agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni14669Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2016, 19:26   #1
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Bir iki hafta önce tüm gün saatlerce ağaç aşılama metodları hakkında video izlemiştim sonunda aşı yapmayı öğrendim ilk kez erik ağacına iki farklı aşı yapmıştım sonunda yüzümü güldürdüler... tomurcuklar patlamaya başlamış...
O zaman benim de seyretmeme gerek kalmadı Bahçede iki kestanemiz var iki parmak kalınlığında dalları. Tavsiye üzerine deliden alıp dikmiştik. Aşı yapmak için uygun geçirdik mi sizce, değilse en uygun zaman ve tv de satılan alet vardı aşı yapmak için, bir arkadaş almış ondan kendim yapabilir miyim onunla?

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2016, 20:58   #2
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
O zaman benim de seyretmeme gerek kalmadı Bahçede iki kestanemiz var iki parmak kalınlığında dalları. Tavsiye üzerine deliden alıp dikmiştik. Aşı yapmak için uygun geçirdik mi sizce, değilse en uygun zaman ve tv de satılan alet vardı aşı yapmak için, bir arkadaş almış ondan kendim yapabilir miyim onunla?
Bence eğer yeşerme olmamışsa yapılabilir tam zamanı olduğunu biliyorum. Bence alete gerek yok bir çakı, aşı bandı, mum ve aşı kalemine gerek var. Aleti hiç kullanmadım ayrıca yeni olduğum için çok bilgili değilim tamamen acemi şansı bendeki^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2016, 15:09   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Bence eğer yeşerme olmamışsa yapılabilir tam zamanı olduğunu biliyorum. Bence alete gerek yok bir çakı, aşı bandı, mum ve aşı kalemine gerek var. Aleti hiç kullanmadım ayrıca yeni olduğum için çok bilgili değilim tamamen acemi şansı bendeki^^
Mumu aşı macunu olarak mı kullandınız? Öyle ise şunu da sorayım: Isıtıp eriterek mi kullandınız?

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2016, 15:25   #4
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe Mesajı Göster
Mumu aşı macunu olarak mı kullandınız? Öyle ise şunu da sorayım: Isıtıp eriterek mi kullandınız?

Evet Fransızlar aşı macunu olarak mum kullanıyormuş bende mumu ısıtıp erittim fırça ile aşı yaptıktan sonra sürdüm ve aşı kaleminin uç kısmına da sürdüm.. ve şunu fark ettim yağmur yağdıktan sonra mum sürdüğüm yerden yağmur damlaları akıp gitti yani işlevsel bir taktik

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
birnefestoprak, tcm, telato

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025