Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serdar1984
sizde ters lale dikmişsiniz  bulursam bende dikecegim zamanı geçmedi umarım  forumda bir arkadaşımız daha dikmiş gerçekten çok güzel bir görüntüsü vardı 
|
Sayın Serdar1984; ters lale sonbahar soğanları arasında, şu an bulabilmeniz çok zor.
İstanbul şartlarında (düşük rakım) yetiştirilmeside kısıtlı olan çiçekler arasında, sizin ters lale yetiştirmenizdeki hevesinizi kırmak istemiyorum ama bu yazı ters lale hakkında çok şey anlatıyor.
''Ters Lale Soğanı Hakkında bilginiz var mı?
Bahçe ve saksı çiçekçiliği dünyasındaki yetiştirilmesi en zor bitkilerden birisi şüphesiz ters lalelerdir. Lale, hali hazırda yetiştirilmesi ve çoğaltılması oldukça zahmetli bitki iken, aynı familyadan gelip tamamı ile farklı özellikler taşıyan ters laleler ise toprak yapısından bulunulan noktanın rakımına kadar pek çok ayrıntıya göre şekillenmekte ve sahibini bir hayli uğraştırmaktadır. Profesyonel yetiştiricilerin bile ideal ters laleyi elde edene kadar onlarca lale soğanı harcadığı düşünüldüğünde bu uğurda gösterilmesi gereken emek ve harcanacak zaman belirgin olarak görülmektedir.
Düşük rakımlı bölgelerde ters lalenin yetişmesi ancak kısıtlı biçimde sağlanabilmektedir. Köklerin toprağa yayılması ve çiçeğin ideal biçimde açılması için gereken yüksek irtifa ve toprak türü, deniz seviyesine yakın noktalarda elde edilemediğinden istenen sonuca ulaşmak bir hayli zor olmaktadır. Her evresinde suya çok hassas bir yapı sergileyen ters lale soğanları, gelişmiş evreye gelinceye kadar periyodik sulama ve gübreleme işlemleri gerektirmektedir.
''
Kaynak: Düzcenin Sesi
Peki bana siz niye yetiştiriyorsunuz derseniz

benimde istanbulda yetiştiremediğim soğanlardan biri

bu sene aldığım soğan değil, bu soğanı açtırabilmek için her sene farklı varyasyonlar deniyorum, arkadaşım açtırmayı başardı

bende çok açmasını istiyorum