agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-02-2017, 20:23   #1111
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015

Günlük Hasılat

Tünel seraların faydalarından biride kar kış kıyamet demeden her zaman tüketime hazır sebzeniz oluyor... Tünel seraları açıyorsunuz istediğiniz kadar sebzeyi toplayıp kapatıyorsunuz...

Brüksel lahanaları salata oldu bile gördüğüm en lezzetli salataydı...

Name:  PicsArt_1487010144524.jpg
Views: 950
Size:  68.5 KB

Düzenleyen dongyul : 13-02-2017 saat 22:48
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2017, 19:17   #1112
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sıralı Ekim

Geçen seneler yaptığım en büyük hataların başında ürünleri aynı anda ekmem ve sonuç olarak da ürünlerin aynı anda olması sonucunda bir anda bolluk yaşamamıza... bu da ürünü yeterince tüketemeden bir anda elden çıkartmamıza neden oluyordu . Bu yüzden sıralı 15-20 gün arayla ekerek bu olayı ortadan kaldırdım....

Bu sene 3 posta karnabahar ve brokoli dikimi yaptım...

İlk postayı tükettik...

İkinci postalar tüketime hazırlar..

Name:  PicsArt_1487173423983.jpg
Views: 897
Size:  47.1 KB

Name:  PicsArt_1487173458428.jpg
Views: 903
Size:  57.0 KB

Üçüncü posta diktiklerim de kafa oluşturmaya başlamışlar....

Name:  PicsArt_1487173590858.jpg
Views: 844
Size:  70.5 KB

Name:  PicsArt_1487173487848.jpg
Views: 874
Size:  47.3 KB

Son posta diktiğim brokoliler de tüketime hazırlanıyorlar...

Name:  PicsArt_1487173519650.jpg
Views: 888
Size:  71.3 KB

Eski 15-02-2017, 20:47   #1113
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
(Günlük Hasılat

Tünel seraların faydalarından biride kar kış kıyamet demeden her zaman tüketime hazır sebzeniz oluyor... Tünel seraları açıyorsunuz istediğiniz kadar sebzeyi toplayıp kapatıyorsunuz... )

Sayın dongyul, tünel seraları pratik olarak nasıl açıp kapatıyorsunuz? Resimli olarak paylaşabilir misiniz?

nuaymu beğendi.
Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2017, 21:51   #1114
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sayın Dutlubahçe; kendimce bir çözüm buldum dersem yalan olur aslında Japon çiftçilerden gördüm bize uyarladım...

İlk olarak serayı kurunca sera naylonunu örtme işlemini yapıyorum ve sera naylonu uçmaması için seranın iskeletini oluşturan ayaklarına seranın naylonunu sıkıca tutması için iple seranın üst kasnağı boyunca 2 şerit halinde bağlıyorum... Bu sayede hem rüzgarda naylon uçmuyor gergin oluyor ayrıca naylonu yanlardan yukarı doğru sıyırarak açma kapatma işlemini yapıyorum... Çok pratik bir işlem oldu...

Şimdi fotoğraflı olarak anlatmak gerekirse...

İlk olarak küçük tünel seraları göstereyim...

Fotoğrafta işaretli kısımlarda iki taraflı ip çekili...

Name:  birinci resim.jpg
Views: 860
Size:  65.1 KB

İp sayesinde bu şekilde yukarı doğru sıyırarak açabiliyorsunuz...

Name:  ikincisi.jpg
Views: 884
Size:  77.8 KB

Diğer tünel serada da iskeleti oluşturan kasnak kısımlarda işaretlediğim yerlerde gördüğünüz gibi ipler mevcut ve yukarı sıyırarak açıp kapatıyorum...

Name:  üçüncü.jpg
Views: 855
Size:  47.9 KB

Burada da işaretlediğim yerlerden gördüğünüz gibi yukarı katlayıp açabiliyorum... Havalandırmada böyle sağlayabiliyorsunuz...

Name:  dördüncü.png.jpg
Views: 853
Size:  40.8 KB

Umarım açık anlatabilmişimdir ^^

Eski 15-02-2017, 22:26   #1115
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Diğer büyük seramı da size ve diğer üye arkadaşlara örnek olması için açıp kapatma işlemini nasıl yaptığımı anlatayım.

İlk olarak büyük tünel serada kışın kullanmak için bir giriş kapısı mevcut ancak yazın daha kullanılabilir ve havalandırma yapmak için yanları açıyorum... Bunu şu şekilde sağladım...

Tünel seranın iskeletini oluşturan demir ayakları bir arada tutması için pvc boru monte ettim ayrıca seranın çatısını pvc borulardan yaptığım kasnaklarla yaptım.

Name:  1.jpg
Views: 901
Size:  52.1 KB

İlk olarak bu sera naylonunu iki parçadan oluşturdum ilk kısmı çatıyı örten kısım bu naylon gerçek sera naylonu ve 3 yıllık yani güneş yanmalarına karşı dayanıklı ama çok pahalı.... Ancak seranın yanları daha ucuz olan normal naylon ile yaptım çünkü yanlar yazın çoğu zamanı açık olduğu için güneşe maruz kalmıyor ve daha ucuz olması... ayrıca yan kısımlarda naylon yırtılması filan çok olduğu için yanları normal ucuz naylon kullandım...

Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim...

Kışa girerken kapatıyorum...

Name:  bir.jpg
Views: 877
Size:  50.4 KB

Yazın açıyorum...

Name:  2.jpg
Views: 859
Size:  52.2 KB

Eski 16-02-2017, 06:05   #1116
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
Sayın dongyul, emek ve zaman harcayarak verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun.

dongyul beğendi.
Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 07:53   #1117
Ağaç Dostu

okursan's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2017
Tebrikler. Sisteminiz harika doğrusu. Emeğiniz takdire şayan.

dongyul beğendi.
okursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 09:19   #1118
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
...
Sayın TCM; teşekkür ederim sizin de yaptığınız güzel bir uygulama ancak ben şeffaf plastik bardakları tercih etmiyorum çünkü köklerin ışıktan hoşlanmadığını düşünüyorum o yüzden tercih etmiyorum...

İkinci sorun şeffaf bardaklar çok fazla büyük ve toprak çok fazla kullanılması gerekiyor, eğer sizin yaptığınız gibi üçte ikisine kadar toprak doldurulduğunda bitkiler o bardağın izasını geçme eğiliminde oluyorlar direk ışığa ulaşmak amacıyla sonuç olarak da fark etmeden bitkiler boya gidiyor.... Bu da kaliteli bireylerin oluşmasını engelliyor..
Vakit bulabildim sonunda;

Plastik bardak sisteminin güzel tarafı; sizin ilk iki aşamayı birleştirmiş oluyoruz. Üçte ikisine toprak koymaya gerek yok, yükseklik olarak yarısına kadar koyunca hacim olarak bardağın yarıdan azını doldurmuş oluyoruz. İşlem evin içerisinde gerçekleştiği ve bardakların üzerine cam koyduğum için ısı farkı, nem eksikliği gibi sorunlar olmuyor, etraf fazla kirlenmiyor. Ayrıca çimleneni camın altından aldığımız için viyollerdeki gibi çimlenmenin olmadığı viyol gözlerindeki eksik görüntü olmuyor. Viyolün üzerini örttüğünüzde cam vb. ile erken çimlenenlerden dolayı bir müddet sonra örtüyü almanız gerekiyor, bu durumda da nem kaybından dolayı çıkmayanların çimlenmesinde sorun oluyor. Örtüyü kaldırmazsan çıkanların boyu örtüye çarpılıyor veya mantara çabuk yakalanıyorlar. Yani çimlenmeyi viyolde başlatmak için sera lazım..

Sizin dediklerinize gelecek olursam;
Köklerin ışıktan zarar göreceği hiç aklıma gelmemişti ancak oldukça mantıklı, bulabilirsem şeffaf plastik yerine beyaz plastik bardak kullanmak gerekecek.

Çimlenen tohumların bardağın boyunu geçme isteğini ise aklıma yatmadı, bardak nasılsa şeffaf, ışığı nasıl engelleyecek, beyaz plastik olsa gelen ışıkları odaklayacağı için faydası bile olabilir.

Geçen sene plastik bardaklardaki biber domates vs. fideleri yaylaya götürmüştüm dikim öncesi hazırlık için, yağmur vs. derken dikim yer yer sekteye uğradı ve cam ile çevirdiğimiz balkonda bir ka hafta bekletmek zorunda kaldım. Ortam sera etkisi yapınca aşağıda haftalardır gelişmeyen özellikle biber fideleri birden atağa kalkmıştı. Sonuç; sera ortamı çok önemli.
Ben bu yıl apartmanda balkon yerine fide büyütme işini çatıda yapmak istiyorum, in çık zor olsa da ortalığı kirletmediğim için hanımın çenesinden kurtulacağımı düşünüyorum Niyetim çatıda seramsı bir ortam hazırlamak. Çok büyük olmasına gerek yok, bunu pratik hazırlamak için önerileriniz olursa memnun olurum.

Bir kaç şey daha kaldı onları da sonra yazayım hepsi silinecek yoksa..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 11:10   #1119
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Sayın dongyul, emek ve zaman harcayarak verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Sağolun.

Sayın Dutlubahçe; her zaman elimden geldiğince yardım etmek isterim yeter ki güzel şeyler olsun....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi okursan Mesajı Göster
Tebrikler. Sisteminiz harika doğrusu. Emeğiniz takdire şayan.
Sayın Okursan; güzel gözleriniz için teşekkür ederim...

Sayın TCM; vallahi benim gözlemlerim bunlar ve bu yüzden ben plastik bardak tercih etmiyorum... Sizin görüşünüze de saygım var....

TCM, saleri ve sevgihoca beğendi.
Eski 16-02-2017, 20:33   #1120
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Diğer büyük seramı da size ve diğer üye arkadaşlara örnek olması için açıp kapatma işlemini nasıl yaptığımı anlatayım.

İlk olarak büyük tünel serada kışın kullanmak için bir giriş kapısı mevcut ancak yazın daha kullanılabilir ve havalandırma yapmak için yanları açıyorum... Bunu şu şekilde sağladım...

Tünel seranın iskeletini oluşturan demir ayakları bir arada tutması için pvc boru monte ettim ayrıca seranın çatısını pvc borulardan yaptığım kasnaklarla yaptım.

Eklenti 638913

İlk olarak bu sera naylonunu iki parçadan oluşturdum ilk kısmı çatıyı örten kısım bu naylon gerçek sera naylonu ve 3 yıllık yani güneş yanmalarına karşı dayanıklı ama çok pahalı.... Ancak seranın yanları daha ucuz olan normal naylon ile yaptım çünkü yanlar yazın çoğu zamanı açık olduğu için güneşe maruz kalmıyor ve daha ucuz olması... ayrıca yan kısımlarda naylon yırtılması filan çok olduğu için yanları normal ucuz naylon kullandım...

Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim...

Kışa girerken kapatıyorum...

Eklenti 638911

Yazın açıyorum...

Eklenti 638912
Sn. dongyul emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanarak yapacak olduğum serada bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyoruz sayenizde çok şey öğrendik . Çok teşekkürler.

dongyul ve sevgihoca beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 21:04   #1121
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. dongyul emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanarak yapacak olduğum serada bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyoruz sayenizde çok şey öğrendik . Çok teşekkürler.
Sayın Resulgur; çok teşekkür ederim sizin çalışmalarınızı dört gözle bekliyorum ^^

Resulgur beğendi.
Eski 16-02-2017, 22:56   #1122
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
ben bu sayfaya bayiliyorum.... cok yararli bilgiler ediniyorum kendi adima.. bahce konusunda cok acemi biri olarak bilgiye acim.... tesekkurler paylastiginiz bilgiler icin.

bu tunel seralar cok ilginc geldi denemek isterim.

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2017, 14:40   #1123
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Az olsun öz olsun...

Bu yılın fideleri viyollere aktarıldı...Geçen seneden ders çıkarttım ve artık fideleme işini abartmamaya çalışıyorum... Sonra fideleri ne yapacağımı şaşırıyorum

Abartmamamış halim gene 100 küsür tane domates.... 100'e yakın biber fidesi Geçen sene bu sayı 400-500'lerdeydi şükür azalttım ^^

Name:  PicsArt_1487683719759.jpg
Views: 1000
Size:  65.0 KB

Name:  PicsArt_1487683633598.jpg
Views: 766
Size:  49.8 KB

Name:  PicsArt_1487683693561.jpg
Views: 730
Size:  64.5 KB

Eski 21-02-2017, 15:29   #1124
Ağaç Dostu

okursan's Avatar

Maşallah maşallah kaç kilo domates verirler acaba

YeniGine beğendi.
Eski 21-02-2017, 20:19   #1125
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Maşallah maşallah kaç kilo domates verirler acaba
Sayın Okursan; şuan için bir şey söyleyemem umarım bol bol verir.. Ama geçen senenin domates istatistikleri bu sayfada görebilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/36544-32.htm

Eski 23-02-2017, 14:59   #1126
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Artık kaçıncı posta olduğunu unuttuğum kıvırcık ve akdeniz kıvırcıkları...

Bunlar son kıvırcıklar bu yıllık yeter bunlar bittikten sonra yerlerine ikinci posta salatalık ekilecek...

Name:  PicsArt_1487858006376.jpg
Views: 679
Size:  70.7 KB

Name:  PicsArt_1487858070717.jpg
Views: 654
Size:  70.9 KB

Name:  PicsArt_1487858105390.jpg
Views: 674
Size:  70.3 KB

Eski 25-02-2017, 21:42   #1127
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
Dikenli kabakla ilgili detay paylaşabilir misiniz?

dongyul beğendi.
anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2017, 21:46   #1128
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Son Durumlar

Kışlık ürünler bitiyor yazlık ürünlere merhaba demeye hazırlanıyoruz.

Son posta ekilen beyaz lahanalar tüketime hazırlar Aralarına ektiğim rokalar da tohuma kalkmadan çıtır çıtır tüketmeye çalışıyoruz.

Name:  PicsArt_1488053858897.jpg
Views: 652
Size:  84.7 KB

Son posta ekilen karnabaharlar gülcemallerini gösterdiler...

Name:  PicsArt_1488053887203.jpg
Views: 602
Size:  84.6 KB

Bu yıl ilk defa deneyeceğim dikenli kabağım yeşermeye başlamış bulunmakta...

Name:  PicsArt_1488054606422.jpg
Views: 595
Size:  70.2 KB

Fidelerim de havaların güzel gitmesiyle gelişmeye başladılar üçüncü ve dördüncü yapraklarını oluşturmaya başlamışlar... pek yakında onları da koyacağım...

Eski 25-02-2017, 21:54   #1129
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
Dikenli kabakla ilgili detay paylaşabilir misiniz?
Sayın Anarius; benimde çok bilgim yok aslında antioksidan deposu denildiği için bir ziraatçı ablam bana hediye etti. O sayede edindim... Daha önce ne yetiştirdim ne de tadına bakma fırsatım oldu bu sene deneyeceğim... Ancak dikenli kabak kısmında bir çok bilgi mevcut...

http://www.agaclar.net/forum/balkon-...iligi/2945.htm

Eski 26-02-2017, 08:13   #1130
Ağaç Dostu.

Zekoş's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2009
Galeri: 4
Bu sene bana da bir adet kabak hediye edildi aynı sekilde cimlenmeye basladı geldiginde üzerinde hic dikenleri yoktu ama...Sayın Dongyul bende sizin gibi ilk defa deneyecem ama hic ümidim yok cunku meyve vermesi ekime yani erken donlarin baslamasına denk geliyor.Korumak da mümkün olmaz sanırım

Zekoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2017, 10:59   #1131
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Bu sene bana da bir adet kabak hediye edildi aynı sekilde cimlenmeye basladı geldiginde üzerinde hic dikenleri yoktu ama...Sayın Dongyul bende sizin gibi ilk defa deneyecem ama hic ümidim yok cunku meyve vermesi ekime yani erken donlarin baslamasına denk geliyor.Korumak da mümkün olmaz sanırım
Sayın Zekoş; bende aynı durumdan muzdaribim umarım donlardan zarar görmeden yetiştirebiliriz. Bu yüzden büyük seraya salatalıkların içine ekmeyi düşünüyorum... Umarım olur..

Zekoş ve tarla kuşu beğendi.
Eski 27-02-2017, 15:30   #1132
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2016
Yaşadığınız yerde dongyul'unki kadar da olsa bir bahçe olmalı. Köyde 3.5 dönüm bahçemiz de olsa bu kadar verim alamıyoruz.(tabi ki büyük bölümü meyve ağacı). Ben de balkonu işgal etmiş durumdayım özellikle yaz aylarında. Annem sağ olsun sesini çıkartmıyor.

Bu arada tebrikler, az alanda çok bakım, merak ve emeğin sonucu ortada

mhmet_do Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 15:34   #1133
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2016
Yaşadığınız yerde dongyul'unki kadar da olsa bir bahçe olmalı. Köyde 3.5 dönüm bahçemiz de olsa bu kadar verim alamıyoruz.(tabi ki büyük bölümü meyve ağacı). Ben de balkonu işgal etmiş durumdayım özellikle yaz aylarında. Annem sağ olsun sesini çıkartmıyor.

dongyul beğendi.
mhmet_do Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2017, 16:03   #1134
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mhmet_do Mesajı Göster

Sayın mhmet_do; çok teşekkür ederim...

Eski 04-03-2017, 21:59   #1135
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Çatı katı balkonu...

Yazın biber dikip kilolarca biber aldığım saksılar kışın kışlık ürünler vermeye devam ediyor.. Her boş alanımızı değerlendiriyoruz... Aç gözlü olduğum söyleniyor, varsın söylesinler... Bizim toprağa, üretmeye, üreten insanlara ihtiyacımız var... Laf söyleyenlere değil

Çatı katındaki boş balkonda ürettiğim kışlıklar bize kış boyu yetti de arttı bile... Kovalarda toprak, evsel atıklar, gübreden oluşan karışım mevcut kıvırcık yapraklarının koyu yeşil tonları ve soğanların yapraklarındaki renk anlatıyor her şeyi..

Sizde mevcut yerlerinizde sebze yetiştirebilirsiniz... 3 adet taze soğanı bir araya getirip 4-5 liraya satanlara inat kendi sağlıklı yeşil soğan gibi kolay yetişen sebzelerinizi kendiniz üretin lütfen...

Name:  PicsArt_1488660623544.jpg
Views: 504
Size:  76.2 KB

Eski 04-03-2017, 22:46   #1136
Ağaç Dostu

okursan's Avatar

Sağlık ve canlılık fışkırıyor adeta fotoğraflarınızdan. Nazar değmesin, veriminiz bol olsun diyelim.

Düzenleyen okursan : 04-03-2017 saat 22:46 Neden: ekleme
Eski 05-03-2017, 06:23   #1137
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
Alıntı:

Çatı katı balkonu...

Yazın biber dikip kilolarca biber aldığım saksılar kışın kışlık ürünler vermeye devam ediyor.. Her boş alanımızı değerlendiriyoruz... Aç gözlü olduğum söyleniyor, varsın söylesinler... Bizim toprağa, üretmeye, üreten insanlara ihtiyacımız var... Laf söyleyenlere değil

Çatı katındaki boş balkonda ürettiğim kışlıklar bize kış boyu yetti de arttı bile... Kovalarda toprak, evsel atıklar, gübreden oluşan karışım mevcut kıvırcık yapraklarının koyu yeşil tonları ve soğanların yapraklarındaki renk anlatıyor her şeyi..

Sizde mevcut yerlerinizde sebze yetiştirebilirsiniz... 3 adet taze soğanı bir araya getirip 4-5 liraya satanlara inat kendi sağlıklı yeşil soğan gibi kolay yetişen sebzelerinizi kendiniz üretin lütfen...

Eklenti 640052
Müthiş! İlham kaynağısınız.

Saksıları, derinliklerini vb. görebileceğimiz başka fotolar da var mıdır?

Milla beğendi.
anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2017, 21:51   #1138
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Sağlık ve canlılık fışkırıyor adeta fotoğraflarınızdan. Nazar değmesin, veriminiz bol olsun diyelim.
Sayın Okursan; teşekkür ederim güzel dilekleriniz için ^_^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
Müthiş! İlham kaynağısınız.

Saksıları, derinliklerini vb. görebileceğimiz başka fotolar da var mıdır?
Sayın anarius; çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için... şuan elimde kovaların fotoğrafı yok ancak daha önce biber yetiştirmiş olduğum kovalara ekililer... önceki mesajlardan buldum sizin için 960. mesajda görebilirsiniz..

http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...i/36544-32.htm

YeniGine beğendi.
Eski 06-03-2017, 06:21   #1139
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-03-2012
Sn.dongyul günaydın,
1120 nolu mesajınızın bir bölümünde ''Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim'' demişsiniz.Üst tarafa serdiğiniz sera naylonunu alt tarafa serdiğiniz daha ucuz olan sera naylonun kenarları ile nasıl bir tutturucu ile birleştirdiğinizi merak ettim.Şimdiden teşekkür ederim.

dongyul beğendi.
Ömer Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2017, 07:34   #1140
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ömer Bey Mesajı Göster
Sn.dongyul günaydın,
1120 nolu mesajınızın bir bölümünde ''Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim'' demişsiniz.Üst tarafa serdiğiniz sera naylonunu alt tarafa serdiğiniz daha ucuz olan sera naylonun kenarları ile nasıl bir tutturucu ile birleştirdiğinizi merak ettim.Şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Ömer Bey; kenar dediğiniz kısmı tam anlayamadım ama giriş çıkış kısımlarını diyorsanız oraları sadece kışın kapattığım için geçici olarak klips ve çıtayla çakarak yapıyorum.

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025