![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kedi tırnakları. ( biz burada farklı isim kullanmaktayız ama şimdi bu ismi paylaşmayalım. Çok güzel birisim değil.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Saksılara karışık renkler ektim. özellikle ebruli olanı çok seviyorum. Çok farklı renkte çiçekler açıyor. Bu şekilde ekerek renklerin karışarak daha güzel ve hoş renkler elde etmeyi amaçlıyorum. ( arılar sağolsun.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Bu beyaz olan katlı değil ve büyük çiçekli. Diğerlerinin tohumlarını almaya başladım ama bu büyük beyaz henüz tohum yapmadı. Çiçeği soluyor ama tohum bölümünde tohum oluşturmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kırmızı kedi tırnağı. ![]() ![]() Kınalar kına yakmaya toplu geçit yapıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
|
![]() Ihlamur ağacım. Henüz hiç çiçek açmadı. Bu sene çiçek açmazsa aşı yaptırmaya çalışacağım. Satıcı 5 seneye kadar açmayabileceğini söylemişti. Bende yeterli bilgiye sahip olmadığımdan bu senede bekleyelim dedik. ![]() Kadifeler. ![]() Farklı renklerde gül çeliklerim. Bir kısmı saksı gülüdür. ![]() ![]() Beyaz japon gülüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sellukam boy atmaya devam ediyor. ![]() Sayın emineyyüpten gelen talgraf çiçeğim oldukça iyi gelişti. ![]() ![]() Tüylü olan telgraf çiçeğini de bir arkadaşımız göndermişti ama şuan aklıma gelmedi.Kusura bakmasın hatırlayamadığım için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
Maşallah eliniz baya bereketliymiş .Ellerinize sağlık aloe Vera ne durumda öldü mü yoksa kimse yaşatamadı yavru aloe veralarımı benden başka tabi yavru bile yavru veriyor şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizden gelen aloe vera yaşıyor. Araya kaynak yapıp sizden gelen aloe vera resmini atayım yarın unutmazsam eğer. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Öğretmenim bende çok seviyorum bitkileri yöresel isimleriyle kullanmayı. Ne kadar geniş ve güzel kültürümüz olduğunun kanıtı bu. Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinizin. En çok bengovile bayıldım. Bizim buralarda yetişmiyor iklimden dolayı. Sellukayı sizde benim gibi tohumdan mı yetiştirdiniz. Benim ki hala saksıda bahçeye alıp almamakta kararsızım. Kışın dışarıda bırakamıycam. Yeniden saksıya almam gerekecek. Şaşırtmayı seviyor mu onu da bilmiyorum. Umarım ev ortamına uyum sağlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz ise ısrarla uymasa da yetiştirmek için çabalayıp ,şansımızı zorluyoruz. Bu günlerde aşırı sıcaklar ,kışın ise aşırı soğuk ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Yine de mücadeleye devam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pervane -rozet- medine çiçeği ismini de kullanıyoruz burada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Henüz açmayan renkleri mevcut olmakla birlikte. Olduğunu duyduğum diğer renklerini satıcılarda aramaktayım ,henüz farklı renklerini bulamadım.Çok güzel sarısının olduğunu söyleyen satıcılar halen o rengi bulamadıklarından getiremediklerini söylüyorlar.Aramaya devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Elimde bulunan bodrum papatyalarım. Sanırım çok farklı renkleri mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bir kaç gün önce çektiğim ,şuan çiçeği geçti. Pervanenin diğer renginin resmini buldum. ![]() Bir diğer renk gazanya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba arkadaşlar. İşte akşam sefalarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Ağaç Dostu
|
![]() Akşam sefasının arkasından sabah sefası iyi gelir. Şuan açmış olan sadece bu vardı.Açtığında diğerlerini paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Ayva ,yasemin ve portakal. ![]() ![]() Mor ve sarı renkli şebboylarım. Çiçekleri artık geçiyor. Tohum yapmaya başladılar.Mor olanda oldukça çok tohum var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Güllerden bazıları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Güllere devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Elimde olmayan bazı sardunyaları yakın bir yerde olan komşudan aldım. Şuan sanırım artık tuttular.Şimdilik (nereye dikeceğime kesin karar vermediğimden,yere mi yoksa saksıya mı diye) geçici yerlerinde yaşamaya çalışıyorlar. ![]() İşte sonunda benimde bir echeveria çiçeğim oldu. Çiçeğini gördükten sonra mutlaka almam lazım dediğim.Forumda ki arkadaşlar sağ olsunlar istediğin zaman gönderebiliriz dediler. Yine tesadüf eseri bir komşuda buldum. Kendisi adını bilmediğinden,bugüne kadar onda böyle bir güzellik olduğundan haberimiz olmamış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sayın emineyüp işte size söz verdiğim gibi dün atamadım. Misafirim vardı. Bugün sizden gelen diğer çiçekleri paylaşıyorum. Şuan gayet iyi durumdalar. Yarı gölgeli bir yerdeler.Etraflarında koruyucuları var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2015
|
![]() Maşallah aloe vera iyi durumda ama barış çiçeği salon çiçeği açık havayı pek sevmez salona alsaydınız baya gelişirdi .Yelkenlerini hemen gösterirdi size.Sizden gelenlerin de durumları iyi sardunyaların hepsi tutu. Tohumları ekmedim daha uygun bir ortam oluşmasını bekliyorum onlar için ekipte heder etmek istemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Evet ,şuan aşırı sıcaklar nedeniyle tohumlar çimlenme sorunu yaşayabilirler. Aslında yeni oda hazır oldu. Dün difenbahyanın yerini hazırladım. Sonra menekşeleri taşıdım. Barış çiçeğine de yer hazırlar onuda taşırım artık. Tabi önce güzel bir saksıya ekeyim. Yinede gölgeli yerde olduğundan çok sorun yaşamadık sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Geçen sene çeşitli renklerde kınalar bu sene çıkmayınca canım sıkılmıştı. Sapı beyaz olan kına çiçeği nedense pembe açınca şaşırmıştım. Şimdi yine sapı beyaz olan kına çiçeği beyaz açmaya niyetlendiğini çiçek ucuyla gösterdi. (sapı beyaz olan ama pembe açanın tohumunu saklayıp seneye tekrar ayrı yere ekeceğim bakalım ne çıkacak bu sefer.) Mor ve pembe kınaların arasında kalan ,rengiyle sevinmeme neden olan kına çiçekleri. Renkleri hoşuma gitti. Şimdi bakalım kırmızı da çıkacak mı acaba ektiklerim arasından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Aslanağzı (balıkağzı biz bu ismi çok kullanırız.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Balıkağzı devam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Begonyalarım. Telefonun şarjı bittiğinden dolayı devamını çekemedim begonyaların.Devamını daha sonra paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Begonyalara devam.Eski bir telefon nokianın,şarjı hızlı bitiyor. Resimleri güzel çektiği için fotoğraf makinesi, yerine bunu kullanıyorum.Hemde pratik oluyor. Sadece resim çekerken sıkça bitiyor yarım kalıyor çekimler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Şuan açmış olan petunyalarım. Bazı renk petunyalar hava sıcaklıklarından olsa gerek yaşama savaşını kaybettiler. Her gün sulamama rağmen yaşatamadım. Onlar yerde ekili idi. Bunlar saksıda olduklarından yaşama tutundular. Bazı renkler ise aldığım yerde (fideler yapılırken ya toprakta belki tohumda hastalık varmış.) Aynı tür bitkilerin tamamı yaşama savaşını kaybetmiş kısa bir süre zarfında. Satıcı bir daha o yerden bitki almadım dedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Akşam sefaları bol bol renkli çiçeklerini açmaya devam ediyor. Bir tek mavi-beyaz olan akşam sefası açmadı. Diğer renklerin hepsi açtı. Çiçek yerleri belli olmuş sanırım bir kaç güne kadar mavi-beyaz akşam sefası da açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|