![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Evet kokulu . Naneyi andırır görüntüsü var. ilk çıkarken nane sandım. Sonra baktım nane değil. Büyüdü çiçek açınca baktım hoş bir güzellik kalsın dedim. Kokusu var ,ağır bir koku değil. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aşk merdiveni. ![]() ![]() Sanırım kaktüsümde çiçek oluşumu başlıyor. ![]() Lila petunya ,hem rengi hemde uzun süredir verdiği çiçeklerle beni hala mutlu ediyor.Hiç tohum almadım. Bu rengi kaybetmek istemiyorum. Çok güneş almayan yere koydum. Her gün kontrol ediyorum. ![]() Mor ,açık pembe ,beyaz, parlak mor rengine benzer ve şimdi de koyu bir pembe (sıcak pembe diye geçiyormuş rengi ,nette öyle yazıyor.)açtı. Kırmızı ve diğer renklerini henüz bulamadım. Hatta kedi tırnağının siyah rengi olduğunu duydum bir yerde en kısa zamanda bir uğrak vereceğim ,varsa çok harika olacak . Siyah petunya listeme dahil olmuştu. Bulmam gereken renkteki çiçek listeme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Çok zahmetsiz ,güzel ve zarif mineler. Çeşitli renk tonlarıyla harika güzeller. Az bir bakımla her tarafı kaplıyorlar. Güzel çiçeklerini uzun süre açıyorlar. Bir kısmını farklı kişilerden aldığım. Bir kısmını satın aldığım. Bir kısmı ise arıların sayesinde yeni renk tonlarını elde ettiğimi düşündüğüm 12 renk mine çiçeğim oldu. Daha farklı renkler görünce almayı düşüneceğim.( mutlaka alınacaklar listesine kayıt edildi.Acaba siyahı var mıdır ? Sarı lacivert olanı varsa hemen koşar alırım.) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
![]() Pervane . ![]() saksı domatesim çiçeklenmeye başladı. Güzel durumda ,domateslerini yemek için gün sayıyorum. ![]() sarı kadife sonunda açtı. Bizi bayağı bekletti. ![]() ![]() Bu sarı kirli hanım da geç açan çiçeklerden. Nazlandılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
![]() Telgraf çiçeklenmeye devam ediyor. ![]() Bir baktım zıp çıktı. ![]() Horozlar boylandı. Kafalarına şapkalarını takmaya başladılar. Ben dönene kadar güzelce şapkalarını takarlar. Bugünlük bu kadar arkadaşlar. Yine kaçmak durumundayım. Arada bir gelip ,sonra kaçıyorum. Bir zaman yine olamayacağım. Görüşmek dileğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Yarın yeni paylaşımlarla artık sayfamdayım. Tatilimiz bitti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Biraz geç açan akşam sefası mor ,mavi ,beyaz renklerde.Etrafını asma yaprakları ,biberiye sardığı için boyu uzadı ben tatile gitmeye yakın zamanda açtı.Fotoğraflamıştım.Paylaşım yapacağım. Misafirim vardı.Şimdi gittiler ,foruma uğradım. ![]() Ahududu. Bu sene reçelini yapma şansımız oldu. Pekte güzel oldu reçeli. Sabah kahvaltısında iştahla yedik.(halen yemeye devam ediyoruz.) ![]() ![]() Leş kaktüsüm çiçeğini açmış.Çiçeğin son zamanlarına denk gelebildim.Ben tatildeyken açan çiçeklerimden birisi leş kaktüsüm. Kışın uğradığı zararlardan eser kalmamış.Kendisini topladı artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Öğretmenim benimde lap topum bozuldu yenisini aldım.gelene kadar idare ediyorum. Fotoğraf yükleyemedim bir ara. Sizin sayfanızı da gezemedim. Petunya bu yıl aldığım mor inanılmaz kokuyor. Sizinkilerde kokulu mu. Kırmızıda yok koku. Daha önce hiç böyle kokulu petunya görmemiştim. Bir daha hep koklayıp alacağım. Sizden gelen zinnial tohumları çok güzel açtı. Bir ara yayınlarım , yine yükleyemiyorum fotoğraf .Benim diğer çiçeklerim hep güzel mineler pek keyifsiz, nazlı nazlı açıyorlar. Siz özel bir şey veriyor musunuz? Leş kaktüsünüz çok güzel olmuş. Ahududu reçelinizi afiyetle tüketin, bende yaptım reçel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklere farklı bir bitki besini vermiyorum.Hazır toprak -keçi-koyun gübresi kullanıyorum.Evet petunyalar farklı olabiliyor.Bende bir lila var çok güzel,şuana kadar sürekli çiçek açtı. Tohumdan üretmiştim. 2 yaşına geldi,boyu uzadı sevdiğim bir renk. Tohum ise alamadım . Bu rengi kaybetmek istemiyorum. Kırmızı ,yavruağzına yakın bir renk var. Mor renginde sorun olmaya başladı.Leş kaktüsü bir ara sorunlar yaşadı. Şimdi kendini topladı.Bu günlerde sayın Betül bana kargo çıkaracak bakalım ne güzellikler gelecek.(çok yerim varmış gibi) Önümüzdeki paylaşımda zinnia ,bodrum papatyası,gül hatmi paylaşacağım tohumların başında geliyor.Havuç ve soğan tohumları da var.Paylaşım döneminin açılmasını bekliyorum.Benimde gözüme kestirdiğim bazı bitkiler var edinmeyi düşündüğüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Beyaz japon gülü. ![]() ![]() ![]() Kırmızı renginde çiçeği olan japonlar ve katlı japon gülü. Büyükçe saksıya aldığımçelikten yetiştirdiğim. Sayın aydındeniz tarafından bana Hataydan gönderilen kırmızı tür japonlar yerlerine alıştı ,çok güzel gelişti. Henüz açmayan rengi var.Onunda açmasını bekliyorum ısrarla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Kaynana topuzunun açma hallerini sırayla yansıtmaya çalıştım.Tek sıkıntı çiçeğinin uzun süreli durmayışı. Üzerinde bulunan diğer tomurcuk açamayacak sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu sene en çok tüketmeye çalıştığım taze incirler.(Kahvaltıda bile yemeye çalışıyorum.) ![]() Davetsiz bir misafir. Bir müddet sonra oradan alarak bahçeye bıraktık. Orada kalmaya devam ederse yaşamını kaybedebilirdi. ![]() Süs kabakları güzel gelişiyorlar. İştahları iyi. Her şey yolunda giderken ,sürekli çiçek açıp ,meyve vermeye başlıyor. Biraz büyüdükten sonra kabaklarını boğmaya başladı. Acaba havalardan mı kaynaklı diye düşündüm. Emin olamadım ilk defa süs kabağı yetiştirme denemesi yaptım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Kendiliğinden biten karpuzlara dokunmadım. Tutmasa da bu şekilde yaşasınlar bakalım. Çiçek açarlar. ( Tutarsa da afiyetle yeriz.) ![]() Kına tohumları kese içinde kendi başına çimlenmeye başlamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Kum zambakları. Tesadüf olarak tablada çiçek satan birinden almıştım. ![]() Biberiye. ![]() Sıcaklıklar biraz azalmaya başlayınca güller açmaya başladı.Yeni sürgün dallarla beraber oluşan yeni tomurcuk gül açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Şehitler ,cenazeler ,yorğunluk ,can sıkıntısı ,telaşe derken bir süredir paylaşım yapmadım.foruma bile ara sıra uğradım.Havadaki kötü etkiler ,toz,duman da bunda etkili oldu. Böyle zamanlarda vücudumun alerjik durumu tetikliyor ve sıkıntılar oluşuyor. Haliyle iç huzurumuz kalmıyor. Sanırım biraz atlattık gibi,önümüzde bayram telaşı var.Bahçemde meydana gelen son değişiklikleri paylaşmak istedim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlar benim tohumdan yetiştirmiş olduğum kedi tırnakları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Kedi tırnağı devam . ![]() Adana'dan yol kenarında satış yapan bir satıcıdan almıştım. İsmini yıldız çiçeği olarak söyledi.Minik yıldıza benzer çiçekleri var. Hoşuma gitti,aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Karanfiller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Karanfil devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Zıpçıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Kirli hanımlar güzel renkler açmaya devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Henüz adını öğrenemediğim, bir tanıdıktan dal alıp ektiğim güzel sarı çiçekler açan çiçeğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Karanfiller görücüye çıkmış ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Netten bakınca benim çiçekle hemen hemen aynı yaprak şeklinde ve çiçek şeklinde olduğunu gördüm. Sanırım dediğiniz gibi ,ezan çiçeği. Çoğunlukla yerel isimler kullanıldığından isimleri bilinmediğinden zorluk yaşıyoruz. Maalesef bir karanfilim rengi çok hoş ,pembe tonlu idi.Bildiğimiz normal pembe değil çok farklı bir pembe ,aralarında hafif renk noktaları atılmış gibiydi.Nazar mı değdi anlamadım aniden kurudu. Daha öncede çok isteyen olmuş vermemiştim ,kokulu kırmızı karanfilim kurumuştu.Kırmızı karanfilden tohum almıştım her ihtimale karşı,pembe olan karanfilden tohum alamadım. Daha bir kaç tane açmıştı ve tohum yapmamıştı. Çiçek saplarını kesmeyerek her renk karanfilden tohum almaya çalışıyorum. Neredeyse yarısından tohum almayı başardım. Düzenleyen celalim01 : 04-08-2017 saat 15:43 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın öğretmenim, ben de sevgili aleydi'ye katılıyorum, karanfilleriniz maşallah çok güzeller, goncası bile ne kadar iri. Ve o güzel sarı Ezan çiçeği olsa gerek, takip edin bakalım Ezan vakti mi açıyor? Çiçekler güzel, çeşit çok maşallah, emeklerinize, gönlünüze sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın YeniGine ,en sevdiğim çiçeklerden birisidir karanfiller. Elime geçen her türünü ,her rengini büyük bir zevkle yetiştirmeye çalışıyorum.Bazı türler çok küçük bazıları kocaman,hele o renkli ,ebruli benzeri karışık renkli olanlara bayılıyorum. Bazı renkler tam açamadan sıcaktan olsa gerek geri kurudu goncaları. Bir miktar çiçeğim daha var adını öğrenemediğim için henüz paylaşım yapmadım onları.nette detaylı arama yapmaya da çok fırsat bulamadım işin açıkcası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bunun adını öğrendim. Hemen not almıştım unutmayayım diye ,zor söylenecek ,akılda kalacak ismi var nede olsa. coreopsis grandiflora. sanırım yanlış yazmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün sayın Betül bana dolu dolu bir kargo göndermişti. Paylaşım yapamamıştım. Gönül ister ki hepsini tutturalım.Hepsi tutmayacak. Yinede şanslıyım dopdolu bir kargo olduğundan aynı tür yavrudan birden fazladır.Sonuna kadar tutmaları için mücadele edeceğim. bazıları çok iyi durumda bazıları ise biraz yıpranmış.Pes etmek yok... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kargo devamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |