agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni17769Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-03-2015, 21:46   #271
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984 Mesajı Göster
öncelikle önemseyip cevap verdiğiniz için teşekkür ederim size topragı çok seviyorum ama kontrolsüz güç güç değildir bununda farkındayım bilerek bişiler yapmaya çalışıyorum sizin gibi bilgisi olan forum arkadaşlarımdan yardım almaya çalışıyorum güvercin konusunda evet çocuklugum aynı siizn gibi güvercin beslemek çatılarda güvercin peşinde geçti sayılır şu an beslemiyorum ama hala gözüm gökyüzüne dalıyor arada bir güvercin görünce tohumdan fide yetiştirdiğiniz toprak farklımı **** nasıl bir toprak kullanıyorsunuz ?
Cocopeat, perlit karışımı bir toprak kullanıyorum. Cocopeat yerine torf'da olabilir, ilk planda toprağın çok verimli olması pek gerekli değil, önemli olan değişken olmayan
bir ısıda toprağı nemli tutmak...

telato Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2015, 21:51   #272
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Bir kere daha ne kadar yolun başında olduğumu anladım .İyi ki Serdar1984 sormuş , sizde çok güzel cevaplamışsınız . Çapa yaparken gördüğüm soluncanları bir kaba koyup , bahçemin dışına atıyordum .Bahçeden biçtiğimiz çimleri de aynı şekilde .Bahçedeki büyük taşları ayıklarken yan komşumuz görüp , ( drenaj yapıyor öyle kalsın ) demişti Kemik unu ve leonarditini ilk defa duyuyorum .Sadece toprağa hayvan gübresi , onuda elemeden rastgele üstüne serperek . Bu şartlarda fide ve sebze yetiştirebildiğime dua etmem gerek .Sebzeler daha kanaatkar galiba , çünkü onlarda sorun yaşamadım . Fakat çok güzel çiçekler yetiştiremememin sebebi bunlar olabilir. Güvercin gübresi yerine tavuk gübresi olabilir mi . Ablamın tavukları var ondan alıcam Fideler içinde güvercin gübresi ve kemik unu kullanıyormusunuz .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 20:50   #273
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Dün mesajınızı okudum, hemen cevap yazmakta istedim ama yazmamak için tuttum kendimi
Çünkü çekeceğim bu fotoğraflarıda görmenizi istedim.
Name:  20150326_152514.jpg
Views: 728
Size:  51.3 KB

Name:  20150326_152524.jpg
Views: 766
Size:  65.1 KB

(1)-Çiçek bahçemdeki toprağın havadarlığını görebiliyormusunuz, ben yapmıyorum bunu, onlar yapıyor...
SOLUCANLAR...Okuduğum bir çok yazıda onlar için şu şekilde tabir kullanılıyor''Bahçeyle ilgilenen kişilerin en büyük dostu solucan'lardır.''
Solucanlar için böyle denmesine sonuna kadar katılıyorum, onları bahçemizde beslemek görevimiz olmalı, eğer bahçenizden daha çok verim almak
istiyorsanız bu konunun üzerine eğilin.

(2)-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
ve bu karışımdan sonra bir kaç gün bekletin.
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez.

(3)-Kemik unu'nu bahçenize 3-4 ay önceden serpmelisiniz, 3-4 ay sonra ayrışıyor.

Name:  20150326_152550.jpg
Views: 653
Size:  66.4 KB

Name:  20150326_152600.jpg
Views: 659
Size:  53.9 KB

Gölgeli çiçek bahçemin dışında bile dolaşıyorlar keratalar

Eski 26-03-2015, 21:08   #274
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Çok emek verdiniz .Düzenli ve çok güzel oldu bahçeniz. Soluncanları oldum olası severim .Zarar vermeye asla kıyamam . Bizim bahçede çok fazla oldukları için ,toprak verimli galiba . Bitkilerin köklerine zarar verdiklerini düşünüp tek tek toplayıp , karşıdaki boş arsaya atıyordum .Teşekkür ederim

pria, sonkez, YeniGine ve 2 kişi beğendi.
Eski 26-03-2015, 22:24   #275
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Evet bahçede fazla solucan olması normal pH değerleri yakınlarında olduğunu gösterir. Toprağın pH değerinin yüksek
(7.0 ve üzeri) veya düşük (6.5’ den düşük) olması bitki gelişimini, toprakta bitki besin maddesi yarayışlılığını ve bitkilerce
besin maddesi alımını etkilemektedir.

Eski 26-03-2015, 23:01   #276
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Dolaşan, keratalar solucanlar mı Sayın telato?

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 23:14   #277
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Dana önce yazmıştım. Güvercin gübresini bir kere kullandım. Minik kurtçuklarım bol miktarda oldu. Bir arkadaşa kaynana topuzunu köklendirerek vermiştim. Nedense hiç büyütemedi. En sonunda da öldü. Aynı saksıya ben iki defa köklendirmiş olduğum aşkın gözyaşları ve başka bir bitki idi sanırım diktim. Bir süre sonra öldüler. Daha sonra sorma ihtiyacı hissettim. Ekstra herhangibir şey koyup koymadığını. Konuşurken birkaç tane güvercin gübresi koyduğun öğrendim. Hangi gübre olursa olsun özellikle kuş gübresinde asit oranı fazla olmakta. Gübrenin en azından bir yıl bir yerde yağmur vs altında yanması gerekmekte. Küçük saksıya konulan birkaç tane güvercin gübresi bile toprağı o kadar dayanıklı bitkilerin bile yaşamasını engelledi. Hemen toprağı atarak saksıyı yıkadım Yerine yeni bitki ve toprak koyarak verdim. Karar sizin.

pria, sonkez, YeniGine ve 2 kişi beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2015, 23:41   #278
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2013
Merhaba telato ,bahçenizde çok harika çiçekler gördük. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ederiz.

Toprak çok önemli elbette ,ne kadar güzel bir toprak varsa her ürün o kadar güzel yetişiyor. Bizim buralarda solucan aramaya çok gerek yok ,sağolsunlar doğal olarak bahçemizde oldukça yoğun bir solucan grubu var.

Daha da artması için uğraşıyoruz. Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.

celalim01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2015, 15:42   #279
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Dolaşan, keratalar solucanlar mı Sayın telato?
Evet Sayın YeniGine; orası çiçek tarh'ımın dışı, yürüyüş alanı ordaki toprağı bile kabartıyorlar...

Eski 27-03-2015, 15:51   #280
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato Mesajı Göster
...
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez...
Ne kadar küçük ?
Ben geçen sene litrelik plastik şişelerde bekletip vermiştim domates, çiçek vs. fidelere, sorun olmamıştı. Bu sene de vermeyi düşünüyorum, yanlışlık yapmayalım.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2015, 16:37   #281
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalim01 Mesajı Göster
Merhaba telato ,bahçenizde çok harika çiçekler gördük. Bu güzelliklerin devam etmesini temenni ederiz.

Toprak çok önemli elbette ,ne kadar güzel bir toprak varsa her ürün o kadar güzel yetişiyor. Bizim buralarda solucan aramaya çok gerek yok ,sağolsunlar doğal olarak bahçemizde oldukça yoğun bir solucan grubu var.

Daha da artması için uğraşıyoruz. Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.
Bahçeme hoşgeldiniz Sayın celalim01, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

''Para verip almadık sonuçta bedava çalışan işçiler bahçemizde.'' demeniz hoşuma gitti hatta yüzümde bir tebessüm bile yarattı
Çünkü benimkiler pek bedava'da çalışmıyorlar... Tamam para verdiğim falan yok
Ama besliyorum onları, Solucanlar muz kabuğu, çay, kağıt ve kartona bayılıyorlar, banada bunları toprağa gömmek düşüyor.

Bende sizin bahçenize bakmak istedim ama bulamadım, kum zambağınıza bakıcaktım. güz döneminde hatırlatacağım size.

Tekrardan söylemek istiyorum ki, hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Saygılarımla.

pria, YeniGine, aleydi ve 2 kişi beğendi.
Eski 27-03-2015, 18:05   #282
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Dana önce yazmıştım. Güvercin gübresini bir kere kullandım. Minik kurtçuklarım bol miktarda oldu. Bir arkadaşa kaynana topuzunu köklendirerek vermiştim. Nedense hiç büyütemedi. En sonunda da öldü. Aynı saksıya ben iki defa köklendirmiş olduğum aşkın gözyaşları ve başka bir bitki idi sanırım diktim. Bir süre sonra öldüler. Daha sonra sorma ihtiyacı hissettim. Ekstra herhangibir şey koyup koymadığını. Konuşurken birkaç tane güvercin gübresi koyduğun öğrendim. Hangi gübre olursa olsun özellikle kuş gübresinde asit oranı fazla olmakta. Gübrenin en azından bir yıl bir yerde yağmur vs altında yanması gerekmekte. Küçük saksıya konulan birkaç tane güvercin gübresi bile toprağı o kadar dayanıklı bitkilerin bile yaşamasını engelledi. Hemen toprağı atarak saksıyı yıkadım Yerine yeni bitki ve toprak koyarak verdim. Karar sizin.
Sayın Muda yukarıdaki mesajınızda (kalın siyah) olarak belirttiğim yerler dışında yazdığınız yerleri, üzülerek söylemek zorundayım ki.
Söylediklerinize katılamıyorum.

Yazdıklarımın arkasındayım...
-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez

Zaten bir kere kullanmışsınız, ya güvercin gübresini fazla koydunuz, ya da sebzelerin ve bitkilerin boğaz kısmına şerbet ve su dökülmez kuralını çiğnediniz.

Eski 27-03-2015, 20:24   #283
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ne kadar küçük ?
Ben geçen sene litrelik plastik şişelerde bekletip vermiştim domates, çiçek vs. fidelere, sorun olmamıştı. Bu sene de vermeyi düşünüyorum, yanlışlık yapmayalım.
Sayın TCM; ben fidelere şerbet verilmesini hiç önermiyorum, ben her sene sebzelerime, çiçeklerini açmadan önceki dönemde veriyorum.

pria, sonkez, aleydi ve 2 kişi beğendi.
Eski 27-03-2015, 23:24   #284
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Name:  20150327_120748.jpg
Views: 644
Size:  31.8 KB

Narcissus-Ice Follies (Nergis)

Name:  20150327_120830.jpg
Views: 891
Size:  30.1 KB

Narcissus-Erlicheer (Nergis)

Düzenleyen telato : 29-03-2015 saat 21:42
Eski 27-03-2015, 23:43   #285
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
İkinci fotoğrafta ki nergislere bayıldım, çok şirinler maşallah, bol bol çoğalsınlar dileğimle.

pria, YeniGine, aleydi ve 2 kişi beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2015, 23:49   #286
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Sayın Pria'dan aldığım nergis, ağaçlar.nette satışı var.

Eski 28-03-2015, 07:39   #287
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Sayın Pria'dan aldığım nergis, ağaçlar.nette satışı var.

Çoktan siparişimi verdim bile, hayırlısıyla benimde olacak

aleydi ve telato beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 11:25   #288
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Alıntı:
Sayın Muda yukarıdaki mesajınızda (kalın siyah) olarak belirttiğim yerler dışında yazdığınız yerleri, üzülerek söylemek zorundayım ki.
Söylediklerinize katılamıyorum.

Yazdıklarımın arkasındayım...
-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez

Zaten bir kere kullanmışsınız, ya güvercin gübresini fazla koydunuz, ya da sebzelerin ve bitkilerin boğaz kısmına şerbet ve su dökülmez kuralını çiğnediniz.
Ben sadece lise yıllarında bir kere güvercin gübresi kullandım. Saksı içinde minik minik beyaz böcekler çıktı.

Verdiğim saksıya da birkaç tane güvercin gübresi toprak üzerine kullanılmış. Daha sonra ben onu attım. Ona rağmen o toprakta iki tane köklenmiş bitki yetişmedi.

Hiç bir organik gübre üzerinden bir yıl geçmeden yani yanmadan kullanılmaz. Kullanılmaz mı. Kullanırsınız. Ancak toprağın tolere edeceğinden fazla verildiği zaman eğer yeterli su da verilemiyorsa ağacı bile öldürebilir. Bizzat bu olaya şahit oldum. Kendimin yaptığı değil başkasının yaptığı uygulama ile.

Ben kesinlikle ne tavuk gübresi ne de güvercin gübresi kullanmıyorum. En kuvvetli gübre güvercin gübresi. Duyarbakır karpuzlarının büyüklüğünü ve tadını güvercin gübresi kullanımı ile olmakta.

Burada tavuk gübresini palet haline getirerek satışı yapılmakta. Fırınlanma ve bir kısım yanma işlemi sanırım sağlanıyor. Arkadaşım bahçesine getittirdi.

Tavuk kuş gibi kanatlıların sindirim sistemi kısa olması nedeni ile çok fazla sindirilmeden atılmakta. Aynı şekilde tek boşaltım bulunmakta. Yani idrar ve gaita aynı yerden atılmakta. Asit oranı da bu nedenle yüksek. Özellikle yırtıcı kuşlarda bu oran çok daha fazla olmakta. Kartal, şahin gibi yırtıcı kuşlar yedikleri hayvan ve kuşları olduğu gibi biraz parçalayarak tüy kemik vs. yiyebildiği oranda yemekteler. Bu nedenle hepsinin sindirilebilmesi için asit oranı aşırı yüksek olmakta. Kemiği eritebilecek kadar yüksek. Bu asit nedeni ile yırtıcı kuş kafeslerinde bir kısım demirler bu nedenle eriyebilmekteler.

YeniGine beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 12:06   #289
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Sayın telato, sizden gelen sümbülteber büyümeye başladı, geldiğinde tek yapraklı bir soğancıktı şimdi ikinci yaprağı çıkarıyor nasıl seviniyorum bilseniz, bir de pembe açarsa çiçeği değmeyin keyfime.

Glayör de başparmak boyunda uzadı, sparaxis ve triteleria (doğru yazmadım muhtemelen) lar da topraklarından başlarını minicik uzatmaya başladılar. Fotoğraf makinemiz bozuk foto yüklemeyi çok isterdim, en kısa zamanda inşallah diyelim.

aleydi, Laleci_03 ve telato beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 12:13   #290
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Bana gönderdikleriniz de Sn. Sûz-i Dilârâ'nın dediği gibi oldular Telato ağabeyim, tekrar çoooook teşekkür ederim size

Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 13:08   #291
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
İkinci fotoğrafta ki nergislere bayıldım, çok şirinler maşallah, bol bol çoğalsınlar dileğimle.
Gelecek yıl bahçenizde açtıklarında daha da bayılacaksınız benim ''Erlicheer''lere.. )

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2015, 18:44   #292
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sayın telato, sizden gelen sümbülteber büyümeye başladı, geldiğinde tek yapraklı bir soğancıktı şimdi ikinci yaprağı çıkarıyor nasıl seviniyorum bilseniz, bir de pembe açarsa çiçeği değmeyin keyfime.

Glayör de başparmak boyunda uzadı, sparaxis ve triteleria (doğru yazmadım muhtemelen) lar da topraklarından başlarını minicik uzatmaya başladılar. Fotoğraf makinemiz bozuk foto yüklemeyi çok isterdim, en kısa zamanda inşallah diyelim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Laleci_03 Mesajı Göster
Bana gönderdikleriniz de Sn. Sûz-i Dilârâ'nın dediği gibi oldular Telato ağabeyim, tekrar çoooook teşekkür ederim size
Sizler böyle dediğinizde emin olun ki, bende mutlu oluyorum.
Sevincinizi paylaşıyorum...

Eski 28-03-2015, 18:52   #293
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Name:  20150328_155456.jpg
Views: 618
Size:  36.0 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Gelecek yıl bahçenizde açtıklarında daha da bayılacaksınız benim ''Erlicheer''lere.. )
Sayın Pria; Şikayetçiyim, sizden aldığım Erlicheer nergisten...

Çünkü

Çok güzel, mis gibi kokuyor bunlar

Düzenleyen telato : 29-03-2015 saat 17:41
Eski 28-03-2015, 20:33   #294
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Elemede son durum...

Name:  20150326_164206.jpg
Views: 616
Size:  56.2 KB

Eleme işinin 2/3 'ü tamamdır.

Name:  20150326_164338.jpg
Views: 634
Size:  64.0 KB

Bu kadar-cık kaldı

Eski 28-03-2015, 23:15   #295
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Ben henüz bahçe sayfası açmadım . Resimde yüklemedim o nedenle doğrudur göremediniz. Şuan bahçe resimlerimi hazırlamaya başladım. Çiçeklik yaptık ,boyadım ahşap ve profil birlikte kullanarak.

Malum don sonrası çiçekler daha yeni kendilerini bulmaya başladı. yapmam gereken bir miktar daha düzenleme var bahçede.

YeniGine ve telato beğendi.
Eski 28-03-2015, 23:16   #296
Ağaç Dostu

celalim01's Avatar

Verebileceğim 2 kum zambağı soğanı biri sizin diğeri sakdağ'a ayıracağım.

YeniGine ve telato beğendi.
Eski 29-03-2015, 17:23   #297
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-03-2015
kucuk alanda cok buuyk isler yapmisisniz

Fransa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2015, 17:53   #298
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fransa Mesajı Göster
kucuk alanda cok buuyk isler yapmisisniz
Sayın Fransa; Çok teşekkür ederim.

aleydi ve erylın beğendi.
Eski 29-03-2015, 23:33   #299
Ağaç Dostu

telato's Avatar

Seneye hazırlık...

Name:  20150329_232332.jpg
Views: 555
Size:  37.2 KB

İlk defa deniyorum, bu ürün etiketleriyle aynı tür nergisleri topraktan çıkartırken karıştırmayacağım.
Ve çıkardığım aynı tür nergisleri, her yıl aynı toprak altı sepetinde ekeceğim, karışıklığa mahal vermeyeceğim.
Önümüzdeki yıllar aynı tür nergisler yanyana açtığında, daha güzel bir görüntü verecek.

(Şimdilik açan nergislerim bunlar...)

Eski 30-03-2015, 00:49   #300
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Sn Telato , bizim arka sokakta arkadaşımın kayın validesi var .75_80 yaşlarında . O yaşında bütün bahçe işleriyle kendisi ilgileniyor . Evin dışından bahçenin tamamını görmek mümkün olmuyor . Lakin bizim kaldırımları belediye toprak doldurup bıraktı ekelim diye. O teyzenin kaldırımında . Yıl boyu hiç çiçek eksik olmuyor . Nasıl bir düzenle ekiyorsa ( bu yaz gidip kendilerinden feyz almayı düşünüyorum ). Bahar çiçekleri , sonra yaz ve sonbahar . Birinin ömrü bittiğinde diğeri çiçeklenmeye başlıyor .Belli bir sıraya göre ekmiş , fakat üstte gelmiyorlar .Sizin sisteminizde çok güzel olmuş . Aynı türler yan yana geldiğinde çok daha güzel görüntü oluşuyor .

Etiketler
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025