Maşallah karınca gibisiniz.

Batıl da olsa mavi boncuk niyetine nazarlık bahçenize yakışmış

At nalı da öneririm daha otantik durur
Anlaşılan hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Dün komşumla evin önündeki damın üstünde sebze yetiştirmeye karar verdik. Tabii benim ittirmemle. İlk maydonoz tohumlarını da ektik. Biberleri de pet bardaklara ektim, çimlenirse damda tenekelere şaşırtacağız. Daha hedefimizde salatalık, fasulye, roka, tere, domates, soğan da var.
Allah mahcup etmesin bu sitenin üyelerini. Çünkü çok güzel örnek olduğumuza inanıyorum. Van'daki komşularım çiçekle böcekle barıştılar, artık ne öldürtüyorlar böcekleri çocuklarına ne de koparttırıyorlar çiçekleri. Burada da alt komşumun, üst komşumun zaten içlerinde mevcut çiçek-böcek aşkı benden sonra depreşti

Benden durmadan çelik alıyorlar. Eh sebzeciliğe de başladık. Daha ne olsun.
Dipnot belki ihtiyacınız olur belki de biliyorsunuzdur. Çocuklardan dolayı Yumurcak TV, TRT Çocuk kanallarını izliyorum. Yumurcak'ta Arka Bahçede Bilim diye bir program var oradan öğrendim.
Bitkileri salyangozlardan korumak için bitkinin etrafına, yere bakır tel çekiyorlardı çember şeklinde. Bakır, salyangozlarda bir tür elektroşoka neden olurmuş yere sıvadıkları sıvıyla etkileşime girip. O yüzden bakıra yaklaşmazlarmış.