agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-01-2017, 11:01   #1
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Bu senede bereketiniz bol olsun. Allah zararlı börtü böcekleri bahçenizden uzak tutsun. Bol bol resimli paylaşım bekliyoruz
Sayın Saleri; çok teşekkür ederim umarım çok erken davranmamışımdır tereddüt ettim ama bir anda ısınan hava seralarda çok güzel yetiştirme imkanı sağlıyor, hayırlısı...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Şimdiden kolay gelsin, sağlıklı bereketi bol bir sezon olsun.
Sayın akçabardak; çok teşekkür ederim geçen sene etkinlikten sizden gelen tohumların bir kısmını bu senede ekeceğim ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2017, 08:58   #2
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şimdiden kolay gelsin, sağlıklı bereketi bol bir sezon olsun.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2017, 11:45   #3
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Günlük Hasılat

Biraz brüksel lahanası

Name:  PicsArt_1485858575001.jpg
Views: 786
Size:  80.7 KB

Bir baş beyaz lahana ve brokoli

Name:  PicsArt_1485858655428.jpg
Views: 772
Size:  51.4 KB

Beyaz lahanalar sıkı baş yapısına sahip ve 1 kilogram civarı geliyor.

Name:  PicsArt_1485859871169.jpg
Views: 760
Size:  43.2 KB

İkinci posta ektiğim beyaz lahanalar yetişiyor bunları aslında böylede toplayıp kara lahana yemeği şeklinde yemeğini yapıyoruz çok daha lezzetli oluyor...

Name:  PicsArt_1485858708271.jpg
Views: 753
Size:  48.4 KB

Eski 31-01-2017, 18:17   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
Sayın dongyul, bunlar bahçede mi yoksa serada mı?

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2017, 18:49   #5
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Sayın dongyul, bunlar bahçede mi yoksa serada mı?

Sayın Dutlubahçe; Bugün paylaştıklarımın tümü dışarıda yetiştiler hemen hemen iki haftadadır üstlerini örttüm toprağın kuruması için... amacım topraktan suyu uzaklaştırarak ilk bahar ekimlerini öne çekmek ^^

Bugün topladıklarımın içinde bulunduğu tünel sera... En alttaki beyaz lahanada aşağıdaki fotoğraftaki soldaki beyaz lahanalardan bir tanesi;

Name:  399ffb78-cb2b-46b0-be5b-60be7c75c941.jpg
Views: 719
Size:  34.4 KB

Eski 31-01-2017, 19:31   #6
Ağaç Dostu

Bereket ve mutluluk içinde bir sezon geçirmenizi diliyorum.

Bu örtü sera naylonundan çok sanki brandaya benziyor. Yoksa yanılıyor muyum?

Düzenleyen Dutlubahçe : 31-01-2017 saat 19:33 Neden: Tashih
Eski 31-01-2017, 19:39   #7
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Bereket ve mutluluk içinde bir sezon geçirmenizi diliyorum.

Bu örtü sera naylonundan çok sanki brandaya benziyor. Yoksa yanılıyor muyum?

Sayın Dutlubahçe; Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için mutlu oldum ^^

Branda değil branda olsa ışık geçirimi olmaz... Normal naylon (Sera naylonu değil) ama ışığı geçiriyor...

Eski 01-02-2017, 22:00   #8
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Şu karnabahar nedense marmara bölgesinde tam kendini kapatmıyor. Oysa Bursa taraflarında çok güzel kapanma sağlıyor. Bu sene değişik cinslerle deneme yapacağım. Yerli çeşit tohumda aldım. Bakalım sonuç ne olacak.

Arzuman tohum için biber, domates, lahana, karnabar, kereviz, marul, mor havuç vb tohumlar var. Paket alma ben ayarların burdan.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2017, 22:16   #9
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Şu karnabahar nedense marmara bölgesinde tam kendini kapatmıyor. Oysa Bursa taraflarında çok güzel kapanma sağlıyor. Bu sene değişik cinslerle deneme yapacağım. Yerli çeşit tohumda aldım. Bakalım sonuç ne olacak.

Arzuman tohum için biber, domates, lahana, karnabar, kereviz, marul, mor havuç vb tohumlar var. Paket alma ben ayarların burdan.
Sayın İsmail Kuzucu; karnabaharlar bu sene soğuktan çok etkilendiler sanırım biraz geç diktim....

Çok teşekkür ederim ^^

Eski 06-02-2017, 17:50   #10
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

2017'in ilkleri

Bu sene maceraya erken başladım... İlk olarak domatesler çimlendi ve dünyaya merhaba dediler...

Ancak bu sene çok üzüldüğüm nokta yeni çıkan biber çeşitlerimi fare yedi Bildiğiniz çekirdek çitler gibi çitlemiş... Tekrar çimlendirilmeye başladım...

Bazı arkadaşlara erken gelebilir ancak artık iklim değişiyor ve sera ortamına ekeceğim için hiçte erken değil... Etkinlikten gelecek olan tohumları iple çekiyorum...

Name:  PicsArt_1486399767405.jpg
Views: 928
Size:  57.8 KB

Name:  PicsArt_1486399853697.jpg
Views: 635
Size:  56.6 KB

Eski 10-02-2017, 06:56   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-12-2016
Sn. Dongyul umarım emekleriniz zayii olmaz. Tekirdağ'da son 4 yıldır 0 altı derece gün sayılıydı. Bu yıl kışın %90 ı eksilerde. Kocaeli bizden daha sert iklime sahip. Umarım siz haklı çıkarsınız. Bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ederim.

Querqus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2017, 22:48   #12
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Maşallah maşallah sevgili Dongyul, harika görünüyorlar; rastgelsin inşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2017, 18:12   #13
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Maşallah maşallah sevgili Dongyul, harika görünüyorlar; rastgelsin inşallah!..
Sayın YeniGine; Çok teşekkür ederim ^^

Eski 10-02-2017, 06:33   #14
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-01-2013
Sn dongyul, bahçeniz harika görünüyor, kolaylıklar dilerim, veriminiz ve agız tadınız bol olsun..

ketenhelva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2017, 09:04   #15
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ketenhelva Mesajı Göster
Sn dongyul, bahçeniz harika görünüyor, kolaylıklar dilerim, veriminiz ve agız tadınız bol olsun..
Sayın ketenhelva; güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Querqus Mesajı Göster
Sn. Dongyul umarım emekleriniz zayii olmaz. Tekirdağ'da son 4 yıldır 0 altı derece gün sayılıydı. Bu yıl kışın %90 ı eksilerde. Kocaeli bizden daha sert iklime sahip. Umarım siz haklı çıkarsınız. Bereketli bir sezon geçirmenizi temenni ederim.

Sayın Querqus; Çok teşekkür ederim her şeyin hayırlısı olması dileğiyle ^^

Eski 12-02-2017, 11:16   #16
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sağlıklı Fideler

Sağlıklı fideler yetişme konusunda bende bir kaç yıl önce acı tecrübeler edinerek öğrendim... Halende öğrenmeye devam ediyorum. Benim sağlıklı fideler elde etme konusunda izlediğim yolu sizlerle paylaşmak istedim..

İlk basamak; tohumları ıslak pamukların içinde çimlendirerek başlıyorum... Burada en önemli husus ısının korunması ve sabit olması bu sayede erken çimlendirme sağlayabiliriz. Örneğin ben peteklerin üstünde çimlendiriyorum.

Name:  birinci.jpg
Views: 815
Size:  33.1 KB

İkinci basamak; çimlenen tohumları zarar görmeden pens yardımıyla hepsini aynı saksıya aktarıyorum. Bu saksılarda tohumlar dünyaya merhaba diyorlar... Bu saksılarda 1.5 - 2 haftalık bir gelişme gösteriyorlar ve kök yapıları gelişiyor... En önemli husus sera ortamında sıcaklığın sabit olmalı...

Name:  ikinci.jpg
Views: 894
Size:  69.3 KB

Üçüncü basamak; Saksılarda toplu halde gelişen fideler ayrı ayrı tek tek küçük viyollere aktarılıyor... Buradaki amaç şaşırtma yaparak kök yapısının daha fazla gelişimini sağlamak... 1.5 - 2 hafta süre zarfında fideler diğer basamağa geçiyor. En önemli husus sera ortamında sıcaklığın sabit olmalı... Işık ayarı tüm gün olmalı eğer ışık yeterli olmazsa fidelerin güçsüz, cılız ve sağlıksız olmasına neden olur..

Name:  Üçüncü.jpg
Views: 911
Size:  75.1 KB

Dördüncü basamak; Küçük viyoller de kök yapısı gelişen fideleri daha büyük viyollere aktararak hem kök yapısını hemde toprak üstü yapılarının çok hızlı gelişimini sağlamak... En önemli husus sera ortamında sıcaklığın sabit olmalı... Işık ayarı tüm gün olmalı eğer ışık yeterli olmazsa fidelerin güçsüz, cılız ve sağlıksız olmasına neden olur..

Name:  dördüncü.jpg
Views: 838
Size:  79.8 KB

Beşinci basamak; Artık son basamak elde ettiğimiz sağlıklı güçlü fideleri asıl yerlerine aktarabiliriz... Bu şekilde o kadar iyi gelişim gösteren fideler oluyor ki bazıları çiçek bile açmış olabiliyor... Kök yapıları mükemmel gelişiyor ve gövde yapısı iri yapıda olabiliyor. Ayrıca bu şaşırtma sayesinde güçlü bireyler elde ediyorum...

Name:  son.jpg
Views: 943
Size:  70.4 KB

Not: Fideler hiç bir zaman direk rüzgara maruz kalmamalı ve eğer çok fazla çeşit ekimi yapılıyorsa etiketleme işine önem verilmeli...

Eski 12-02-2017, 15:41   #17
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-08-2013
İkinci basamaktan üçüncüye geçişte iç içe geçmiş minik fide köklerini ayırma, yeniden dikme sonucu fidecikler strese maruz kalıyorlar.

İkinci basamağı atlayıp, 1'den direk 3'e geçmenin dezavantajı nedir?

anarius Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2017, 16:05   #18
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anarius Mesajı Göster
İkinci basamaktan üçüncüye geçişte iç içe geçmiş minik fide köklerini ayırma, yeniden dikme sonucu fidecikler strese maruz kalıyorlar.

İkinci basamağı atlayıp, 1'den direk 3'e geçmenin dezavantajı nedir?

Sayın anarius; İkinci basamakta amaç fideleri küçük formdayken ayırıp viyollere alarak fidelerin mantar hastalığını engellemek.. Eğer fideler 2. basamakta uzun süre kalırsa iç içe olması nedeniyle havasızlık sonucu mantari hastalıklara neden olur...

Üçüncü basamakta fideler direk kök oluşumunu sağlıyoruz evet stres yaşadıkları doğru ama şu bir gerçek öldürmeyen her şey güçlendirir stres yaşasalar bile göreceksiniz fideler daha dayanıklı olacak ve kök, gövde gelişimi daha iyi oluyor...

Ayrıca biraz bende düzen konusunda hasasasım.. birinci basamakta tohumlar çimleniyor ve direk çimlenen tohumları viyollere ekersem bazı tohumlar çimlense bile topraktan çıkım olmuyor bazen çürüyor bazen çıkım meydana gelmiyor sonuç olarak viyollerin bazıları boş kalıyor ve boş çıkmayan viyoller benim gözüme hiç hoş gelmiyor...

Bu şekilde viyoller dolu dolu güzel görünüyor... Benim bu tarz bir yaklaşımım var..

Eski 12-02-2017, 22:29   #19
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili Dongyul, maşallah, ellerine sağlık. 2. ve 3.'cü basamaklarda toprak yapın nasıl oluyor?

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2017, 10:56   #20
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili Dongyul, maşallah, ellerine sağlık. 2. ve 3.'cü basamaklarda toprak yapın nasıl oluyor?

Sayın YeniGine; çok teşekkür ederim...

Geçen yıl 2. ve 3. aşamada torf kullandım ancak bu yıl 2. ve 3. aşamada torf ve cocopeat karışımı kullandım...

4. aşamada ise

Bahçe toprağı 3 ölçek
Dere kumu 1 ölçek
Koyun ve keçi gübresi karışımı 2 ölçek
Solucan gübresi 1/2 ölçek (kendi yaptığım)
Torf 1 ölçek

Bu şekilde karışım yapıyorum...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mimarCI Mesajı Göster
2. basamaktan 3. basamağa geçerken fidelerin kökünü koparmadan taşımayı nasıl yapıyorsunuz? Saksıdaki tüm toprağı dağıtarak mı?
Sayın mimarCI; hafif fısfısla ıslatıyorum ve saksının tüm toprağını dağıtarak köklere zarar gelmeden pens yardımıyla çekip alıyorum... Ayrıca bazen aşırı uzun kökleri ana kök zarar gelmeden koparabiliyorum...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Katkı yapmak, tebrik etmek ve bilgi almak amacıyla yazmaya başlıyayım.

Düzen, aşk müthiş..

Benim uygulamam..

Devamı sonra, işler yoğun. Sabahtan beri üst tarafı anca yazdım
Sayın TCM; teşekkür ederim sizin de yaptığınız güzel bir uygulama ancak ben şeffaf plastik bardakları tercih etmiyorum çünkü köklerin ışıktan hoşlanmadığını düşünüyorum o yüzden tercih etmiyorum...

İkinci sorun şeffaf bardaklar çok fazla büyük ve toprak çok fazla kullanılması gerekiyor, eğer sizin yaptığınız gibi üçte ikisine kadar toprak doldurulduğunda bitkiler o bardağın izasını geçme eğiliminde oluyorlar direk ışığa ulaşmak amacıyla sonuç olarak da fark etmeden bitkiler boya gidiyor.... Bu da kaliteli bireylerin oluşmasını engelliyor..

Eski 16-02-2017, 09:19   #21
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
...
Sayın TCM; teşekkür ederim sizin de yaptığınız güzel bir uygulama ancak ben şeffaf plastik bardakları tercih etmiyorum çünkü köklerin ışıktan hoşlanmadığını düşünüyorum o yüzden tercih etmiyorum...

İkinci sorun şeffaf bardaklar çok fazla büyük ve toprak çok fazla kullanılması gerekiyor, eğer sizin yaptığınız gibi üçte ikisine kadar toprak doldurulduğunda bitkiler o bardağın izasını geçme eğiliminde oluyorlar direk ışığa ulaşmak amacıyla sonuç olarak da fark etmeden bitkiler boya gidiyor.... Bu da kaliteli bireylerin oluşmasını engelliyor..
Vakit bulabildim sonunda;

Plastik bardak sisteminin güzel tarafı; sizin ilk iki aşamayı birleştirmiş oluyoruz. Üçte ikisine toprak koymaya gerek yok, yükseklik olarak yarısına kadar koyunca hacim olarak bardağın yarıdan azını doldurmuş oluyoruz. İşlem evin içerisinde gerçekleştiği ve bardakların üzerine cam koyduğum için ısı farkı, nem eksikliği gibi sorunlar olmuyor, etraf fazla kirlenmiyor. Ayrıca çimleneni camın altından aldığımız için viyollerdeki gibi çimlenmenin olmadığı viyol gözlerindeki eksik görüntü olmuyor. Viyolün üzerini örttüğünüzde cam vb. ile erken çimlenenlerden dolayı bir müddet sonra örtüyü almanız gerekiyor, bu durumda da nem kaybından dolayı çıkmayanların çimlenmesinde sorun oluyor. Örtüyü kaldırmazsan çıkanların boyu örtüye çarpılıyor veya mantara çabuk yakalanıyorlar. Yani çimlenmeyi viyolde başlatmak için sera lazım..

Sizin dediklerinize gelecek olursam;
Köklerin ışıktan zarar göreceği hiç aklıma gelmemişti ancak oldukça mantıklı, bulabilirsem şeffaf plastik yerine beyaz plastik bardak kullanmak gerekecek.

Çimlenen tohumların bardağın boyunu geçme isteğini ise aklıma yatmadı, bardak nasılsa şeffaf, ışığı nasıl engelleyecek, beyaz plastik olsa gelen ışıkları odaklayacağı için faydası bile olabilir.

Geçen sene plastik bardaklardaki biber domates vs. fideleri yaylaya götürmüştüm dikim öncesi hazırlık için, yağmur vs. derken dikim yer yer sekteye uğradı ve cam ile çevirdiğimiz balkonda bir ka hafta bekletmek zorunda kaldım. Ortam sera etkisi yapınca aşağıda haftalardır gelişmeyen özellikle biber fideleri birden atağa kalkmıştı. Sonuç; sera ortamı çok önemli.
Ben bu yıl apartmanda balkon yerine fide büyütme işini çatıda yapmak istiyorum, in çık zor olsa da ortalığı kirletmediğim için hanımın çenesinden kurtulacağımı düşünüyorum Niyetim çatıda seramsı bir ortam hazırlamak. Çok büyük olmasına gerek yok, bunu pratik hazırlamak için önerileriniz olursa memnun olurum.

Bir kaç şey daha kaldı onları da sonra yazayım hepsi silinecek yoksa..

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2017, 09:02   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2016
2. basamaktan 3. basamağa geçerken fidelerin kökünü koparmadan taşımayı nasıl yapıyorsunuz? Saksıdaki tüm toprağı dağıtarak mı?

mimarCI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2017, 09:04   #23
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Katkı yapmak, tebrik etmek ve bilgi almak amacıyla yazmaya başlıyayım.

Düzen, aşk müthiş..

Benim uygulamam..

Devamı sonra, işler yoğun. Sabahtan beri üst tarafı anca yazdım

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2017, 20:23   #24
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Günlük Hasılat

Tünel seraların faydalarından biride kar kış kıyamet demeden her zaman tüketime hazır sebzeniz oluyor... Tünel seraları açıyorsunuz istediğiniz kadar sebzeyi toplayıp kapatıyorsunuz...

Brüksel lahanaları salata oldu bile gördüğüm en lezzetli salataydı...

Name:  PicsArt_1487010144524.jpg
Views: 950
Size:  68.5 KB

Düzenleyen dongyul : 13-02-2017 saat 22:48
Eski 15-02-2017, 20:47   #25
Ağaç Dostu

(Günlük Hasılat

Tünel seraların faydalarından biride kar kış kıyamet demeden her zaman tüketime hazır sebzeniz oluyor... Tünel seraları açıyorsunuz istediğiniz kadar sebzeyi toplayıp kapatıyorsunuz... )

Sayın dongyul, tünel seraları pratik olarak nasıl açıp kapatıyorsunuz? Resimli olarak paylaşabilir misiniz?

Eski 15-02-2017, 19:17   #26
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sıralı Ekim

Geçen seneler yaptığım en büyük hataların başında ürünleri aynı anda ekmem ve sonuç olarak da ürünlerin aynı anda olması sonucunda bir anda bolluk yaşamamıza... bu da ürünü yeterince tüketemeden bir anda elden çıkartmamıza neden oluyordu . Bu yüzden sıralı 15-20 gün arayla ekerek bu olayı ortadan kaldırdım....

Bu sene 3 posta karnabahar ve brokoli dikimi yaptım...

İlk postayı tükettik...

İkinci postalar tüketime hazırlar..

Name:  PicsArt_1487173423983.jpg
Views: 897
Size:  47.1 KB

Name:  PicsArt_1487173458428.jpg
Views: 903
Size:  57.0 KB

Üçüncü posta diktiklerim de kafa oluşturmaya başlamışlar....

Name:  PicsArt_1487173590858.jpg
Views: 844
Size:  70.5 KB

Name:  PicsArt_1487173487848.jpg
Views: 874
Size:  47.3 KB

Son posta diktiğim brokoliler de tüketime hazırlanıyorlar...

Name:  PicsArt_1487173519650.jpg
Views: 888
Size:  71.3 KB

Eski 15-02-2017, 21:51   #27
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Sayın Dutlubahçe; kendimce bir çözüm buldum dersem yalan olur aslında Japon çiftçilerden gördüm bize uyarladım...

İlk olarak serayı kurunca sera naylonunu örtme işlemini yapıyorum ve sera naylonu uçmaması için seranın iskeletini oluşturan ayaklarına seranın naylonunu sıkıca tutması için iple seranın üst kasnağı boyunca 2 şerit halinde bağlıyorum... Bu sayede hem rüzgarda naylon uçmuyor gergin oluyor ayrıca naylonu yanlardan yukarı doğru sıyırarak açma kapatma işlemini yapıyorum... Çok pratik bir işlem oldu...

Şimdi fotoğraflı olarak anlatmak gerekirse...

İlk olarak küçük tünel seraları göstereyim...

Fotoğrafta işaretli kısımlarda iki taraflı ip çekili...

Name:  birinci resim.jpg
Views: 860
Size:  65.1 KB

İp sayesinde bu şekilde yukarı doğru sıyırarak açabiliyorsunuz...

Name:  ikincisi.jpg
Views: 884
Size:  77.8 KB

Diğer tünel serada da iskeleti oluşturan kasnak kısımlarda işaretlediğim yerlerde gördüğünüz gibi ipler mevcut ve yukarı sıyırarak açıp kapatıyorum...

Name:  üçüncü.jpg
Views: 855
Size:  47.9 KB

Burada da işaretlediğim yerlerden gördüğünüz gibi yukarı katlayıp açabiliyorum... Havalandırmada böyle sağlayabiliyorsunuz...

Name:  dördüncü.png.jpg
Views: 853
Size:  40.8 KB

Umarım açık anlatabilmişimdir ^^

Eski 15-02-2017, 22:26   #28
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Diğer büyük seramı da size ve diğer üye arkadaşlara örnek olması için açıp kapatma işlemini nasıl yaptığımı anlatayım.

İlk olarak büyük tünel serada kışın kullanmak için bir giriş kapısı mevcut ancak yazın daha kullanılabilir ve havalandırma yapmak için yanları açıyorum... Bunu şu şekilde sağladım...

Tünel seranın iskeletini oluşturan demir ayakları bir arada tutması için pvc boru monte ettim ayrıca seranın çatısını pvc borulardan yaptığım kasnaklarla yaptım.

Name:  1.jpg
Views: 901
Size:  52.1 KB

İlk olarak bu sera naylonunu iki parçadan oluşturdum ilk kısmı çatıyı örten kısım bu naylon gerçek sera naylonu ve 3 yıllık yani güneş yanmalarına karşı dayanıklı ama çok pahalı.... Ancak seranın yanları daha ucuz olan normal naylon ile yaptım çünkü yanlar yazın çoğu zamanı açık olduğu için güneşe maruz kalmıyor ve daha ucuz olması... ayrıca yan kısımlarda naylon yırtılması filan çok olduğu için yanları normal ucuz naylon kullandım...

Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim...

Kışa girerken kapatıyorum...

Name:  bir.jpg
Views: 877
Size:  50.4 KB

Yazın açıyorum...

Name:  2.jpg
Views: 859
Size:  52.2 KB

Eski 16-02-2017, 20:33   #29
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Diğer büyük seramı da size ve diğer üye arkadaşlara örnek olması için açıp kapatma işlemini nasıl yaptığımı anlatayım.

İlk olarak büyük tünel serada kışın kullanmak için bir giriş kapısı mevcut ancak yazın daha kullanılabilir ve havalandırma yapmak için yanları açıyorum... Bunu şu şekilde sağladım...

Tünel seranın iskeletini oluşturan demir ayakları bir arada tutması için pvc boru monte ettim ayrıca seranın çatısını pvc borulardan yaptığım kasnaklarla yaptım.

Eklenti 638913

İlk olarak bu sera naylonunu iki parçadan oluşturdum ilk kısmı çatıyı örten kısım bu naylon gerçek sera naylonu ve 3 yıllık yani güneş yanmalarına karşı dayanıklı ama çok pahalı.... Ancak seranın yanları daha ucuz olan normal naylon ile yaptım çünkü yanlar yazın çoğu zamanı açık olduğu için güneşe maruz kalmıyor ve daha ucuz olması... ayrıca yan kısımlarda naylon yırtılması filan çok olduğu için yanları normal ucuz naylon kullandım...

Üst naylon ile alt kısımdaki naylonu pvc boru ve tutturucu sayesinde birleştirdim...

Kışa girerken kapatıyorum...

Eklenti 638911

Yazın açıyorum...

Eklenti 638912
Sn. dongyul emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanarak yapacak olduğum serada bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyoruz sayenizde çok şey öğrendik . Çok teşekkürler.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-02-2017, 21:04   #30
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur Mesajı Göster
Sn. dongyul emeğinize sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Vermiş olduğunuz bilgilerden faydalanarak yapacak olduğum serada bir kaç değişiklik yapmayı düşünüyorum. Çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyoruz sayenizde çok şey öğrendik . Çok teşekkürler.
Sayın Resulgur; çok teşekkür ederim sizin çalışmalarınızı dört gözle bekliyorum ^^

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025