![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Bizim evde kohlrabi daha yeni tanınıyor. Ama tadını ailecek çok seviyoruz. Kohlrabinin salatası, sotesi ve taze olarak tüketiyoruz. ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
|
Tünel seraya 3 sıra nazende 40 günlük fasulye ekildi. Fasulyeler verime geçtiklerinde aralarına salatalık ekilecek ^_^ ![]() İkişer adet bir karış arayla. ![]() Sıcak olması için üstleri siyah plastik örtü ile örtüldü. Ayrıca tünel serada kapatıldı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
![]() Icebergler toplanır ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 06-03-2016 saat 15:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaç Dostu
|
Bir iki hafta önce tüm gün saatlerce ağaç aşılama metodları hakkında video izlemiştim sonunda aşı yapmayı öğrendim ilk kez erik ağacına iki farklı aşı yapmıştım sonunda yüzümü güldürdüler... tomurcuklar patlamaya başlamış... umarım tutmuşlardır ![]() ![]() ![]() Maydanoz serama budarken atmaya kıyamadığım gül dalları ve ahududu dallarını batırmıştım sonuç ortada hepsi yeşermiş ^_^ Ahududu ![]() Güller ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Sn. dongyul tebrik ederim. Aşı konusunda ilk tecrübenizde başarılı olmuşsunuz. Bakalım o dallardan meyve alabilecek misiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sayın Resulgur; bende merak ediyorum benim gibi tez canlı biri için zor bi bekleyiş gidip gelip bakıyorum ^_& |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Mumu aşı macunu olarak mı kullandınız? Öyle ise şunu da sorayım: Isıtıp eriterek mi kullandınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet Fransızlar aşı macunu olarak mum kullanıyormuş bende mumu ısıtıp erittim fırça ile aşı yaptıktan sonra sürdüm ve aşı kaleminin uç kısmına da sürdüm.. ve şunu fark ettim yağmur yağdıktan sonra mum sürdüğüm yerden yağmur damlaları akıp gitti yani işlevsel bir taktik ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
|
Bağa ekilen baklalar çapa yapıldı ^_^ ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Toprak güzelmiş, verimli, bol mineralli izlenimi veriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili dongyul çok haklısın senin olmayan bir bahçe için; ben senelerdir bana ait olmayan komşu bahçelerine, site ortak alana, kapı önlerine dikip-ekip duruyorum. Ama İstanbul gibi yerde buna da şükür diyorum. Sana da rastgelsin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaç Dostu
|
Sayın YeniGine; Çok teşekkür ederim benim bahçem var ama dar geliyor umarım biraz daha büyük bir bahçe alırım aileme baskı kuruyorum, hayırlısı ama en kötüsü yapıyorsun ediyorsun senden öğreniyorlar bahçelerinin pisliği, otu bitiyor, bahçe bir düzene giriyor. Sonra biri gelip diyor ki yeter burası benim bahçem artık ben ekeceğim. Benden sonra ekenlerde bir türlü hayrını göremediler (Yunanca da bir atasözü var hak yenir ama hazm edilmez.) ikidir başıma geldi ağzım yandı o yüzden sizi çok iyi anlıyorum... bakalım kendime ait daha büyük bahçe istiyorum^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
|
Çooook teşekkür ederim mutlu oldum bu güzel dileğinizle ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
Can-ı gönülden tebrik ediyorum.Gece gece çok güzel 16 sayfa dolusu guzellik,mutluluk ,bilgi... Titizlikten nasibsiz ben, o konuda da ayrıca size hayran kaldım. Son olarak Yenigine hanimin dedigi gibi ben bahçe istiyorum ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Umarım en yakın zamanda kocaman güzel bir bahçeniz olur ^_^ |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Bir hafta önce viyollere dikilen oturak fasulyeler (nazende) tünel seraya taşındı. ![]() Kök yapısı çok güzel ^_^ ![]() 40 gün sonra ürünleri toplamak üzere... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2014
|
Înşallah en kısa zamanda istediğiniz bahçeye kavuşursunuz sn dongul istemek elde etmenin yarısıdır, kalmış diğer yarısı başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sözleriniz beni çok mutlu etti ^^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
|
Bugün büyük seranın içindekiler toplandı. - Derince kazıldı, toprak altı gübresi, 1 çuval yanmış hayvan gübresi atıldı ve karıştırıldı. - Yarın damlama borusu ve malç plastiği çekilecek. 3 sıra salatalık ve oturak fasulye ekilecek ^_^ ![]() ![]() Düzenleyen dongyul : 09-03-2016 saat 22:16 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Gilan; 4444 beğeniyi yapan kişisiniz tebrikler ^^ Evet kimyasal gübre. 20.20.0 KOMPOZE GÜBRE (Toprak altı gübresi) 100 kg’ından 20 kg. saf azot, 20 kg.'da fosfor asidi mevcut. Suda eriyebilirlik derecesi yüksek gübre ve her toprak çeşittine uygulanabilir. Tabikide bunun da fazlası zarardır. Kararında toprağa serpme şeklinde uyguluyorum ^_^ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
|
Onur duydum. ![]() Peki kimyasal gübreleri bir kenara bırakıp organik tarım yapmayı düşünmez misiniz? Eminim sizdeki bilgi birikimi ve de çalışkanlıkla kolayca üstesinden gelirsiniz. Çok daha sağlıklı ürünler elde edebilirsiniz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
|
Evet haklısınız ama benim düşünceme göre bu gübreyi az miktarda kullandığım için organik tarım yaptığımı düşünüyorum. Çünkü benim toprağım çok verimsiz... Hayvan gübresi yeterli gelmiyor ama bu yıl Sayın Meyvelitepeden; öğrendiğim irfan çayı yapacağım ve tüm yaz boyunca kullanacağım bu şekilde toprak altı gübrenin yerini irfan çayı alacak ^_^ ama sorun şu hodan bitkisi bulmak çok zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
”Çoğunlukla organik” diyelim biz ona. ![]() İrfan çayını duymamıştım. Bir bakayım... Ama kimyasal gübreyi bırakmak adına çalışmalarınızın olması çok güzel. Bahçenizin bir tarafında kompost da yapmanız faydalı olabilir. Bol bol kompost, hayvan gübresi ve leonardit/hümik asitle adam olmayacak toprak pek yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kompost yapmak için değil ama otları ve yaprakları topladığım küçük bir yer yaptım orada biriktirip bahçenin belli bölgelerine gömüyorum işe yarıyor... Hümik asitte son aylarda kullandığım ama pek yararını göremediğim bir madde. - Bilgi paylaşımı ve bugün sizinle yaptığımız paslaşmalar beni çok mutlu ediyor. Sohbetlerin ve önerilerin içi dolu olanını seviyorum ^^ teşekkür ederim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Büyük seranın damlaması çekildi, kırağı beziyle malç örtüsü örtüldü ^_^ ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
birnefestoprak, tcm, telato |
|
|