![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
sayın dongyul bu sinekleri uçtuklarında ne yapıyorsunuz.? o kısma da açıklık getirebilir misiniz? konu çok ilginç geldi gerçekten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Dolu sonrası... Dolu sonrası kırılan, bozulan ve delinen yapraklar temizlendi, çapası yapıldı. Bir de üstüne 4 5 gün yavaş yavaş yağan yağmur, bitkileri neşelendirdi... Sebzeliğin bir kısmınını üstünü tünel sera ile kapatma kararı aldım. Tünel sera yapımı bu sene biraz değiştirerek düzgün bir tünel sera yapmaya çalıştım. Yapım aşamasını başka bir bölümde anlatırım... ![]() Karnabahar ve brokolilerin arasına diktiğim kıvırcıklar dolu öncesi toplanma düzeyindeydi sonrasında temizlenerek çapalandılar tekrar neşelenmeye başladılar. ![]() Sevgili kediler kıvırcıkları rahat bırakmadıkları için üstlerini tülle örtmek zorunda kaldım... ![]() Brokoliler ve aralarına ekilen pak choilar onlarında şuanlık keyifleri iyi... ![]() Üçüncü posta ekilen karnabahar ve brokoliler doludan hasar gördü ama çabuk toparlandılar.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2014
|
Sayın Dongyul bahçe gayet toparlanmış. Hiç dolu yağmış gibi gözükmüyor. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Kerkenez, çok teşekkür ederim bir de bana sorun nasıl geçti o toparlanma süreci beni baya etkiledi. ^^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Dolu sonrası bağda son durum... Son durum aslında içler acısı ![]() Yeni yerler kazıldı damlaması çekildi... İkinci posta yeşil soğan için arpacıktan bir tık büyük soğanlar ekilecek.. ![]() Dolu sonrası kıvırcıklar haşat olmuştu yaprakları temizlendi çapası yapıldı ve bol yaş hayvan gübresi konuldu üstüne güzelcene yağmuru yiyince kendilerine geldiler biraz daha hava iyi giderse sanırsam bir kaç haftaya kadar hasat edilmeye başlanır... ![]() Dolu sonrası brokoli, beyaz lahana ve karnabaharlar da toparlanmaya başladı dolunun ne kadar etkili olduğunu en sağdaki yer elmalarından anlayabilirsiniz.. Yaprak kalmadı... En soldaki kısıma roka ekildi... ![]() Dolu sonrası bağa üçüncü posta dikilen kıvırcıklar fotoğrafta çok belli değiller ama orada geleceğin kıvırcıkları yer alıyor... ![]() Bu sebze yataklarında soldan başlayarak kıvırcık, karalahana, brokoli ve çin lahanası sıra aralarında fındık turpu yer alıyor. Dolu sonrası hepsi yerlere yapışmıştı bir çapayla toparlanmaya başladılar. ![]() Bugünlük bu kadar ^^ ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Hasat zamanı Kışlık ürünler için çalışmaya erken başladık ama dolu bizi biraz hasatta geriye attı. Neyse ki şükür kökü bizde de kendilerini toparlayıp armağanları verdiler... Hasat sepetimizde neler yok ki... Kıvırcık, maydanoz, kıvırcık maydanoz, yeşil soğan, pak choi, roka ve mizuna yani salata malzemeleri çıkmaya başladı... Ayrıca komşumuzun ağacından bahçemize düşen cevizler ^^ Bunun yanında yazdan kalma tatlar kudret narları olmaya devam ediyor... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2017
|
tebrikler sayın dongyul bereketinizin kışın da sürmesini dilerim. maydanoz ve dereotu örtü altında kışı geçirebilir mi acaba? kışın burda sabaha karşı 3-4 saat boyunca sıcaklık -20'ye kadar iniyor, sera içinde de herhalde -15 civarı olur. bu sıcaklıklarda sera içinde kışın ne önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede son durumlar Kıvırcıklar tünel seranın içine ekilince bir anda toparlanmaya neşelenmeye başladılar sonuç ortada. Renkli kıvırcıkları sıra sıra dikim yapıp ve büyüyünce izlenmesi çok güzel oluyor. ![]() Araları boş görünce o kısımlara mizuna ve roka ekildi çok güzel çıkım gösterdi. ![]() Sırasıyla Muir Lettuce, Flashy Trout's Back ve Kırmızı kıvırcık ![]() Brokolilerde doludan sonra bir çoştu pir çoştu yani... Yaprakların güzelliği genişliği fevkalade. ![]() Büyük seradaki fasulyeler söküldü hemen kazılıp ekildi sırasıyla roka, tere, mizuna, dere otu ve kıvırcık ekildi. Sıralı ekim yapmak her zaman güzeldir ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yer elması Yer elması hasadını da gerçekleştirdik. Geçen sene tatları çok garip olduğu için bu yıl ekip ekmeme konusunda tereddüt etmiştim ve iyi ki de ekmişim geçen yıldan tadı çok daha güzel... ![]() Verim konusunda gerçekten şaşırttı beni boyu 3 metre eni 30 cm lik bir bölgeden 15 kiloya yakın ürün çıkarttım. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Son Durumlar Büyük seradan görüntü hızlı bir şekilde büyüyorlar... ![]() Tünel seradaki kıvırcıklar ve lahanagiller çoştu. ![]() Brokoliler kafa yapmaya başladı... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Alıntı:
Bir de bende bahçeme bu şekilde bir sera kurmak istiyorum. Kimden yardım alabilirim? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salyangoz ve sümüklü böcek için ise tashira adlı mavi granül kullandım onuda bir ya da iki defa kullanmak yetiyor... ama seradaki kıvırcıklar için ilaç hiç kullanmadım salyangoz için gece yapraklar nemlenince giriyorum tek tek sümüklü böcekleri topluyorum baya bir sayılarını azaltım bu yöntemle. Sera işine gelirsek başkasına gerek yok kendi mimariniz kendiniz olun derim daha ucuza halledersiniz. Ben seralarımı pvc den yapıyorum şuana kadar sorun yaşamadım. Yeni yaptığım sera daha çok hoşuna gitti içi daha geniş ve yüksekliği iyi... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2016
|
Çok güzeller emeğine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Bağda son durumlar Bunlar bağın neşeleri... ![]() Kahvaltılık turplar da hazır... ![]() Kıvırcıklar hasat edilip satılıyor.. ![]() Lettuce Lingua di Canarino ![]() Soğanlarımızın bir kısmı hasat edilip tüketiliyor bir kısmı satılıyor bunlarda dördüncü posta ekilen soğanlarımız... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
alternatif
sayın dongyul bahçe işleriniz süper gidiyor dikkatimi çeken bir şey oldu. marul karıklarını tek sıra halinde yapmışsınız. anlatmak istediklerimi uzun uzadiye anlatmamk için resim çizdim. ![]() şeklinde yapılsa damla sulama ikisinin arasında tek olarak geçse daha az alanda daha az masraflı bir yetişrme olamaz mı. ve daha çok alanı kullanmış olmaz mısınız? bu şekilde yapmanızın başka bir sebebi var acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Musa Gündoğan; evet sizin dediğiniz yöntemde çok güzel ancak ben bu yıl biraz zaman darlığından kaytardım o kıvıcıkları ektiğim yerlerde fasulye ekiliydi sökülünce sadece fasulyenin olduğu sırayı kazdım ve sıra aralarını kazmadım yani iş yükünü yarıya indirdim sizin yaptığınız yöntemlede olur ama kıvırcıklar kocaman oluyor ve bu tek sıra bile yer dar geldi... sizin yaptığınız yöntemle daha sıkışırlardı diye düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
Bahçeniz ve çalışmalarınızı merakla takip ediyorum. Sera konusunda bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Hediyeunlu; çok teşekkür ederim en yakın sürede zaman bulduğumda paylaşım yapacağım ^^ Alıntı:
Sayın b_a_l_ç_i_ç_e_k; İzmit - Kuruçeşme'de oturuyorum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-10-2017
|
Sayın dongyul;siz Kocaeli'nin neresinde oturuyorsunuzBende Kocaeli'deyim yakınsanız sizi ve o güzel bahçenizi ziyaret etmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bahçedeki ürünler çoşmakla kalmadı çıldırdı ^^ Brokoliler yakında hasata uygun hale gelirler. ![]() Karnabaharlar kendilerini gösterdiler. ![]() Tünel seraki kıvırcık, roka ve mizuna çılgınlığı yarış halindeler mizuna her zaman önlerde ^^ ![]() Mizuna ve roka çok bereketi. ![]() Mandalinalar da olgunlaştılar ^^ ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Bağ da sorun durumlar ![]() Renk cümbüşü sebzeler otlar bu tarz çok hoşuma gidiyor ^^ ![]() Kıvırcıkların birinci posta dikilenleri tüketildi. İkinci posta dikilenler tüketime devam üçüncü ve dördüncü posta dikilenler de yolda geliyorlar ^^ ![]() ![]() İtalyan marulu ve kırmızı kıvırcık ve marul ^^ ![]() Çin lahanaları göbek yapmamak için direniyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
sayın dongyul nasıl bir memlekette yaşıyorsun? imreniyorum gerçekten. Ankara da geceleri dışarıda kalanlara Allah yardım etsin diye dua yağmuru varken sizin oralar bayram havası halinde. insan oralarda üretmese bile zorla ürettirirler. maşallah ürünleriniz çok sağlıklı ve güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Musa Gündoğan; bende aynı şeyi düşünüyorum Kocaeli Türkiye içinde hem yaz hem kış sebze meyvelerini yetiştirmek için en ideal bölgedir. Çok aşırı kış ve ekstrem yaz koşullarını görmüyor bu sayede mutlu mesut yaşıyoruz. Ama ilgilenince ve yapılınca oluyor bazı şeyler ^_^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sayın dongyul Yer elmaları don, kırağı olduktan sonra çıkarılmalıymış. Bizde ilk ektiğimizde seneyi başka çeşit ekelim bunu tadı ne biçim diye konuşurken komşu amcamız, don olsun gerisini o zaman sökersin dedi. Don sonrası aynı yerde kalanların tadı sizinki gibi çok farklı idi. Her ürünün hasatta anında dahi bir püf nokta var. Sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Brokoli ve Karnabahar Bu sene karnabahar ve brokoliler çok erkenci ve maşallahları var renk renk çeşit çeşitler ^^ ![]() Brokoli hasadı başladı ![]() ![]() Karnabaharlar hasata yakın... ![]() Romanesco cauliflowers ![]() Di Sicilia Violette cauliflowers ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2018
|
maşallah sağlıkla büyütün ve afiyetle yiyin. ben eğer doğal brokoli ve karnabahar tohumu arıyorum. yardımcı olabilir misiniz. yeni ve çok hevesli bahçe sevgisi ile dolu biriyim. yanıtınız için şimdiden teşekkür ederim. not: sitenize az önce üye oldum. saygılar, aysun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Bu arkadaşlar serada mı yoksa bahçede mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |