Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi telato
Sayın Muda yukarıdaki mesajınızda (kalın siyah) olarak belirttiğim yerler dışında yazdığınız yerleri, üzülerek söylemek zorundayım ki.
Söylediklerinize katılamıyorum.
Yazdıklarımın arkasındayım...
-Şerbet yapmak için güvercin gübresi yerine tavuk gübresi kullanabilirsiniz, Şerbet yaparken güvercin gübresi ve su oranı 1/10 olmalıdır
ve bu karışımdan sonra bir kaç gün bekletin.
UNUTMAYIN- Fazla güvercin gübresi koymanız, sebzeleri yakmasına sebeb olur. Küçük fidelere ise güvercin gübresi şerbeti kesinlikle verilmez
Zaten bir kere kullanmışsınız, ya güvercin gübresini fazla koydunuz, ya da sebzelerin ve bitkilerin boğaz kısmına şerbet ve su dökülmez kuralını çiğnediniz.
|
Ben sadece lise yıllarında bir kere güvercin gübresi kullandım. Saksı içinde minik minik beyaz böcekler çıktı.
Verdiğim saksıya da birkaç tane güvercin gübresi toprak üzerine kullanılmış. Daha sonra ben onu attım. Ona rağmen o toprakta iki tane köklenmiş bitki yetişmedi.
Hiç bir organik gübre üzerinden bir yıl geçmeden yani yanmadan kullanılmaz. Kullanılmaz mı. Kullanırsınız. Ancak toprağın tolere edeceğinden fazla verildiği zaman eğer yeterli su da verilemiyorsa ağacı bile öldürebilir. Bizzat bu olaya şahit oldum. Kendimin yaptığı değil başkasının yaptığı uygulama ile.
Ben kesinlikle ne tavuk gübresi ne de güvercin gübresi kullanmıyorum. En kuvvetli gübre güvercin gübresi. Duyarbakır karpuzlarının büyüklüğünü ve tadını güvercin gübresi kullanımı ile olmakta.
Burada tavuk gübresini palet haline getirerek satışı yapılmakta. Fırınlanma ve bir kısım yanma işlemi sanırım sağlanıyor. Arkadaşım bahçesine getittirdi.
Tavuk kuş gibi kanatlıların sindirim sistemi kısa olması nedeni ile çok fazla sindirilmeden atılmakta. Aynı şekilde tek boşaltım bulunmakta. Yani idrar ve gaita aynı yerden atılmakta. Asit oranı da bu nedenle yüksek. Özellikle yırtıcı kuşlarda bu oran çok daha fazla olmakta. Kartal, şahin gibi yırtıcı kuşlar yedikleri hayvan ve kuşları olduğu gibi biraz parçalayarak tüy kemik vs. yiyebildiği oranda yemekteler. Bu nedenle hepsinin sindirilebilmesi için asit oranı aşırı yüksek olmakta. Kemiği eritebilecek kadar yüksek. Bu asit nedeni ile yırtıcı kuş kafeslerinde bir kısım demirler bu nedenle eriyebilmekteler.