Bakla demişken;
"VİTAMİN DEPOSU: BAKLA
Bakla lezzetli tadının yanı sıra ayrıca içerisinde barındırdığı yüksek vitamin ve mineral deposu nedeni ile sağlığa son derece faydalı bir sebzedir ve bol bol tüketilmesi önerilmektedir.
Özellikle de dereotu ya da sarımsaklı yoğurt ile servis edildiğinde sebze yemekleri içinde güzel olan tadı ile öne çıkar. Baklanın içerisinde protein, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra K vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve B6 vitamini barındırmaktadır.
BAKLANIN FAYDALARI
Bakla kanser riskini azaltıyor. Hazımsızlığa iyi geliyor. Kolestrol ve şeker seviyesini düşürüyor. Böbrekleri temizliyor. Taş ve kum düşürmeye yardımcı oluyor. Öksürüğü kesmeye yardımcı oluyor. İçindeki dopamin türevi maddeler sayesinde Parkinson hastalığına iyi geliyor. Baklanın içindeki dopamin maddesi hareketlerde düzelme ve denge sağlıyor." Alıntı:
VİTAMİN DEPOSU: BAKLA