilerde olağan üstü büyüme kaydetmiştim verim yüksek gelişme hızlı buraya kadar iyi olmuştu. fakat sonu kötü oldu.
Bu günlükte bu kadar...
Hoşçakalın,
Dostçakalın,
Sağlıklı ve Mutlu kalın.

17 Haziran 2012

Eklenen Resimler

sinbas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön