![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2014
|
Sayın Tolgahan83; sizin kargonuzu dün için kargoya vereceğini söyledi, ne kadar çabuk izmire gitmiş ![]() vay vay ![]() Bugünde sizin gününüzdür sanırım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Evet sayın telato,pembe müge, katlı müge,ismene,ixia, balık kılçıgı beyaz atlas görmemişin çiçeği olmuş herkesle paylaşmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Birde bu topraktan aldım ama sadece lif gibi duruyor acaba içine diğer torflardan karıştırsam mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Bu toprak dediğiniz torf, tek başına besin değeri çok düşüktür, bunu bahçe toprağıyla karıştırın, hatta perlitte koyup üçlü bir karışım oluşturun, ben sizin yerinizde olsaydım, böyle yapardım, ama sizin bileceğiniz iş... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
Bir ,tanede nazarlık çok üzücü,ama Samet bey telefi edecek inşallah.Dediğiniz gibi bende torf karıştıracağım içinde perlit var Samet bey çok övdü ondan aldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Gartengold iyi bir marka, bu alandaki en iyi torflardan biri... Tolgahan kardeşim, yanlış yazmışsın sanırım, Gartengold zaten torf, iyi bahçe toprağıyla karıştırman gerekli... O amaryllis soğanı nasıl bozulmuş bir günde ilginç... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
Sayın telato Samet bey çürük soğan vardı ben onu ayırmıştım yanlışlıkla karışmıştır dedi, bir günde bozulmaz tabi.Gartengoldun torf olduğunu biliyorum ama daha önce aldıklarıma benzemiyor cocopeat gibi.Sayın telato bugün sayfanızı da sizi de çok muşgul ettim kusura bakmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aralıklarla olsada iki gündür istanbulda yağmur vardı, bahçem yarayışlı bir hal almaya başladı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
Bazıları büyüme ve gelişme dönemindeler... ![]() Iris Hollandica (Süsen) ![]() Fritillaria Imperalis (Ters Lale) ![]() Leucojum Aestivum (Göl Soğanı) ![]() Calla (Gala) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
sizde ters lale dikmişsiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
Çok düzenli,güzel ve rengarenk bir bahçe olacak... Gözlerimiz bayram edecek. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor. ''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı? Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir. Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.'' Kaynak: Düzcenin Sesi Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Betül; iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Lalelerim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
şahane görünüyor bahçen abim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim enes kardeşim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-08-2014
|
telat abim bi buluşma ayarlıyalım seninle, sözümü yerine getiririm hem mahçubum sana karşı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gelirsen şu an için görsel anlamda bahçemde görebileceğin fazla bir şey yok ama konu çiçekler, sebzeler ve ağaçlar olunca konuşulacak şey, çok fazla oluyor ![]() Sağlıcakla kal... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
![]() Toprak karışımım ve Agropomza'mda geldi, Satın almadanda duramıyorum ![]() Bu kadar çok almamın bir diğer sebebide, bazı arkadaşlarımın sen her şeyin ucuzunu bulabiliyorsun bundan sonra kendine ne alırsan +1 fazlasını al demesi... İşte +1'ler ve benimkiler ![]() Düzenleyen telato : 12-04-2015 saat 23:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
Bugün abimle birlikte birbuçuk aydır boyayamadığımız çitin tellerini boyadık, sonrasında havanının güzel olmasını fırsat bilip, toprağı bel ile havalandırdık, toprağı havalandırmadan önce yere serdiğimiz agropomza (volkanik tüf) da böylece karışmış oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye nazar boncuğu asmak... ![]() Adettendir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Henüz çiçek açmamış olanlar... ![]() Dicentra (Ağlayan Kalpler) ![]() Helleborus (Noel Gülü) ![]() Hemerocallis (Gün Güzeli) ![]() Echinacea (Ekinezya) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim İsmail kardeşim. Bende iyi bir toprak yaptığım düşüncesindeyim. Ama bazen hayatta herşeyi kuralına göre yapsanda...Olmaz ya ![]() İşte benim de bu yüzden çekincelerim var... Bahçemin yanından merdivenler geçiyor, hergün burdan geçen onlarca kişi beni bahçede çalışırken görüyor... selamını esirgemiyor, ne yaptığımı soruyor ![]() ![]() İsmail kardeşim, neden çekiniyorum biliyormusun, Mahalleliyle sohbet ede ede.. Mahallelinin de benden bir beklentisi oluştu, Bari mahalleliye mahçup olmasak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() Bahçeniz nazar boncuğunu da hak etti gerçekten. Maşallah!.. Emeklerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
|
Sayın YeniGine çok çok teşekkür ederim ![]() Ama sizi mahalleliyle bir tutmamda yanlış olur, siz bu işin içinde olduğunuz için size şu yüzden çok verim alamadım dediğimde evet dersiniz, çünkü biliyorsunuzdur ![]() Ama mahalleli öyle değildir ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Maşallah karınca gibisiniz. ![]() ![]() ![]() Anlaşılan hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Dün komşumla evin önündeki damın üstünde sebze yetiştirmeye karar verdik. Tabii benim ittirmemle. İlk maydonoz tohumlarını da ektik. Biberleri de pet bardaklara ektim, çimlenirse damda tenekelere şaşırtacağız. Daha hedefimizde salatalık, fasulye, roka, tere, domates, soğan da var. Allah mahcup etmesin bu sitenin üyelerini. Çünkü çok güzel örnek olduğumuza inanıyorum. Van'daki komşularım çiçekle böcekle barıştılar, artık ne öldürtüyorlar böcekleri çocuklarına ne de koparttırıyorlar çiçekleri. Burada da alt komşumun, üst komşumun zaten içlerinde mevcut çiçek-böcek aşkı benden sonra depreşti ![]() Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim. Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır, salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış. ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 15-04-2015 saat 19:59 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() Bence ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |