![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Biraz erken açmış ama ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2013
|
Açsın güzellikler. Benim gülde boyundan büyük çiçek açmaya çalışmıştı.Ufacık boyuyla 5. gülü açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 |
Ağaç Dostu
|
Evet boylarına bakmadan bazen çiçek açıp bizi şaşırtabiliyorlar öğretmenim. Bunlar en son ektiğim tohumlar. Pasiflore midir acaba? Meyvesi bana lazım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Ağaç Dostu
|
Böcüş böcüş. Her gün bir avuç toplayıp boş arsalara atıyorum. Çiçeklerime zarar veriyorlar. Çokta masum görünüyorlar kıyamıyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan yetişen ballıca , beyazı. Bunları bahçeye alıp, yayılmalarını sağlamam gerekiyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaç Dostu
|
Bu tohumdan iki saksı çiçek oldu. Ne olduğunu bilmiyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaç Dostu
|
Tohumdan onlarca minik papatyam oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Ağaç Dostu
|
Bu yan komşunun kaldırımında gördüm. Çok enteresan bir bitki. Nedir acaba? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
Lavantin -lavandula. Bu sarı olan ne güzel çiçekleniyor. Önce sarı bir daire. Sonra etrafında sarı pıtırcıklar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bu arada pasiflora tohumu vatdıda haberimiz yoktu hee yazdım bunu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sarmaşıklar çabuk büyüyor varsayımına göre düşündüm ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sn Zafer İnandıklı Bey yazmışlar pasiflorenin meyvesinin. Huzursuz bacak sendromuna iyi geldiğini. Kendisinde olduğunu geçtiğini yazmışlar.Biz de genetik olarak var. İlk fark ettiğimde 13 yaşındaydım. Onun için tohum aldım yetiştirmek için. Seralarda yok fidesi. Pasiflore değilse, internetten fidesini alacağım.Tabi Zafer Beyle aynı belirtiler mi gösteriyor. Onda işe yaramış, bende de yarar mı bilmiyorum. Yine de denemek istiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() En kısa zamanda bir kaç sayfayı daha baştan sona gezicem sn heyyamollanın bahcesini ilk üye olduğum zamanlardan beri takip ediyorum sn ismail kuzucununkinide başka bahcelere hiç bakmadım bunlarıda düzenli takip etmiyordum zaten ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Bu çimlenenler kardinal sarmaşığı o zaman. İlk hallerinin fotoğraflarını da bulamadım. Biraz daha bekleyelim belki çimlenirler. Sana diyorum da , bende başlıyorum gezmeye. Sonra çıkmak zorunda kalıyorum. Tekrar tekrar aynı bölümleri gezdiğim çok oldu ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aman boşverin büyümesinler benim beyaz sandığım da morda foruma attıktan sonra kurumaya başladı ve ikiside sebebsiz kurudu kimin marifeti acaba ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Ağaç Dostu
|
Hadi bakalım ![]() ![]() Belki tohumlar çimlenirler, ümidimizi kaybetmeyelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
İyi ki almışım bu aslanağzı çiçeklerini rengarank görüntüleriyle pıtır pıtır açtılar. Bodur olmalarıda güzel. Saksılara ektiklerim de aslanağzı çiçeğiymiş. Onlarda yavaş yavaş açmaya hazırlanıyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Ağaç Dostu
|
Telgraf çiçeğinin ç,çek açtığını bilmiyordum. Sdurul ablama teşekkürlerimle ![]() Sardunyalar yavaş yavaş açmaya başladılar ![]() Komşumun vişne ağacı. Bu yıl vişne yılı galiba ![]() ![]() Bu yıl begonyalarım çok keyifsiz ![]() ![]() Son olarak yine bilmediğim bir tür ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaç Dostu
|
Son dediğim için pardon. Bu güzeli tohumdan yetiştirmiştim. Bir kısmını taşlık alana şaşırtmıştım. Çiçekleri açtığında çok güzel bir görüntü oluştu. Kalanları da bugün saksıya şaşırttım. Umarım yeni yerlerine adapte olur bu güzellik bozulmaz. Çok güzeller ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
|
Bahçeye zarar veren her şeye kıyarım. Sevimli demem ,bugün komşunun ufaklığı elime alacaktım neredeyse. Ben bahçedeyken gelmiş ,eve oynamaya girmişler benim kızla ,aylardır dört gözle çiçeğini beklediğim ve sonunda açan çin menekşesinin iki çiçeğini de koparıp atmış. Kovdum evden ve ailesine de dedim. sizin çocuğun benim evime girmesi yasaktır diye. Sinirlendim ,dövmediğime şükretsinler. Arada bahçede kopartıyordu yapma diyorduk ama bu çiçek farklı sonuçta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi. Yoksa farklı bir şey mi. Google da arattım çıkmadı. Merak ettim nasıl bir çiçek olduğunu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaç Dostu
|
Bardak menekşesi diye geçiyor olabilir. Getiren arkadaş bana o şekilde söyledi. Bende çiçekleri açmadan ne sorabildim nede araştırabildim. Şimdi o şekilde ararsam benzer olarak bulurum sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaç Dostu
|
Öğretmenim Çin menekşesi dediğiniz gloksinya, bardak menekşesi mi. Şimdi siz gloksinya olabilir diye söyleyince .çiçekleri de bugün sabah açtı. Dünkü açanlar yok edilmişti. Aradım evet haklısınız benim çiçekle aynı çiçekler olduğunu gördüm.Gloksinya imiş çiçeğim. Öğrenmiş olduk. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |