View Single Post
Eski 01-10-2017, 12:12   #1416
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bunu kim söylediyse katılmıyorum, kesinlikle simbiyotik çalışıyorlar.

Solucanların organik atıkları tüketebilmesi için atıkların belirli bir olgunluk seviyesine gelmesi, bakteri popülasyonun yükselmesi gerekiyor. BSF için öyle bir şart yok, atıkları tüketmeye derhal başlıyabiliyor. Gerek BSF dışkıları gerek BSF'lerden kalanlar ise solucanlara yarayışlı dönüşümü defalarca kere hızlandırıyor.

BSF'lerin canlı solucanları yediğine dair bir izlenimim yok. Solucanlar kayboldu ise kaçmış ya da başka sebeplerle ölmüş olabilir. Ekstrem PH seviyeleri solucanları öldürebiliyor.
Sayın MeyveliTepe; Solucan ile ortak yaşamın olmadığını "Black Soldier Fly Türkiye" blog sayfasında okudum... Simbiyotik yaşadığı aslında mantıklı çünkü sizin dediğiniz gibi larvalar çok hızlı bir şekilde taze ürüne saldırıp solucanların tüketebileceği düzeye getiriyorlar...

Benim de anlamadığım nokta şu ilk zamanlar solucan ve asker sinekler sorunsuz bir şekilde yaşıyorlardı ve bu durumdan memnundum... Daha sonra bir şeyler ters gitmiş olmalı ki artık solucanlardan eser yok... Sanırım pH değişimi söz konusu ya da fark ettiğim şu husus var kompost ısısı bir süredir çok yüksek o sorun yaratmış olabilir mi bilmiyorum ve ya yaş hayvan gübresi koydum o da sorun yaratmış olabilir... Sonuç olarak solucanlardan eser kalmadı..

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön