![]() |
|
![]() |
#1081 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sanırım; Mor ve beyaz baş lahana yetiştirmenin en zevkli tarafı kafa çevirmesini seyretmek... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Maşallah çok güzel görünüyor. Benim beyaz lahana, mor lahanalar aynı durumdalar ben çok sabırsız olduğum için bekleyemiyorum çok uzun zaman istiyor yetiştirmesi ama onları takip etmek ayrı bir güzel o yüzden seni çok iyi anlıyorum Karnabahar, kereviz, turp, pırasalar ne durumda ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Sizin bu lahanaların durumunu merak ediyorum inşallah son durumlarının fotosunu da görürüz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Ağaç Dostu
|
Dongyul kardeş; bende sabırsızım bir an önce olmasını istiyorum ![]() Sayın Sinbas; bende çok merak ediyorum, bir büyüseler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Ağaç Dostu
|
Bugün haziran ayında topraktan çıkarıp paketlediğim çiçek soğanlarımı önüme serdim. Ne varmış Ne yokmuş diye... ![]() Değerlendirme sonucu (nadir yetişen türlerde hep zarardayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Ağaç Dostu
|
İstanbuldaki iki gündür süren aşırı rüzgar nedeniyle bahçemdeki sebzelerin yapraklarının çoğunda yanma ve kırılmalar oldu. ![]() Hiç hesapta olmayan bu durum karşında şu an için geç kaldım belki ama, ilerisi için gelen rüzgarı kırmak için birşey yapmalıyım. Ama ne...? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ekili alanın genişliğine göre yüksekliğini ayarlayabilirsiniz. Rüzgarı büyük ölçüde yavaşlatıyor daha önce ben denemiştim. Her arazinin rüzgar yönü vardır, rüzgarı en çok hangi yönden alıyorsa o yönlere kullanırsınız. Kolay gelsin. Düzenleyen sinbas : 22-11-2015 saat 20:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Bilmediğim için soruyorum,Soğanlarınızın azalma sebebi ne acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
Glayör, Lale ve dahlia da Tecrübe ile sabittir. Bir kök Glayör daha ilk yılda yüzlerce mercimek büyüklüğünde yavru verdi. Eğer isterseniz, Kışı yerinde toprak altında geçiren soğanlı ve yumrulu bitkilerinizi Mart veya Nisanın (Bulunduğunuz bölgeye göre değişebilir filizlenme başlamadan) ilk haftasında topraktan çıkarır bir birlerinden ayırır ayırma esnasında kesilen bölümlerin kabuklanması kuruması için 1-2 hafta beklersiniz sonra istediğiniz yerlere tekrar dikersiniz veya yerinde kalır yavrular diğer yıla daha gelişmiş olarak bu işlemi yaparsınız. Kolay gelsin. NOT: Toprak altı zararlıları (Bozkurt, Tel kurdu vs.) için mücadele gerekebilir. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevgihoca; Avrupada 3 farklı zorluk derecesine göre çiçek soğanları satılır, türkiyede ise ambalajları farklıda olsa üretimini yapan şirket tektir ve oda marketlere dağıtır. ve onlarda bildiğimiz çiçek (soğan-yumru)lardır. Glayör, Lale ve Dahlia 1. zorluk derecesindedir. Aynı şirket 2. zorluk derecesine görede çiçek üretir (Fener Çiçeği, Süs Soğanı v.b.) yalnız bunu marketlere göndermez, çiçekçilere toptan satar. Arz talep meselesi olduğu için 3. zorluk derecesinde olan çiçekleri hiç üretmez. Ana vatanı türkiye olan ters laleden bahsetmek istiyorum, istanbulda çok zor, yetiştirilemiyor, çünkü yüksek rakımlı yerlerde sağlıklı yetişiyor. Bizde istanbulda yetiştircez diye uğraşıyoruz. İstanbulda oturan bir kişi için ters lalenin yetiştirme zorluk derecesi ne olmalı... Evet; eğer farkındaysanız, mesela Calochortus gibi nadir veya zorluk derecesinde soğanlar yetiştiriyorum ve bunlar hakkında zaten gerekli bilgide yok... Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Ağaç Dostu
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler Telato.Zorluk derecelerini sizden böylece öğrenmiş oldum.Konuyu bilmeyince zor türler yetiştirdiğinizi de bilmiyorum.Ben sadece çiçeklerinize öyle boş boş bakmışım bu durumda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Ağaç Dostu
|
Yavaş yavaş daha seçici oluyorum; elimde bilindik çiçek soğanlarıda var, onların üretiminde sorun yaşamıyorum, gerekli önemi gösterdikten sonra kolay üretiliyor, zaten kolay üretildikleri için ucuz... Artık bilindik bütün çiçek soğanlarımı akrabalarıma komşularıma vererek elimden çıkartıyorum, çünkü ekecek yerim yok, yakında aldığım karar ile yazlık çiçek soğanı alımınıda durdurdum, yetiştirmediğim çiçek soğanı olsa bile... Yazın sebzelere daha çok ağırlık vereceğım. Not: Bilmiyordum, boş boş bakmışım demişsiniz ama ben sizin bilinçli çiçek yetiştiricilerinden biri olduğunuzu düşünüyorum. Düzenleyen telato : 24-11-2015 saat 17:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rüzgardan nasıl korumalıyım, mesajını yazdıktan sonra bende biraz araştırma yaptım, araştırmam sonucunda seralarda kullanılan polikarbon levhalara tam odaklanmışken sizin mesajınız geldi, Polikarbon levha alırsam rüzgarı tamamen kesecek, oysa ben hava sirkülasyonunu kesilmesini istemiyorum, % 55'lik gölgeleme filesi fikri kafama daha çok yattı. Teşekkür ederim. ![]() Polikarbon Levha ![]() Gölgeleme Filesi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sebze gölgeleme tülünün daha önce %40 lığını kullandım gayette başarılı oldu üstelik maliyeti de polikarbona göre düşük olur. %55 lik fazla gelebilir ancak yine son karar sizin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2013
|
Sn. Telato ve Sn. Sinbas, yazışmalarınızı okudum. Bilgilerinizi paylaşmanız ne güzel. Benim çiçeklerimin tamamı balkonumda. Kışın soğuktan nasıl koruyacağımı düşünüyordum. Sizin bahsettiğiniz gölgeleme tülünü bu amaçla kullanabilir miyim acaba? Bana bir fikir verebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Onun yerine rüzgarın yoğun olduğu cephesine bazı çay bahçelerinin kapalı alan oluşturmak için kullandığı çok şeffaf naylonlar var onlardan kornij kullanarak perdeye benzer bir şey yapabilirsiniz. Bir taşla iki kuş vurmuş olursunuz nasıl mı? balkondan eve girmesi muhtemel soğuk havayı da önlemiş olursunuz. Geçen kış ben yaptım geceleri -20° ye düşünce bitkilere pek faydası olmadı ama salon sıcacık oldu. Düzenleyen sinbas : 25-11-2015 saat 21:27 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maliyetli ama cam ile kapatsaydınız nasıl olurdu sizce? Ben apartmana taşınırsam kesin böyle birşey yaparım, her an çıkıp bakmak için ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Ağaç Dostu
|
![]() Nedense her sene bu zamanlara denk düşürüyorum, bakla tohumu ekme işini... En fazla 2-3 gün oynuyor... 16 tohum yeterde artar bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sayın telato ne rastlantı ben de dün 3 tane deneme amaçlı bakla ektim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Ağaç Dostu
|
Baklanın en büyük sıkıntısı bit; yaprak, yaprak sapı ve gövdeyi simsiyah kapladıkları oluyor ayrıca: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Milla; bence 3 tane çok az ![]() Ekiyorsun hiç uğraşmadan kendiliğinden büyüyor. Sadece dikkat etmeniz gereken çabuk tırtıllar basıyor. Sağolsun Sayın Sinbas bizi hastalıklara ve zararlılara karşı uyarmış ama kullandığım organik böcek ilacı bioinsektisit ''DELFİN WG'' sayesinde sorunsuz bakla yetiştiriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Ağaç Dostu
|
Bakla demişken; "VİTAMİN DEPOSU: BAKLA Bakla lezzetli tadının yanı sıra ayrıca içerisinde barındırdığı yüksek vitamin ve mineral deposu nedeni ile sağlığa son derece faydalı bir sebzedir ve bol bol tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle de dereotu ya da sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde sebze yemekleri içinde güzel olan tadı ile öne çıkar. Baklanın içerisinde protein, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra K vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve B6 vitamini barındırmaktadır. BAKLANIN FAYDALARI Bakla kanser riskini azaltıyor. Hazımsızlığa iyi geliyor. Kolestrol ve şeker seviyesini düşürüyor. Böbrekleri temizliyor. Taş ve kum düşürmeye yardımcı oluyor. Öksürüğü kesmeye yardımcı oluyor. İçindeki dopamin türevi maddeler sayesinde Parkinson hastalığına iyi geliyor. Baklanın içindeki dopamin maddesi hareketlerde düzelme ve denge sağlıyor." Alıntı: VİTAMİN DEPOSU: BAKLA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Bizim burada bu cins yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Ağaç Dostu
|
Evet unutmamışsınız ![]() Ama birlikte yemek yemeği bir türlü öğretemiyorum, tırnaklarını çıkarmadan da olsa birbirini tokatlıyorlar keratalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Ağaç Dostu
|
İnsanın balkabaklarına özel bir ilgisi olunca; ![]() İşte böyle değişik renk, şekil ve ebatlarda balkabağı oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Ağaç Dostu
|
Pek bir güzeller, kabaklarınız.Orada öylece dursunlar.Yerlerine çok yakışmışlar.Güzel bir dekor oluşturmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
doğal tarım, domates, soğanlı çiçekler |
|
|