![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Garajın içine döktürdüğüm 5 m2 bahçe toprağının, 1 m2'sini bu sene karpuz ekmeyi planladığım yere, 1 m2'sini çiçek tarh'ına koydum. Geriye kalan 3 m2 toprağı ise bugün sebze bahçeme taşıdım, müthiş yorgunum, hiç iyi olduğum söylenemez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2015
|
çok güzel bahçeniz var. emeklerinize sağlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz bahçeme. Eğer soğanlı çiçekler ve sebzeler hakkında yardımcı olabileceğim birşey olursa lütfen hiç çekinmeyin... Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2015
|
Hoşbulduk, Ben de uzun süredir hayalini kurduğumuz bahçeyi iki ay önce aldık Ankara'da. Malum Ankara'da kış sert geçiyor daha bir şey yapamadım. Bu hafta sonu biraz bahçemle ilgilenip nasipse sizin kadar olmasa da bir bahçe yapmak istiyorum. Sizin ve diğer arkadaşların paylaşımları çok yararlı oldu ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Nergislerim... Ben bazı nergis türlerini birbirinden ayıramıyorum, belki çok bariz farkları var ama ayırd edemiyorum işte... Mesala ilk fotoğraftaki nergis - Dutch Master mı? Golden Harvest mi? ayırd edebilmek zor. ![]() ![]() İkinci fotoğraftaki nergis Minnow mu? Sanırım bu konuda bilir kişi Sayın Pria, ona sormam gerekiyor. Duyun sesimi sayın Pria. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Asma yakında yeşerebilirdi, geç kalmamalıydım, bugün budamasını yaptım. ![]() Aşı ve budama macunu olmadığı için derin budama yapılan kayısı ağacına su bazlı boya sürerek kesilen yeri koruma altına almaya çalıştım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Ben tarçın sürüldügünü bilmiyordum, siz söyleyince biraz araştırdım, ev bitkilerine genelde sürülüyormuş, tarçının sürülmesi ilginç geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asmalara su yürüdü, çelik alma zamanı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Sn sûz-i Dilara tarcın çok dikkatli kullanılması gerklidir. Çünkü tarçın döktüğünüz yeri kurutma gibi bir özelliğide var eğerki çok fazla kullanırsanız ya da sağlam yerede dökecek olursanız kuruyacaktır aslında biz bunu orkideler için kullanıyorduk ama her çiçekte kullanıldığını bilmiyordum .. Düzenleyen Tilki Mete : 07-03-2015 saat 22:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
İnanın güzel nergislerinizin isimleri için araştırma yapmayı çok isterim ama bugünlerde köyden yeni döndüğüm için hem bedenen hem de zihinsel yorgunluk içindeyim..Bu yüzden size yardımcı olamıyacağım kusura bakmayın.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Canınız sağolsun, teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Bugün gene boş duramadım, sebze bahçemdeki toprakların bir kısmını eledim. ![]() Bahçemdeki zenginleştirdiğim toprak ile satın aldığım toprak arasındaki renk farkı şaşırtıcı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemden kesitler... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Elemeye devam... ![]() Zemine dere kumlu toprağı seriyorum. ![]() Elediğim bahçe toprağımı dere kumlu toprakla karıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
Bahçem renklenmeye başlıyor... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Evet onlar çiğdem açmak üzereler, karışık alıyorum hepsi aynı renk çıkıyor, son fotoğraftakide Sayın Pria'dan aldığım erlicheer nergisler onlarda açmak üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
|
Soğuklarda dondan en çok etkilenen frezyalarım oldu, bozulan kuruyan yapraklarını kestim sonrasında biraz yeni yeşil yaprak çıkartır gibi oldu ama o çıkan yapraklarda sonrasında kurudu, bu sene bahçemde açmış frezya göremiyeceğim. Sayın Sûz-i Dilârâ; siz frezyaları çok seviyordunuz, sizin frezyaların iyi durumda olması güzel, sizin adınıza sevindim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Hatırladım evet. Görüntüsü değil belki ama o güzel kokusundan mahrum kalacağınız için üzüldüm. Aslında bahar soğanları arasında satılıyor. Belki şimdi alsanız yaza doğru çiçeklenir. Ben de daha önce bahar soğanı olarak almış ve çiçeklerini görmüştüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Frezya her iki sezonda da ekiliyor, geçen sene mart ayında ektim, mayıs-haziran gibi çiçek açmıştı (49 no'lu mesajda arka planda) İstanbul fazla kış yapmıyor diye bu sene erkenden ekeyim dedim ama böyle bir durumla karşılaştım, yakında Asya Lale, çiçek soğanları satışını başlatır, bekleyelim bakalım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Buda güzel... ![]() Ama geçen seneyle mukayese etmek yalnış olur, geçen sene marulları tanıdıklarıma dağıtmaktan yorulmuştum desem yalan söylemiş olmam. Bu sene için aynı şeyi söyliyemem, kıvırcıklarımı daha yeni yeni yemeye başladım, peki nerde hata yaptım bugün bu sorunun cevabını aradım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Bence kıvırcıklarınızı malçlama yapsaydıgınız plastik örtüyle kılcaĺ köklerini daha sıcak tutardınız ve ustune tunel şeklinde ufak bir sera yapsanız daha kısa sürede yetistirmis olurdunuz ama şuanki halleride bence cok şirin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Haklısınız Sayın dongyul; Bu sene İstanbulda kış çok sert geçtiğinden kıvırcıklarda gelişimini sağlayamadı, geçen seneye nazaran... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Normalde 2 - 2,5 m2 alana 15 gün zaman aralıklarıyla ekiyordum, daha büyük bir alana dikersem yemeye yetişemiyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Pembiş üzüm sümbülüm bahçemin maskotu... (Burda sanki beyaz gibi çıkmış ama) ![]() Muskari-Pink Sunrise (Üzüm Sümbülü) ![]() Narcissus-Tête à Tête (Nergis) ![]() Crocus-King of Striped (Çiğdem) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|