![]() |
|
![]() |
#182 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Alıntı:
Evet çiçek tarhı, çiçek dikilmesi için ayrılmış yer demek sizinde belirtiğiniz o bölge. Oraya kiraz ekmeyi düşünüyorum, annem kirazı çok sever ve kiraz fideside çok erken meyve verir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Kiraz benimde en sevdiği meyvadır .Ablamın kiraz ağacını ekliyorum izninizle . Fidanınız büyüdüğünde böyle olacak . ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerle yakından ilgilendiğim için sizinde gördüğünüz gibi asmanın birinin altında uyku çiçeği (soğanlı) var, diğerine ise çuha çiçeği (rizomlu) dikmeyi düşünüyorum. Kendimi soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerle sınırlıyorum, sınırlamazsam hepsinden istiyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aman Allahım bu kadar büyükmü olucak ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aleydi tam yetişkin bir ağaç eklememiş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İsmail Kuzucu; Şimdi bende merak ettim, eklerseniz sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şeftali ağaçları arası 5 metre. Budanmış hali dahi 2 sıra şeftaliyi geçiyordu. Telefon direğinin boyu 6 metre, budama öncesi bu direğin 2 katıydı. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Çocukluğum hep ağaç tepelerinde geçmiştir ,çalıkuşu misali .Geçen yıl Bursa Gölyazı'ya gittik ,asırlık bir çınar ağacı var . En çok görmek istediğim oydu .Farklı bir yoldan girmişiz ,sırf ben o ağacı görmek için ,yürüyerek adanın etrafından dolaştım . Görünce çok duygulandım . Kim bilir ne çok yaşama şahitlik etmiştir , diye . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaç Dostu
|
Sn. telato; Bahçeniz gördüğümüz kadarı ile küçük. Mümkün olduğu kadar en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorsunuz. Ağaçlarınızı dikerken onbeş yirmi yıl sonra ne kadar büyürler kafanızda canlandırarak dikmeye çalışın. Gölge seven bitkilerin dışında bazı bitkiler tam güneş veya kısmi güneş istemekteler. Bunun ötesinde ağacın altında bazen ot bile yetişememekte. Gerekli olan güneşi, besin maddelerini ve suyu diğer bitkilere göre oldukça büyük yayılmış durumda olan kökleri ile aldıkları için. Benim güneş karşısında son derece rahat büyüyen eski bahçemdeki güllerim başka bir arkadaşın gölgede kalan ve zamanla ağaçların büyümesi ile büyük bir kısmı ölümün eşiğine geldiler. Tabi gül bile veremiyorlardı. Tam olarak karar vermeden uygulamayın. Ağaç büyüdüğü zaman yerinden sökemiyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Satın almış olduğum dere kumlu(mil) bahçe toprağına leonardit ve koyun gübresi katarak verimli hale getirdim, sonrasında marul diktim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe bakımı kursuna gittiğimi önceden söylemiştim, bu perşembe günü bizi hobi bahçelerine getirdiler, eğitim çalışmamız buradaydı. Hobi bahçeleri beykoz belediyesinin, bahçesi olmayıpta bahçeyle ilgilenmek isteyenlere ücret karşılığında kiraladığı küçük bahçeler... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel bir etkinlik . Bizim Eskişehir de de bu tür hobi bahçeleri var .Bahçe bakım kursu var mı bilmiyorum .Yoksa da ben önereyim açsınlar ![]() Biraz bahseder misiniz eğitimden ,ne kadar sürüyor , neler öğreniyorsunuz ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aleydi; İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Meslek Eğitimi Kursularından biri bahçe bakımı kursu, ekim ayından mayıs ayına kadar 8 aylık zamanı kapsıyor, haftada 1 gün gidiliyor. Sabahtan sınıflarda teori çalışması yapılıyor, sabahın ilk yarısında bitkilerde büyüme gelişme, bitki organları, meyvecilik gibi konular işleniyor, ikinci yarısında ise budama ve aşılama gibi konular işleniyor. Öğleden sonra ise uygulama ve tatbik yapmak için bizi hobi bahçeleri veya seralara getiriyorlar. Bu programı bitiren kursiyerler, 8 ayın sonunda sertifikalarını alarak, seralarda çalışabiliyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaç Dostu
|
Mis gibi kokuyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bauhaus'taydım, organik toprak düzenleyeci (sıvı haldeki hümik asit) ve çiçek soğanlarıyla toprağa gömülen çiçek soğanlarının toprağa ekilmesini ve çıkartılmasını kolaylaştıran bu ürünü satın aldım. Bauhaus'ta fotoğrafını çektiğim çiçekleri ise Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler sayfasında paylaştım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Suçlu bulundu... ![]() Gece operasyonu sonuç verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Suçlu olan nedir göremiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Kurt var, Sıklamenin yapraklarına bir dadandı, yaprak bırakmadı, çiçekleri var yaprağı yok sıklamenin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Buda sabah hali... Kurtçuk yüzünden neredeyse yapraksız kaldı. Gündüz o kadar yaprakların altına olsun her tarafına bakıyordum göremiyordum, salyangoz gibi kurtçukta geceleyin çıkıyormuş. Salyangozların gündüzleri saklanabileceği yerleri büyük oranda kapattım, buda salyongoz sayısını çok azalttı. Neee artık kurtçuk için mi bahçemde gece nöbetine çıkacağım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Bahçe sayfanızı tek tek dolaştım ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Serkan_İstanbul; Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Duvarın ince sıvası yapıldı, çiçek tarh'ına toprak koyup zenginleştirildi. ![]() Ve son olarak kediler kazmasın diye toprağın üzerine tel serildi. ![]() Artık çiçeklerimi dikmeye başlayabilirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
|
Elinize sağlık çok güzel olmuş , çiçeklendiklerini sabırsızlıkla bekliyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
sayın telato abicim sakıncası yoksa şu soğanlı bitki için aparatları ne kadara aldın fiyatı nedir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Eneskrky; yuvarlak olanın 3 adet fiyatı 5.90 tl, kare olanın 4 adet fiyatı 7.90 tl, bide bu kare olanın daha büyüğünden vardı onunda 3 adet fiyatı 7.90 tl. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |