![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Telato keşke bahçenizin kenarına dışa doğru sarkacak bir şeyler dikseydiniz. Şöyle dışarı doğru rengaren şelaleler aksa kötümü olurdu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Günebakan çok doğru söylüyorsunuz, bende düşündüm. Yalnız tellerin olduğu yeri, her yaz balkabağının yapraklarıyla çit yapıyorum, arasında kaybolur, ve birde ben sadece soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçek yetiştiriyorum ve bunun dışınada çıkmıyorum, soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçekler arasındada hiç sarkan çiçek yok. Bir tane sarkan çiçekler için sepetim var ona bu sene çilek ekip sarkıttım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
Heee tamam hocam tecrubelerinizi sayfamda paylaşın derim bundan sonra ortak bir fikir ediniriz bizde hangisi uyarsa onu yapariz daha faydalı olur . Ilginjz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Annem balkabağı sevdasını aşıladı bizlere.. Biz balkabağı sevdasına istanbul dışına arabayla çıkıp, balkabağı tarlasında durup, tarla sahibinden balkabağı satın alırdık ![]() Ve öyle ki bu sitede Balkabağı nick'i başka birisi tarafından kullanılmamış olsaydı, belkide nick'im de balkabağı olacaktı ![]() Soğanlı, yumrulu, rizomlu çiçeklerin dışında, balkabaklarıda ilgi alanım ve balkabakları konusunda da iddalı olmaya adayım, bu sitenin balkabakçısı olacağım yani ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
|
Balkabağı tatlısı, kabak mücveri, kızartması felan düşünürsek ben de aslında bir kabaksevermişim diyebilirim. Ama balkabağı tatlısını tek geçerim ![]() ![]() ![]() Ben yine yemekten bahsediyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bunlarda kurutulmuş süs kabakları... Süs kabaklarını kış boyunca evde kuruttum... kurudu ama birazda günyüzü görsün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu sene karpuz ve kavun ekimim ilk denememdi, bana hep seyrek ek demelerine rağmen kafamın dikine gittim, sık diktim, balkabaklarında yaptğım gibi ben onlara yön veririm düşüncesi vardı, ama bunlar dört bir koldan ilerliyorlar, hakim olmak zor, sonuç birbirinin içine geçtiler, bu şekilde bunlardan gerçek anlamda verim almak imkansız, seyreltmek gerek. Hiç sevmiyorum bu işlemi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Ağaç Dostu
|
![]() Kızartmalık kabakta ilk hasat... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Ağaç Dostu
|
Buda kızartmalık kabağın iftar görecek hali ![]() ![]() Kendimi kötü birşey yapmış gibi hissediyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Bir saptan dört çiçek veren beyaz örümcek zambağının çiçekleri kokusuzdur... ![]() ![]() ![]() Hymenocallis (Örümcek Zambağı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Ağaç Dostu
|
![]() Temelli Karpuz ![]() Deşti Karpuz ![]() Küçük Sarı Kavun ![]() Büyük Yeşil Kavun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
oh maşallah o kadar imrendimki seneye bende ekicem karpuz ideolum oldunuz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Ağaç Dostu
|
Ama çok sevimli abisi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Evet, ben de çok imrendim Telato ağabeyim maşallah, çok da şirin duruyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
|
Amaan ne yaparlarsa yapsınlar canım ablacım, bana ev mi yok sanki? ![]() ![]() Diyemem tabii... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın YeniGine; Çok teşekkür ederim Sayın Laleci_03 Sayın YeniGine doğru söylüyor, balkonda karpuz yetiştirirsen düşünemiyorum bile sizinkilerin sana neler yapacaklarını ama dert etme Laleci kardeşim bende gençken yapacağım şeyler hep evin büyükleri tarafından engellenirdi ![]() ![]() Bu sene karpuz ve kavun ekimim ilk senem olmasına rağmen yeni şeyler deniyorum, bazı karpuzlarımıda askıya alıyorum, yani karpuzlarımda havada olacak, fazla yer kaplamıyacak. Laleci kardeşim biz çiçeklerle ilgilendiğimizde, insanların farklı bir bakış açısı varya çiçekte neymiş, ne çiçeklerle uğraşıyorsun diyen, ağaç dik meyvesini ye, sebze dik meyvesin ye diyen... Belkide çok vergili bir sebze diksen, evdekilerin gönlünü fethedersin, neden olmasın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Laleci bana göre okusun okusun okusun; altın bileziğini koluna taksın; bahçeli bir ev alsın karpuzunu da-kavununu da-sardunyasını-ceylanını-sakızını da, çalısını da eksin, diksin inşallah!.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
|
Evet, demek ki bu dönem böyle geçecek ![]() ![]() Askıda karpuz iyi fikirmiş, ben de balkondan aşağıya sarkıtsam hiç yer kaplamaz, kaplamaz da sonra koca karpuz 5. Kattan birinin kafaya patlamazsa iyi ![]() Bu arada kesinlikle bu düşüncene katılıyorum, ailem sağolsunlar her ne kadar yer konusunda beni sıkıştırsalarda, bu sevdamı anlıyorlar, amma diğer akrabalarım olsun arkadaş çevrem olsun o kadar saçma şeyler söylüyorlarki bazen yani çok afedersin, yüzlerine karşı böyle pis pis "odun" diyesim geliyor... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Ağaç Dostu
|
Yaa sanada çiçekte neymiş diyen çok... Ne yazıkki hep aynı kafa yapısında halkımız... Balkondaki çiçeklerin konusunda verdiğim tüyo'yu tekrarlamak istiyorum. Evdekilerinde ilgisini ve dikkatini çeken sebze dik ve onlarıda bu işin bakımı işine kat, onlarda ilgilensin, yavaş yavaş... Söyliyeceklerim bu kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Ağaç Dostu
|
Üçüncü çiçeğini açınca daha da bir güzel oldu ![]() ![]() Hymenocallis (Örümcek Zambağı) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
|
![]() Küçücük bahçede bu patlıcanın ilk halinin farkına varamamışım ki, fotoğraflıyamamışım... Daha küçük siyah halleri çok daha sevimli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Ağaç Dostu
|
![]() Bu ilk pembeleşen mi? Yoksa ilk kızaran mı? Hangisini demem gerektiğini bilemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |