![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Enesçiğim neden böyle bir şey yapmışlar, nasıl kıymışlar o ağaca, dediğin gibi bir ağacın yetişmesi bukadar kolay mı... yazık olmuş gerçekten ben de çok üzüldüm, ne istemişler meyve veren ağaçtan yazık yazık, söyleyecek söz bulamıyorum, çok üzüldüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
Alıntı:
Geldiği de yaprakları temizliyolardı hepsine bağırdım ama ne çare gitti benim ağacım .Hepsine neler söyledim neler artık inşallah derslerini almışlardır.. -Ben ağacımın dalını budarken düşünen kişi ,bunlar kökünü nasıl kuruturuz düşünüyolardı geldiğimde .Yazıkk! ![]() İşin garibi de yağmur bastırdı ve başka bir ağacın altına kaçtılar hemen O gün okula hiç gitmemeliydim .. Lütfen çocuklarınıza ağaç sevgisini aşılayın onların canlı olduğunu bize ne gibi faydaları olduğunu ve çok çokk zorunda kalmadıkça asla kesilmemesi gerektiğini söyleyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Ah canım benim ya, sen okula o gün gitmesen de onlar kafalarına koymuşlar demek ki, bu sefer başka bir gün yapacaklardı nerden bilebilirdin ki, o ağaç düşmanı komşu gerçekten de çok ayıp etmiş... o ağacın ona ne zararı varmış ta böyle bir işe kalkışmış. Üstelik te yağmur bastırınca başka bir ağacın altına kaçmışlar, gel sen yaşayan canlı canlı ağacı kes sonra da diğer ağacın altına kaç, sığındıkları o ağacın dalları dile gelecekti ki basacaktı tokat gibi kafalarına, o zaman anlarlardı nasıl kıyıp kestiklerini. İnan ki senin kadar ben de çok üzüldüm bu duruma, bir ağacı yetiştirmek kesmek kadar kolay olmuyor, yıllarını alıyor insanın, gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum, senin adına üzülüyorum, kesenlerin adına sinirleniyorum ama elimizden bir şey gelmiyor, olan olmuş. Enesçiğim, ağacı kestikten sonra üzerinden özüne artı şeklinde kesik atmamışlar, bir teselli belki yanlarından yeni sürgünler verir ve yeniden hayata geçer diye düşünüyorum, bir mucize olur belki, sen onu biraz koruma altına al, gözünü ondan ayırma bir müddet. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Ağaç kökten kesilir mi ya,bari biraz budasalardı.Olanların senin okuluna gidip gitmemenle alakası yok Eneskrky.Bence daha çok pişman olurlar.Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Bizim de ana yolu genişletiyorlar. Koca koca ağaçları söküp atmışlar. Öyle üzüldüm görünce.Annem hep der (orman yakanlar,en büyük cezayı almalı) diye. Onlar bizim yaşam kaynağımız. Aynı zamanda kamuya ait bir şey. Herkesin hakkı var bir ağaçta. (Yaşım kadar fidan dikin )diyerek en güzel şeyi söylemişsin. Tebrik ederim seni. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
çok yazık ..Anneniz çok doğru söylemiş haklı.Ağaç her şeydir yaşamdır ,iklimi oluşturandır ,güneşten koruyandır ..Ama bunu göremiyorlar bir ağaç meyvesiz bile olsa kesilmemelidir ;bilinmesi gereken o ağacın yaşam sağladığı canlılar. O senin bahçende ama herkese yarar sağlıyor. Ben bile bu yaşımda bahçemde tohumdan yetiştirip dağıtıyorum heryere dikiyorum herkes dalga geçse bile yapıyorum utanmadan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Son satırları üzülerek okudum.Oysa hayirli olsun diye baslayacaktim.Çare yok olan olmuş,inşAllah bundan sonra aynı hataya düşmezler.. Kardesim hoşgeldin,sefalar getirdin,güzellikler getirdin...Maşallah bahcen hem bereketli,hem rengarenk..Ne guzel çiçeklerin var oyle bayildim.Daim olsun inşAllah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
sonkez ablacım çok saolasın teşekkürler güzel dilek ve yorumun için ![]() Keşke dediğin gibi son yorumlarım hiç olmasaydı yaşanmasaydı, ama elimden bişey gelmedi şuan. 9 tane yeni ağaç alındı onun yerine dahada alınacak bu belki bana teselli olabilir bekliyip göreceğim . Beğenilerin için çok teşekkürler tekrardan ablacım beğeni butonu ilk defa bu sayılara ulaştı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Herşeyde bir hayır vardır derler...Vardır bundada bir hikmet ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Oturmuş ağaçlar böylesine travmatik olaylardan sonra hayatta kalmak adına off-shoot (türkçesi sürgün olabilir) verir. Genelde kök yapısından çıkan bu dallar ağaç gövdesinden de çıktığı görülmüştür. ağaç etrafından filizlenenleri "ot" diye kırpılmadığı müddetçe ilk baharda güzel bir sürpriz ile karşılaşacağını düşünüyorum (inşaAllah). Düzenleyen hobiciakvarist : 12-11-2015 saat 15:45 Neden: yazım hataları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
inşallah öyle olur sayın hobiciakvarist bir umut bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Evet meslek yerinde her ne kadar hattat yazsa da değilim biraz anlıyorum sadece ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Bu ilgin nasıl başladı Eneskrky?Çok güzel yazmışsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgi abla ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Beğenmenize sevindim Jakin ablacım teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
|
Tebrikler eneskrky. Ellerinize sağlık. Ayrıca ağacınız için çok üzüldüm. İnşallah yeniden sürgün verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın EAkpınar ; inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
#86 mesajımda paylaşmıştım ama resmini yükleyememiştim bu haldeydi ![]() Bugünde soğanını çıkarttım baya irileşmiş ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Eneskrky hiç ders almadan,tebrik ediyorum.Buradaki genç arkadaşların gerçekten üstün yetenekleri var.Çok soru sormuş olacağım ama osmanlıca dersi demişsin,üniversite okuyorsun herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sevgi hocam ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Yüzümü güldüren çilli ; bugünlerde ne kadar ihmal etsem de o beni bırakmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Çocukluğumda evimizde hep vardı. Hiç bu kadar yoğun açanını görmemiştim. Çok güzel açmış . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkürler aleydi ablacım ![]() Bende Anneannemden almıştım çeliğini, bu kadar açacağını bende bilmiyordum beni sevdi galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
eneskrky
bu sene hazırlanıyorum o yüzden de bitkilerimin bir kısmını ve soğanlılarımı satmak zorunda kaldım ..[/QUOTE] Sevgili Enes, sayfana sondan başladım, ama çok etkilendim. Profiline baktım, daha çok etkilendim. Yüreği sevgi dolu genç arkadaşım yolun açık olsun. Bizim (Türkiye'mizin) sizin gibi gençlere ihtiyacımız var. Yalnız, bitkilerinin ve soğanlılarının bir kısmını satma nedenini anlıyamadım. Bunu biraz (özelden) açabilirsen sevinirim. Çünkü bende olanlardan yardımcı olmaya çalışabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
cengizildas abicim öncelikle yorumun için teşekkürler. -Bitkilerimden tabi ki vaz geçmek benim için çok zor. Ama sorumluluğumda olan onca bitkiye vakit ayırırken derslerime yoğunluğum azalacağından hemde bu hazırlık aşamasında kitaplarım için ek gelir oldu fazladan test kitapları için satmak zorunda kaldım ,çünkü bu sene benim için önemli bir sene istediğim meslek yaşantım..daha sonradan tekrardan alacağım bunları ama şuanlık üzülerek ayrılmak zorunda kaldım .İnşallah ileride yüzümü güldüren sonuçlarla karşılaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
|
Kış bir başka güzel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|