![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebzelerinizin hepsi çok güzel. Paylaştığınız tohumların onda biri dahi toprakla buluşmuş olsa gene amaca hizmet edilmiş olacaktır. Etkinlik dışında çevremde toprakla uğraşan herkese domates tohumu vermeye çalıştım kış sonunda. Pazarda domates aldığım köylüye neden tüm pazar neredeyse aynı domatesle dolu diye sordum, bu çeşit baskın çıktı bütün çeşitleri kendine döndürdü dedi. Sana yaz sonu katıksız yerli tohum vereceğim dedim, aman unutma onu uzak tarlaya ekerim tozlaşmadan korurum dedi. Meseleye tohumun yayılması dışında bakmıyorum, ticaretini yapan kişiye bile tohum verebilirim yeterki yayılsın tohumlar. Bunun yanında dağıtılan tohum hakkında yazı yazılmamasına da alınmayın. Örnek olarak ben sahife açabilecek onu yürütebilecek vakte sahip değilim. Tohum yollayanlara minnettar olduğumuz bilinen gerçek, bu kafi olmalı. |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
eğri oturalım doğru konuşalım şimdi her şeye iyimser bakmak biraz tuhaf... Evet gayet büyükler vallahi dikim öncesi karıklara hayvan gübresi doldurdum. Alıntı:
Bende hibritlenmeden şüphe ediyorum ama hibritlenme iyidir arada güzel çeşitler çıkıyor ^^ Bu etli biberleri yeşilken kopartıp taze taze tüketmek çok güzel oluyor... Ben daha çok seviyorum... Ama kızartmadan toplamamın nedeni başkaları tarafından toplanması bir nevi çalınmasın diye erken topluyorum ürünleri aramızda kalsın bazen ürünlerim aşırılabiliyor... |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-07-2017
|
Dongyul merhaba, Bir haftadır sitede dolaşıyorum, bahçenizi tek tek gezdim ve hayran kaldım. Çocukluktan beri bende ailemle bahçe işleriyle uğraştım ama bu kadar küçük bir alanda bu kadar sağlıklı ve verimli üretim görmemiştim. Tecrübelerinizden istifade edeceğim. İlerde küçük de olsa bir bahçe hayalim var, sizi ve diğer tecrübelerini paylaşan arkadaşları takibe devam. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| birnefestoprak, tcm, telato |
|
|