Ah canım benim ya, sen okula o gün gitmesen de onlar kafalarına koymuşlar demek ki, bu sefer başka bir gün yapacaklardı nerden bilebilirdin ki, o ağaç düşmanı komşu gerçekten de çok ayıp etmiş... o ağacın ona ne zararı varmış ta böyle bir işe kalkışmış.
Üstelik te yağmur bastırınca başka bir ağacın altına kaçmışlar, gel sen yaşayan canlı canlı ağacı kes sonra da diğer ağacın altına kaç, sığındıkları o ağacın dalları dile gelecekti ki basacaktı tokat gibi kafalarına, o zaman anlarlardı nasıl kıyıp kestiklerini.
İnan ki senin kadar ben de çok üzüldüm bu duruma, bir ağacı yetiştirmek kesmek kadar kolay olmuyor, yıllarını alıyor insanın, gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum, senin adına üzülüyorum, kesenlerin adına sinirleniyorum ama elimizden bir şey gelmiyor, olan olmuş.
Enesçiğim, ağacı kestikten sonra üzerinden özüne artı şeklinde kesik atmamışlar, bir teselli belki yanlarından yeni sürgünler verir ve yeniden hayata geçer diye düşünüyorum, bir mucize olur belki, sen onu biraz koruma altına al, gözünü ondan ayırma bir müddet.
|