View Single Post
Eski 01-07-2015, 11:33   #704
aleydi
Ağaç Dostu

aleydi's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sevgil aleydi, daha önce tohumdan pasiflora yetiştirdim. benimki böyle değildi. dört beş yaprak normal düz hafif kalp gibi ama tam değil daha sonra üç beş yavaş çentikleri oluşuyor. benimkinden başka bir tür ise onu bilemem benin ki mavi beyaz olandan sende biliyorsun fotoğraflarından.sanırım bu başka bir sarmaşık sanki sabah sefasına benziyor. bu arada meyveleri ne yapacaksın ? sevgiler.
Sevgili Münevver48, Tilki Mete'ye dediğim gibi, o saksıya kardinal sarmaşığı ve pasiflore ektim. Kardinal bu kadar erken çimlenmemişti. Sevgili Tilki Mete'den gelenle bir ay uğraştım. Sen değil diyorsan kardinal sarmaşıdır arkadaşım. Onun yaprak şeklini de unuttum. Böyle değildi sanki.Eski fotoğraflara bir bakayım.

Sn Zafer İnandıklı Bey yazmışlar pasiflorenin meyvesinin. Huzursuz bacak sendromuna iyi geldiğini. Kendisinde olduğunu geçtiğini yazmışlar.Biz de genetik olarak var. İlk fark ettiğimde 13 yaşındaydım. Onun için tohum aldım yetiştirmek için. Seralarda yok fidesi. Pasiflore değilse, internetten fidesini alacağım.Tabi Zafer Beyle aynı belirtiler mi gösteriyor. Onda işe yaramış, bende de yarar mı bilmiyorum. Yine de denemek istiyorum.Sevgiler.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön